Bad fryma - arsyeja kryesore


Nëse keni erë fryma e keqe - halitosis ose ajo është quajtur edhe halitoz. Nuk Frika kryesore. Gjuha e mjekësisë kjo fjalë është vetëm një simbol i fryma e keqe. Në shumicën e rasteve, ajo mund të hiqet lehtë, vetëm brushing dhëmbët e tyre. Nëse erë nuk është i lidhur me dështimet e organeve të brendshme, ajo është shkaktuar shpesh nga një ushqim të veçantë ose proceseve fiziologjike gjatë gjumit.

Por ka edhe një halitosis patologjike. Kjo është kur erë të keqe ndalesa. Në këtë rast ju duhet të shkoni për të anketës. Përkundrazi, një person vuan nga halitoza patologjike shpesh do të përpiqet për të freskohem fryma me mjete të ndryshme. Por më e rëndësishmja di se kur do të ndalet! Çamçakëz, lozenges nenexhik, etj nuk është e mirë për shëndetin e dhëmbëve tuaj dhe të stomakut.Kjo kështu ndodh që ne nuk e dimë edhe në lidhje me disponueshmërinë në frymën tonë të keq gjatë gjithë ditës. Njerëzit që komunikojnë me të vështirë të thonë se kjo mënyrë të drejtpërdrejtë, por më i sjellshëm - edhe specie nuk është shërbyer. Dhe ju nuk do të dini në lidhje me të, sepse trupi i njeriut është projektuar në mënyrë që të paktën hundë dhe lidhur me gojë, por kjo erë wafting nga atje ai duket të jetë barërat e këqija. Hunda zbulon erë vetëm e mjedisit.

Pra, nëse ju urgjentisht e rëndësishme për të mësuar në lidhje me erë të saj nga goja mund të pyesni në lidhje me atë në ata njerëz me të cilët keni besim. Ndonjëherë duke ndihmuar dorë në qoftë se ajo vetëm të marrë frymë dhe erë. Por zakonisht në një metodë të tillë, odors të përziera. Që nga duart tuaja erë diçka, too. Në qoftë se ju përdorni këtë metodë në rrugë - e yyazytsirnist lartë që depërtojnë në pëllëmbë një shije pak të tjera.


Shkaqet e fryma e keqe
Shumë erë vjen nga lulëzim të bardhë që mbulon gjuhën në pjesën e pasme. Arna të bardha - një bakterie të banimit. Gjithashtu, përveç shkakut pllakatë erë të keqe mund të jenë vende të tjera ku bakteret (p.sh. - dhëmbët apo mishrat). Gjithashtu të listuara në shkaqet artikull, halitosis mund të provokuar apo edhe forcohet nga faktorët e mëposhtëm:

1. Përsëri - baktereve të ndryshme.
2. uyazyka favorshme për bakteret: kujdesin dentar të parregullt; zakone të këqija.

3. halitosis mund të shkaktohet nga sëmundje nasopharynx kronike.
4. thatësi e shpeshtë e gojës, është i lidhur me të reduktuar jargëzim. Shpesh kjo është për shkak të pirjes së duhanit, alkoolit, marrja e barnave të caktuara. Gjithashtu thatësi oral ndodh kur të gjatë dhe të flasim shumë.
5. Era e ndyrësi shkakton konsumi i tepruar i mishit, hudhër, kafe, verë e kuqe dhe alkoolit në përgjithësi. Lexoni një artikull në lidhje se si të shpëtoj e erë në gojë