Pykë-formë defekt dhëmbë njeriu


Kujdes të pahijshme me gojë, ose mungesa e tij mund të shkaktojë një numër të sëmundjeve të mishrat dhe dhëmbët. Njëra është një formë pykë-dhëmbë të prishura njeri.
Pykë-formë defekt është lezionet jo-karies i indeve premolars vështirë dhe canines. Ajo është formuar zakonisht në qafën e dhëmbëve dhe kjo ndodh simetrike, dmth 2 dhëmb ndikuar menjëherë në të dy anët e nofullës.
Çfarë është origjina e emrit "formë pykë-defekt"? Së jashtmi kjo ngjan hap V-formë në vendin ku kurora shkon në rrënjë e dhëmbit. Në të parë defekti formë pykë-si një mavijosur, plas ose plas në smalt dhëmbit të njeriut, dhe kjo mund të shihet vetëm me një xham zmadhues. Me kalimin e kohës, ajo është zgjeruar.Forma të avancuara të këtij defekti të rrezikshëm se të çara janë në mënyrë të thellë, që mund të çojë në rrëzimin e kurorave. Ky proces mund të krahasohet me atë se si pemë sëpatë podrubaetsya. Etiologji pykë-formë dhëmbët defekt person nuk është konfirmuar deri tani, por mjekët zakonisht të referuara faktorët e mëposhtëm:
• malocclusion. Defekte pykë-formë mund të ndodhë kur malocclusion. Njerëzit me këtë sëmundje për mbylljen kalimin dhëmbët, duke çuar në të pabarabartë ngarkimit mekanik kur përtypet ushqimin, dhëmbët që nuk e grisim, por vetëm kishte shqyer. Kjo ndikon në smaltin e dhëmbëve, ajo fillon për të goditur.

• faktorët Mekanike. Ironikisht, autorët kryesorë të sëmundjeve të njeriut të dentistëve dhëmbët regjistruar furçë të dhëmbëve. Cila është arsyeja? Çështja është se këta luftëtarë për pastërtinë e gojës, shpohet janë të ashpër dhe të bëjë lëvizje të gabuar në drejtim horizontal, ndërsa pastrimi fshin smalt dhëmb. Kjo është arsyeja pse defekt formë pykë-prek kryesisht premolars dhe canines që një dalje dhëmbësh veprojnë dhëmbët shumë të tjera. Interesant, kjo e metë në të drejtë-handers është më e zhvilluar në anën e majtë të nofullës dhe me dorën e majtë - në të kundërtën, në të djathtë.

• Sëmundjet e gojës. Para formimit të defekteve formë pykë-të çojë si sëmundje të tilla si periodontitis dhe recesionit çamçakëz. Në këto raste, me rëndësi parësore janë lënia jashtë e zgjatjen e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve. Kështu ekziston një ekspozimi gradual i qafën e dhëmbëve, jashtëzakonisht e ndjeshme ndaj faktorëve të mësipërm.
Zhvillimi formë pykë-defekt - një proces i gjatë që shtrihet gjatë dekadave. Shpesh ajo nuk është e shoqëruar me dhimbje. Pacientët zakonisht njoftim vetëm defektet kozmetike në formë të ndryshimeve të shëmtuara në indet e qafën e dhëmbëve. Ndonjëherë mund të ketë një ndjeshmëri në rritje ndaj stimujve kimike, termike dhe mekanike.


Zvogëlimin e defektit formë pykë-
Sot në arsenalin e dentistëve janë mënyrat e mëposhtme për t'u marrë me formë pykë-dhëmbë defekt:
• nënshkrimin. Kjo është metoda më e zakonshme e trajtimit të qafën prekura dhëmb. Kjo përfshin përdorimin e materialeve të përbërë. Kjo metodë është e justifikuar nga një pikë e estetike të parë. Megjithatë, vula mund të hiqni vetëm shenjat e jashtme të sëmundjes. Ekziston rreziku se efektet e rregullta mekanike dëmtojë vulën dhe procedura do të përsëritet përsëri. Dhe në qoftë se ju hap prapa nga muri nënshkruar dhëmbin, hendeku do të cluttered pjesë të ushqimit, dhe kjo mund të shkaktojë prishjen e dhëmbëve.

• Veneers. Në vitet e fundit, instalimi i veneers po bëhet gjithnjë e më popullore. Gjatë kësaj procedure, Pjesa e jashtme dhe përtypet e dhëmbëve të veçantë pjatë të mbyllura qeramike. Pra, duke përdorur Veneers pamjen rregulluar e dhëmbëve dhe parandalon rikthim. Megjithatë veneers kanë meta e saj. Së pari, ata janë shumë të brishtë. Dhe që kur përtypet ushqimin që përbëjnë stresin kryesore mekanik, ka shumë të ngjarë, veneers duhet të zëvendësohen së shpejti.
• remineralization e dhëmbëve. Gjetur se pacientët me dentare formë pykë-defektet e dhëmbëve vuajnë nga përmbajtje të ulët të kalciumit në smalt tyre. Dhëmbët kurë ndihmon terapi remineralizuyucha. Ajo përfshin Veshje sipërfaqen e dhëmbëve të prekur dhe fluoride kalcium. Mungesa totale e remineralization ose plumbit pamjaftueshëm për faktin se efektiviteti i mbushjet dentare të mëvonshme të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Nënshkruajnë fort ngjitur me ta dhe përfundimisht bie.

• pastë dhëmbësh parandaluese. Siç e dini, është më e lehtë që të mos merren me sëmundjet dhe parandalimin e tyre. Për këtë qëllim, zhvilluar pastë moderne për dhëmbë të ndjeshëm. Ato përmbajnë një kompleks unik aktive për të adresuar problemin e rritjes së ndjeshmërisë dhëmbëve dhe për të ndihmuar të përmirësuar gjendjen e mishrat, zbardhjen butë dhe freshening fryma. Duke përdorur biologjikisht aktive sildenafil përbërës kalium, dentin hapur bllokuar rrugët nervore. Kjo ndihmon për të reduktuar ndjeshmërinë e dhëmbëve për të prekur, të ftohtë, e nxehtë, e ëmbël dhe i lagësht. Përdorimi i rregullt i pastë dhëmbësh mbron dhëmbët rikthen bardhësi e dhëmbëve të efektit formë pykë-.