Metodat Drejtat proteza


Dhëmb smalt - pëlhurë më të qëndrueshme në trup, dhe çdo "zëvendësim", nëse janë apo implant kurorë, padyshim do të japin paratë e saj. Pra, konkluzioni që pothuajse të gjitha dentistë janë duke u përpjekur për të imponuar mbi klientët e tyre, është logjike: të përpiqen të mbajnë dhëmbët e tyre. Për këtë higjienë të rëndësishëm dhe të duhur dhe shëndetin e mishrat, dhe vizitave të rregullta të dhëmbëve për checkups. Le të flasim për metodat e të drejtave proteza.
Kur është koha për të lëvizur për protezë? Kur një dhëmb shkatërruar më shumë se 50%. Vulosur-pereplombyrovannыy por ende "duke punuar" dhëmb nuk kërkon heqjen metodë (në qoftë se ajo nuk është një burim i infeksionit kronik) - ju mund të kurseni duke mbyllur kurorën. Ka metoda të ndryshme të vendosjes kurorën. Nëse pjesës së dëmtuar rëndë të kurorës së dhëmbëve, bëri prosthetists tab - simulim artificiale e dhëmbit - dhe kjo vihet koronochku.Kur kurora nuk ka të bëjë as cluttered as rrjedhje. Nëse kjo ndodh, kjo do të thotë thelbësor mungojnë kurora prodhim, e cila lejon forcimi material që i kushton kurorën e dhëmbëve apo trungu, e paqartë me kalimin e kohës. Për të kompensuar për dhëmb humbur disa llojeve të mundshme të protezë. Njëra është e ashtuquajtura "urë". Ky dizajn i lëvizshëm proteza që mbush humbjen e dhëmbit seri. Në dhëmbë ekstreme vendosur kurora mbështetëse, dhe në mes të strukturës së ndërtuar që mbart 03:59 dhëmbëve artificial. Urat e ngurta janë metalike ose qeramike. Në praktikë, kjo metodë duket si ky: për shembull, ju nuk keni dhëmbi person i 4-t. Më 5 dhe 6 të vendosur mbi kurorën, e cila është ngjitur në mes të 4-5 dhëmbëve të humbur.


Por urat kanë të meta të rëndësishme: së pari, dhëmbët themelore njerëzore që vijnë nën kurorë, duhet prerë krejt. Smalt bëhet më e hollë, e cila redukton jetën e dhëmbit. Përveç kësaj, si rregull, për të vendosur kurora duhet depulpuvaty - dmth hequr nervore. Edhe pse tendencat e fundit perëndimore thonë se për të hequr nervore për të instaluar kurorë nuk është e nevojshme. Por, në çdo rast, madje edhe një ndërhyrje të vogël në strukturën e dhëmbit, që çon në përshpejtimin e vdekjes së tij. Prandaj, në qoftë se nuk ka contraindications për ngulitje, implant pastaj, natyrisht, të preferuar. Përkrahja kurorën në këtë rast nuk janë të nevojshme dhe dhëmbët e mbetur të drejta nuk mbajnë ndonjë ngarkesa shtesë.


Implant - është i sigurt për dhëmbët dhe të tjerët me kryerjen e duhur mjaft të besueshme. Në nofull instaluar vidë metalike dhe ajo dehur kurorë, simulon dhëmbin. Nuk ka sëmundje çamçakëz nuk është një contraindication për të instaluar implantet. Por, si kudo, në rastin e implantet ka grackat e saj. Kryesore "gur" - është resorption kockave, ose, më thjesht, resorption saj. Nëse ju e humbni një dhëmb, ngarkesa në nofulla në këtë vend zhduken. Bone, si atrofi të muskujve pa ngarkesë. Dhe këtu është ajo që ndodh: Ju hequr një dhëmb, ju pozhyly pa atë për një kohë dhe kockave "zhdukur". Tani që dhëmbi ishte turret me të tjerët, ajo duhet të jetë dy herë më gjatë. Nëse një prej dhëmbët e parë, ajo do të duket e çuditshme.

Në këtë rast, të bëjë operacionin e mëparshme, në pikën ku ka një mungesë e kockave, kockave donatorëve një vend (me nofulla ose ilium e pacientit).

Megjithatë, nuk ka asnjë garanci që mësuar pëlhurë dhe naroste atë volumin e nevojshme të kockave. Në përgjithësi, konkluzioni është e thjeshtë: sa më shpejt, pasi humbja e implantimin e dhëmbëve është kryer, aq më mirë. Mirë dhe profesionalizmin e kirurg është e rëndësishme. Në fund të fundit, nëse implant është instaluar joprofesionale ose keni arritur të vendosni një falsifikim të lirë, atëherë rrezikun e refuzimit të implantit. Implants - kjo është një procedurë e rëndë, dhe për të trajtuar ajo duhet të jetë jo më pak përgjegjës se çdo operacioni në trupin tuaj.


Kur situata fuqia mbizotëruese në gojë nuk mund të ndërtojë ura tashmë, dhe implantet shumë të shtrenjta, ju mund të konsideroni mundësinë e marrjes byuhelnoho protezë lëvizshëm. Kjo protezë duket si në një bazë kornizë metalike bashkangjitur plastike, simulon mishrat. Ajo - dhëmbë artificial. Hark Metal (byuhel) ofron dizajn të veçantë të besueshme. Byuhel - është një alternativë e përkryer plastynochnomu protezë lëvizshëm apo fleksibël najloni. Së pari, si përvoja e gjyshërve tanë mund të fshij mishrat dhe ndryshojnë në masë të madhe folurit. E dyta, për shkak të karakteristikave të materialit, përfundimisht thithjen e lëngshme (përfshirë baktereve të përmbajtura në të) dhe gradualisht shtohet. Byuhel është e bashkangjitur në dhëmbët (e cila për intensifikimin e ndërtimit mund të mbulohet kurorë). Shoot byuhelnuyu dizajn mund të jetë vetëm "pastrim të përgjithshëm" - për pastrim të plotë dhe dezinfektim.