Komplikimet lindin gjatë procedurave dentare


Kujdesi Dentar - është një nga llojet më të popullarizuara të kujdesit të nevojshëm mjekësor. Karakteristikë e tij është se në procesin e trajtimit, përveç mjekut të përfshirë në trajnimin infermiere nga të cilat në masë të madhe varet nga cilësia e trajtimit. Asistent Mjeku duhet të jetë i aftë në të gjitha fazat e procesit të kujdesit shëndetësor, aftësitë profesionale dhe të kenë të ndryshme psikologjike compatibility dentisti. Komplikime gjatë procedurat dentare janë të mundshme, në mungesë të një ose më shumë të cilësive të mësipërme.


Qëndrimi i padrejtë
Shpesh, për shkak të neglizhencës së një infermiere mund të ketë komplikime të rënda dhe gabime mjekësore. Dëmtimi i pajisjeve elektrike të tilla si njësi dentare, pajisje elektrike dhe pajisje, dhe karrige mund të shkaktojë goditje elektrike jo vetëm pacientin, por edhe mjekun. Meta ajër - ose slyunovidsmoktuvacha mund të ndikojnë në cilësinë e dentisti. Ose e konsiderojnë mungesën e mjeteve në zyrë ose malfunctions këshilla.


Infeksion
Mjek apo infeksion pacienti mund të ndodhë si rezultat i shkeljeve të sterilizimit të instrumenteve dhe materialeve dentare, dhe si rezultat i mosrespektimit të stafit standardet sanitare.

Pakujdesi
Ka shumë raste kur infermierja i pavëmendshëm nuk merr mjeku ose anestezion, por në përqëndrime të larta. Shpesh kur anestezi administrohet lëngje agresive të tilla si peroksid hidrogjeni, farmalinë, amoniakut ose alkool etilik. Në praktikë, ka pasur edhe raste kur nënshkrimin kanali kryera paste arsenik.


Stafi i ulët-kualifikuar mjekësor
Shumë shpesh komplikimet gjatë procedurave të dhëmbëve të ndodhë për shkak të aftësive të pamjaftueshme apo infermiere aftësive të ulët. Rastet në mënyrë jo të përziera me çimento për fiksim të kurora artificiale. Shkelja e konsistencës plotësimit material ndikim negativ në cilësinë e vulës.

Kabineti Mungesa
Për grupin e veçantë përfshijnë komplikime dhe gabime që ndodhin kur dentare trajtim në lidhje me zyrën e dhëmbëve të papërgatitjes e pacientit që kërkon kujdes emergjent. Këto përfshijnë kolaps, i dobët dhe shok anafilaktik, të cilat shpesh ndodhin në pacientët gjatë procedurave dentare.


Komplikimet nga mbushjet dentare
Gjatë procedurave të dhëmbëve të tilla si mbushja e dhëmbëve, mungesa e mundshme e trajtimit zgavër. Si rezultat, ka mbetur e infektuar dhe zbutjen pëlhurë zgavër të çojë në përparimin e procesit të kariesit që provokojnë karies mesme. Dëmtimit të dhëmbëve pahijshme përgatitjen mund të çojë në zhvendosjen dhe humbjen e vulës. Thyerja ndonjëherë të jetë e mundur nga skajet e smalt zgavrën shkak të fynyrovanyya e tyre të dobët.

Nëse trajtimi i kariesit është e pabarabartë investojë izolues copë litari, substancat toksike nga vula të përhershëm mund të depërtojnë në pulpë, duke rezultuar në pulpitis ose periodontitis. Nëse pad nuk mbulon materialet plotësojë, duke izoluar atë nga lëngje goja, ajo do të zgjidhë me kalimin e kohës, dhe si rezultat karies mesme.

Me një tejkalim të plotësimit material në zgavrën mund të jetë overstating pickim, i shoqëruar nga dhimbje kur ushqimi nadkusыvanyy. Si rezultat i periodontitis traumatike zhvillohet me kalimin e kohës, kështu që vula e tepërt duhet të hiqet menjëherë pas instalimit. Në shpërndarjen e gabuar të vulave në muret dhe në fund të zgavrën ndonjëherë është prishur. Humbja e materialit mbushje mund të ndodhë me pak zgavër tharje, raporti pahijshme e të gjithë komponentëve të vulës, shkelja e teknikave përzierjen dhe në gëlltitje me gojë lëngjeve nuk janë të thekur sa duhet plotësuar në masë.


Komplikimet pas implantimin e dhëmbëve
Komplikimet që lindin pas instalimit protezat, mund të ketë pasoja shumë të pakëndshme. Më shpesh, pacientët kanë dhimbje, e cila fillon pas veprimit shkon anestezi. Normë konsiderohet dhimbje për deri në tre ditë gjatë së cilës ju duhet të marrë ilaçe të përshkruara nga mjeku. Nëse dhimbja ka një më të gjatë Sigurisht, kjo mund të tregojë praninë e inflamacionit në indeve të buta ose nervore dëmit përreth.


Reagimi natyrshme për ënjtje ndërhyrje, e cila manifestohet gjatë orëve të para pas operacionit dhe vjen në 5-6 ditë. Megjithatë, në qoftë se në kohën e duhur të aplikoni të ftohtë, mund të reduktojnë ndjeshëm kohëzgjatjen e kësaj periudhe të pakëndshme. Ënjtje të zgjatur, i shoqëruar nga kaltërosh, mund të tregojë zhvillimin e inflamacionit.
Ndonjëherë, pas operacionit, ndoshta gjakderdhje dobët që zgjat disa ditë. Nëse gjatë kësaj periudhe për të marrë medikamente që reduktojnë koagulimit të gjakut, të tilla si aspirina, gjakderdhje mund të zgjasë deri në 10 ditë. Në disa raste, formimi i hematomas, duke treguar se enët e gjakut duke shkaktuar lëndime.


Pas duke përdorur një anestezion lokal numbing vërejtur se disa orë të kalojë. Nëse kjo situatë vazhdon për një kohë të gjatë, duke treguar dëme nervore fytyrës, e cila shkon në nofullën e poshtme.
Komplikimet që lindin gjatë trajtimit të dhëmbëve mund të parandalohen nëse para hetojë në lidhje me një klinikë dentare dhe kualifikimet e profesionistëve të shëndetit. Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje për komente të konsumatorëve - reklamat më të mirë të dentistëve.