Stomatit në rriturit


Gjatë kuptojnë lezione stomatiti e mukozës orale të origjinave të ndryshme dhe manifestimeve. Në të rriturit, janë format e mëposhtme të stomatiti: fytit, ulcerative, aftoz. Çdo kërkon qasje individuale trajtim për të cilat mund të përdoren si ilaçe dhe ilaçe tradicionale. Artikulli diskutuar në detaje: lloje stomatit, trajtimi dhe parandalimi i kësaj sëmundjeje pakëndshme të gojës.


Trajtimi i stomatit në të rriturit


Objektivat kryesore të trajtimit të stomatiti fytit në rrituri janë:


- heqja e proceseve inflamatore;
- duke siguruar dezinfektimin e zgavrën me gojë;
- heqjen e dhimbjes;
- zhvillimin dhe kufi përhapja e mëtejshme e infeksionit.
Që në shumicën e rasteve arsyeja për këtë është dështimi i higjienës orale, para-trajtim është e nevojshme për të siguruar brushing plotë dhe procedurat e rregullta të natyrës higjienike.
Në gojë duhet të krijohet ambient alkaline. Mjedisi acid është një faktor që kontribuon në zhvillimin e viruseve, baktereve dhe mikrobeve. Ndryshimi i këtij treguesi pengon veprimin e këtij faktori. Për të krijuar një ambient alkaline të jenë të përpunuara nga trenave gojë të veçantë:

• Zgjidhja e sode buke;
• furatsillina;
• rivanola;
• peroksid hidrogjeni.
Për të shpejtuar gojën procesin e shërimit mund të trajtojë infusions e bimëve që të përkryer duke luftuar me simptomat e inflamacionit. Kremra të përdorura, mouthwashes apo trajtimi i personave të prekur shtupë lagur në infuzion. Në mesin e ilaçeve tradicionale shumica e zgjidhjeve të njohura synoholovnyka ploskolistnoho, kamomil, rizomat ngritur cinquefoil.
Trajtimi i stomatit ulcerative
Stomatit ulcerative kërkon një kombinim të trajtimit lokal me përdorimin e dezinfektues, antiseptics, analgesics me droga që forcojnë sistemin imunitar. Përveç gjithë kësaj, prania e diagnostifikimit patologjisë kryer nga organet e brendshme. Në të rriturit, trajtimi i stomatiti ulcerative, përveç rivanola pije, furatsillina ose zgjidhje peroksid hidrogjeni përfshin:

- klorid kalciumi;
- sulfonamides;
- antihistamines;
- methenamine (iv);
- antibiotikët.
Stomatiti lloj ulcerative në të rriturit, ajo është e rekomanduar për të lyej ointments ndryshme dhe pluhurat për të eliminuar ndjenjat e dhimbshme në gojë, të cilat zakonisht ndodhin në praninë e kësaj forme të sëmundjes. Ato përmbajnë benzocaine. Efekti analgjetik gjithashtu i jep zgjidhje novokaina me të cilin mbahet banja (duhet periodikisht të mbajë këtë zgjidhje në gojën tuaj për dhjetë minuta).

Mjetet juridike më efektive popullore janë integruar hudhër dhe qepë. Ata duhet të jenë të mbështjellë në napë dhe të aplikojnë për zonat e prekura të mukozën për pesë minuta. Procedura duhet të përsëritet dy ose tre herë në ditë.
Trajtimi i stomatit aftoz
Shkaku aftoz stomatit në shumicën e rasteve ka çrregullime të ndryshme hormonale, çrregullime nervore, përçarje e organeve të brendshme, të zgjatur apo të tepruar futje e drogës, reaksione alergjike ndaj përbërësve të caktuar, infeksion viral, imunitet të dobët. Prandaj, trajtimi i stomatiti aftoz në të rriturit kërkon një qasje të integruar me nevojën për të hetuar funksionimin e të gjitha sistemet e trupit.

Ndër trajtimet lokale përdorura stomatitit do të thotë për të eliminuar proceset inflamatore në gojë. Për këtë qëllim, duke përdorur një antihistamine dhe zgjidhje antiseptik. Gjithashtu përshkruesit grupit antivirale. Për epithelialization shpejtë dhe shërimin e ointments mukozale inflamacion janë përdorur, duke krijuar një film mbrojtëse në sipërfaqe të saj. Midis tyre janë Solkosteryl. Droga të tjera veprime të tilla përfshijnë: vaj u rrit, vaj propolisovuyu, vaj i detit buckthorn, vynylyn dhe karotolyn. Para trajtimit aftoz stomatiti përshkruar barna që ndihmojnë të aktivizoni imunitar të trupit.

Kështu, plagë në të rriturit është një sëmundje e zakonshme që ka shumë forma, kështu që duhet të trajtohen vetëm në konsultim me një specialist. Vetë-ilaçe mund të përkeqësojnë situatën dhe për të nxitur zhvillimin e komplikimeve.