Malocclusion dhe pabarabartë dhëmbët


Së pari, dhëmbët i pabarabartë është e shëmtuar! Vetëm se, shumë njerëz nuk mund të buzëqeshje gjithë jetën e saj se problemet psikologjike të zhvilluar në këtë bazë! Përveç kësaj, artikulimi mund të jetë i prishur. Dhëmbët e pabarabartë nuk janë të larë nga pështymë. Dhe si dhëmbët marrë ushqim jo vetëm nga tul, por me pështymë, ajo çon në probleme me formimin smalt e prishjen e dhëmbëve, sëmundje çamçakëz dhe, rrjedhimisht, humbja e parakohshme e dhëmbëve. Çfarë mund të jetë më keq se malocclusion dhe dhëmbët e pabarabartë?
Malocclusion Nisur mund të çojë në sëmundje të përbashkët temporomandibular, e cila është e vështirë për të trajtuar. Ajo fillon me dhimbje koke të pashpjegueshme. Pastaj, problemet mund të ndodhë kur ju hapni gojën, deri në dislokimit. Me moshë, një person mund të asimetri. Ndonjëherë dhëmbi gabuar është qielli traumatik, brenda cheeks, buzët, duke çuar në ndryshime në mukozën, dhe në të ardhmen mund të shkaktojë kancer. Është shumë e rrallë, por ndodh. Pra, nuk kanë të bëjnë me problemet e sëmundjeve dhe malocclusion e dhëmbëve dhe shkeljeve të lehtë.Në nofullës ka ndarje të rritur dhe mjeku fëmijëve. Trajtimi ortodontik është e mundur në çdo moshë. Për të kaluar provimin e parë mundësisht diku 25-3, kur formuar malocclusion përkohshme. Por kjo nuk do të thotë se zbulimi i problemeve duhet të fillojë trajtimin menjëherë. Fëmijët janë shumë të ndryshme, dhe jo çdo fëmijë do të donte ndërhyrje (kjo nuk do të dëmtojë dhe të frikësuar). Sigurisht, ju mund të bëni një fëmijë. Vetëm vlerë të plagosë një fëmijë? Një mjek mund të diagnostikuar problemin, për të përgatitur prindërit për zgjidhjen e tij, të caktojë një gjimnastikë të veçantë, e cila ndihmon të saktë të sëmundjes, dhe në moshën 6-7 vjeç, me ardhjen e dhëmbëve të përhershëm të filluar trajtimin.


Por ka nuancë - mos prisni një kohë të gjatë! Bite mund të përpiqen për të rregulluar atë dhe në 14 vjet, dhe shumë më vonë. Por nëse ju filloni trajtim më herët, në të ardhmen pacienti mund të jetë lënë në një numër çështjesh, të tilla si nevoja për të hequr dhëmbët e përhershëm. Për më tepër, rezultati i arritur në trajtimin filluar në një moshë më të hershme, do të jetë sa më afër me ideal dhe më të qëndrueshme. Formatimin e teksteve është pajisje jo-lëvizshëm ortodontik e cila është fiksuar në dhëmbëve të përhershëm më vonë në jetë. Në një fëmijë të moshës vegjël janë pajisje të lëvizshëm. Një trajtim funksionale, dmth malocclusion korrigjuese nofulla. Dhe shumica e shpërthimit të dhëmbëve të përhershëm (kjo mund të ndodhë dhe 9 dhe 12 dhe madje edhe vetëm 14 vjet) fillon korrigjimin e gjendjes së tyre. Pastaj të përdorin një sistem të kllapa. Nëse ju merrni rastin standarde (kur ka malocclusion, dhe patologji të dhëmbëve), periudha e pajisjes trajtim aktiv lëvizshëm merr një vit apo dy, pastaj një pushim të jetë e mundur në trajtimin, të vendosur më pas për sistemin kllapa 15-25 vjeçare, dhe më pas, të paktën tre vjet - pajisjet mbështetëse - shërbyes.


Përveç kësaj, ka një të ashtuquajtur sisteme parantezë estetike grup. Formatimin e teksteve estetike janë safir (transparente), qeramike (me shkëlqim, në afërsi të ngjyrës së smalt dhëmb), gjuhësor (vënë brenda dhëmbëve pabarabartë). Pajisje të tilla janë praktikisht të padukshëm në dhëmbë. Respektimi i higjienës orale - një aspekt shumë i rëndësishëm i trajtimit ortodontik. Për këtë ka mjete të posaçme: furçë, brushat, flosses. E mirë për të kufizuar ushqimin vыsokouhlevodystoy konsumi. Në disa raste, kërkojnë masa të veçanta parandaluese të ndërmarra specialist mjek hygienist. Me kujdes të pamjaftueshëm rreth formatimin e teksteve të grumbulluar pllakatë, e cila mund të dobësojë smalt dhe ndryshuar. Ndonjëherë këto ndryshime janë të pakthyeshme dhe të kërkojë nënshkrimin.


Shumë varet nga formatimin e teksteve të zgjedhura. Ato janë prodhuar nga kompani të ndryshme në vende të ndryshme. Është sistemi më i shtrenjtë, e bëri firmat e famshme në SHBA, Gjermania dhe Franca. Por ka më shumë opsione kosto, të tilla si sistemi kllapa e prodhimit vendas. Në konsultim mjeku duhet të shpjegojë avantazhet dhe disavantazhet e pajisjeve të ndryshme në lidhje me çdo rast. Shumë klinika tani punojnë me një sistem të pagesës, kur mësonte të gjithë shumën në të njëjtën kohë nuk është e nevojshme. Kontributi më i madh për fillestar, pagesën e mëtejshëm pas vizitës. Ky lloj i këstit.


Nëse kaloi tërë kursin, të qëndrueshme Periudha e mbajtjes, për problemin e njerëzve nuk kthehen! Ka, natyrisht, karakteristikat individuale të trupit kur trajtimin dhëmbët përsëri pas ndryshimit të situatës, por kjo është një përqindje të vogël të rasteve.