Metodat e korrigjimit të dalje dhëmbësh


Ka mënyra të ndryshme për korrigjimin e dalje dhëmbësh në të rriturit. Mënyra më e besueshme dhe efektive për të ndryshuar përqasjen e kafshimit dhe dalje dhëmbësh - një sistem të kllapa. Në këtë rast, dhëmbët janë vendosur pajisje jo-lëvizshëm se 24 orë presion dritë transmetimit në indet periodontale dhe kockave, që rezultojnë në ristrukturimin dhe ndryshojnë ndodhin strukturave të kockave.
Sistemi Bracket të aftë për të në mënyrë efektive dhe pa pasoja negative dhëmbët lëvizin brenda 1 -2, ose edhe 4 mm (mbi - është e rrezikshme!). Si rezultat i ekspozimit të tillë është e mundur për të arritur një kompromis të arsyeshëm ndërmjet situatës tashmë të formuar Maksilofaciale komplekse dhe preferencat estetike e pacientit dhe për të marrë dhe, më e rëndësishmja, një rezultat të mirë të shëndetshme të qëndrueshme. Ka lloje të ndryshme të teksteve: Metal "yjet" për fëmijët dhe adoleshentët, modest bardhë apo transparente - për të rriturit (ata mund të instalohet në brendësi dhe në pjesën e jashtme të dhëmbëve).Por për të ndryshuar situatën për korrigjimin e dalje dhëmbësh rrënjësisht nuk kanë nevojë gjithmonë. Kafshoj përsosur ndodh jo më shumë se 10-15% të popullsisë botërore. Shumica e njerëzve nuk e formuar mjaft e saktë, por kompensohen edhe pickim, ku nuk shkatërruar sistemin përtypet. Nëse dhëmbët malocclusion mbeten të shëndoshë dhe nuk do konsumuarit e tyre agresive pa pasur formë pykë-defekte prysheechnыe, periodontale shëndetshëm, atëherë shpik rindërtimi i plotë i zgavrën e gojës është e nevojshme. Kjo është një pozicion i qëndrueshëm i dhëmbëve në të rriturit me të cilët kanë jetuar për shumë vite, sepse karakteristikat e tyre të trupit përshtatur të kafshojë. Prandaj është e dëshirueshme për të mbajtur zhvendosjen pak masiv të dhëmbëve. Në këtë rast, përqasjen e dhëmbëve mund të jetë lokal, afatshkurtër dhe neutomlyvym. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur kapak transparent dhe varieteteve - aligners. Kjo mbuluar hollë transparente (krejtësisht i padukshëm), për të vënë në dhëmbët tuaj. Ata programuar një presion të vogël lejon një shkallë lëvizje të kufizuar dhe të lidhur dhëmbët individuale.


Nuk është një mënyrë për të korrigjuar dhëmbët dhe ndryshime në formën dhe pamjen e dhëmbëve, veneers vendosjen. Por kjo marrëveshje nuk është Orthodontists dhe specialistë në stomatologji estetike, për shkak se ajo nuk është në lidhje me barazimin, por më tepër një lloj protezë. Kur dhëmbët janë pak shtrembër, me ngjyrë të verdhë apo formë të shëmtuar, ata mund të mbulojë jashtë pjatë tsilnokeramichnoyi artificiale. Duke rënë dakord me këtë procedurë duhet të dinë se ajo është e pakthyeshme, dhe shuma e dhëmbit që zishlifovuyetsya për të instaluar rimeso, shumë të rëndësishme.


Getting trajtim ortodontik, ne duhet të kuptojmë se kjo është një maratonë e vërtetë për dhëmbët, kështu që statusi i tyre duhet të jetë e shkëlqyer. Ju mund të merrni rezultate të mira vetëm nëse trajtimi është kryer nga një ekip specialistësh dentistëve të ndryshme. Para se të vendosni aparate ortodontike dhëmbët duhet të qartë të gjitha depozitat dhe gurë, ose lëvizjen e dhëmbëve do të shoqërohet me inflamacion dhe plagosjen e mishrat. Ju duhet të trajtojnë të gjitha proceset e karies, dhëmbët e shkatërruara me forcë të vënë kurorë të përkohshme dhe jo të shërueshme hequr. Vetëm të tilla një qasje gjithëpërfshirëse do të merrni rezultatet që do të zhgënjej nuk pacientin. Gjatë trajtimit ortodontik duhet rritur vëmendjen për të higjienës orale. Kur i veshur me formatimin e teksteve vakt i shoqëruar nga sasi të mëdha të mbetjeve të dhëmbëve. Prandaj, për pastrimin e dhëmbëve (përveç se furçat e zakonshme) e përdorur pajisje të specializuara (furçë të vogël, brushat, dushyky për gojë) në mënyrë efektive për dhëmbët të pastër.