Pesë pak i njohur fakte rreth dhëmbëve


Indeksi artikull

Dentistë lashtëNjë vizitë te dentisti është e pashmangshmeMuskujt të fortë - muskujt përtypetForcëGjëndër pështymës


Dhëmbët përbëhet nga indet e vështirë, qëllimi kryesor i tyre - machining vakt. Ata marrin pjesë në formimin e tingujve, kështu që mungesa e një ose më shumë mund të çojë në të folurit të dobët. Një buzëqeshje e bukur është e pamundur pa dhëmbë të barabarta të bardhë.
Dentistë lashtë


Certifikata e parë e operacionit të dhëmbëve implant u gjetën në studimin e faraonëve të lashtë egjiptian. Grykë e tyre ishin futur dhëmbët tjetrit. Historianët na thonë se pas betejës së famshme të Vaterlosë në shumë vende janë dërguar dhëmbët vdekur përdoren për transplantim.


Në Etruscans lashtë dhe egjiptianët, arkeologët gjetën kafshët a kockave nofulla obtocheni. Në vende të tjera në proteza të përdorura Tortoiseshell. Gjetja më interesante e shkencëtarëve - nofulla e lashtë Inca me 32 dhëmbët e kuarc.
Më i shtrenjtë në historinë e njerëzimit ishte dhëmbi i Newton, shitur atë në shekullin e XIX me ekuivalentin e sotme 40 mijë. Dollarë. Pronar i lumtur gjë e rrallë e vënë atë në një unazë ari.


Një vizitë te dentisti është e pashmangshme

Në elefantëve dhëmbët për jetën ndryshuar për 60 vjet, ata përsëri rritet 9 herë. Peshkaqenë ata rriten si konsumuarit. Njeriu në këtë drejtim zëvendësim fat të dhëmbëve të qumështit është konstante vetëm një herë. Më pas, ata nuk janë restauruar në qoftë se një apel në kohë tek dentisti, dhëmbi mund të riparohen në raste të avancuara kanë të bëjnë protezat.

Hipokrati besonte se formimin e dhëmbëve tek fëmijët me qumështin e gjirit, kështu që qumështi i thirri. Ata nuk janë aq të qëndrueshme sa i përhershëm, me një shtresë e hollë e smalt. Në gjendjen e tyre në masë të madhe ndikon në foshnjore. Rritja normale është e pamundur pa kalciumit që gjendet në qumësht.


Muskujt të fortë - muskujt përtypet


Muskujt përtypet e njeriut nuk janë inferiore ndaj acumen forca ushqen saj luftimeve qen. Presioni maksimal mund të arrijnë vlerat e 35 kv, të cilat mund të dëmtojnë smaltin e vetë dhëmbëve. Çmimet ditore Jaws përpjekjet mesatare zakonisht nuk i kalon 10-15 kg.Forcë


Studimet shkencore kanë treguar se smalt dhëmb njerëzore ka të njëjtën strukturë si në peshkaqenë. Ajo është më e fuqishme e të gjitha indet e trupit, ngurtësinë dhe forcën japin komponimet e saj kalcium. Llak perbehet nga kristale Hydroxyapatite të lidhura me anë të fibrave organike. Kjo strukturë siguron rezistencë ndaj mjediseve agresive dhe parandalon plasaritje.


Gjëndër pështymës


Ata veprojnë në një mënyrë të vazhdueshme, në ditë të fshehtë rreth 2 litra pështymë që përmban substanca antibacterial. Është e nevojshme që të njomet sipërfaqen e dhëmbit dhe për të ruajtur ekuilibrin acid-alkaline. Nëse acid ushqimi shumë, alkali, nuk është rritur jargëzim, i cili ndihmon në mbrojtjen e smalt nga shkatërrimi. Nëse funksioni është i thyer dhe gjëndra pështymë sekretuar mjaftueshme, për 2-3 vjet mund të ndodhë një shkatërrim të plotë të dhëmbëve.