Anomalitë e organeve gjenitale


Anomali të organeve gjenitale, dy vajza dhe djem, në të ardhmen, në shumë raste të çojë në shterpësi. Përcaktoni arsyeja pse ekziston një shkelje e organe gjenitale fetusit, në çdo rast është e vështirë, sepse ka shumë prej tyre.
Anomali të organeve gjenitale në vajzave.
Anomali janë paraqitur si ndryshimet në madhësi, formë, vendndodhjen dhe simetri e organe gjenitale të jashtme dhe të brendshme. Arsimimi gjithashtu mund të vërehet se për gratë nuk tipike. Konsideroni disa lloje të keqformimeve të aparatit gjenital femëror.


Anomali në zhvillimin e vulvë.
Kjo mund të rritet klitoris, trashje perineum trupit, accretion Labia zgjeruar Labia mund të jetë i ngjashëm me scrotum, në disa raste gjetur vaginës, uretrës me një hapje të përbashkët. Këto anomali që lindin nga një rritje në gjëndra të lindura veshkave. Në këtë rast, trupi rritur nivelin e hormoneve seksuale mashkullore - androgens dhe reduktimin e kortizolit. Por në këtë sëmundje mbetet menstrual dhe pjellshmërisë.


Anomali të vaginës.
Janë shumë të vonë, kryesisht kur vajzat shkojnë në adoleshencë. E tyre janë disa varieteteve:
1. ndër-damar defekt mill është i dy opsione:
a) të lartë - karakterizohet nga një kombinim i kundërt ose gjakderdhje menstrual reaksionar, Endometrioza - përfshirjen në procesin e mosfunksionim endometrial mitrës dhe strukturën e legenit,
b) e kombinuar me hematokolpasom ulët - grushta cipë e virgjërisë. Duke përfshirë të shfaqet në patologjinë e traktit urinar - veshkat, ureters, fshikëz.

2. mitrës funksionimi me bulkhead gjatësore, me vaginë të dyfishtë dhe dy bishtave. Në patologji të tillë ka funksion menstrual, por ajo mund të shkaktojë shterpësi në moshën e lindjes;
3. mitrës rudimentare ose jo-ekzistente, i pazhvilluar vaginë apo plotësisht mungon. Kjo anomali është e lidhur shpesh me sindromin Turner dhe anomalitë e sistemit urinar.

Bashkim i minora Labia.
Kjo patologji është pasojë e infeksioneve gjenitale, të cilat kanë vuajtur gjatë shtatzënisë. Diagnoza është bërë në vitin e parë të jetës. Kur Browsing parë film i hollë mbrojtëse në mukozën e klitorit dhe hyrje të vaginës. Përhershëm bie në vaginë mund të shkaktojë mospërmbajtje apo vulvovaginitis uretritin.

Anomalitë e mitrës.
Ata nuk ndodhin shpesh. Vajzat me këtë sëmundje vazhdojnë yyazytsirnist krijoj dhe të mbajnë një fëmijë të shëndetshëm është 50%.
Hematometra dhe hematokolpos.
Ato janë rezultat i anomalive të himenit - në mungesën e plotë të shkrirjes dhe vaginës. Që në periudhën e parë menstrual dhe më gjerë, alokimi menstrual nuk do të dalë dhe të mbledhin vaginë apo bark. Vajzat që kanë kushtet ankohen për dhimbje në bark.


Anomali të organeve gjenitale në djem.
Cen kongjenitale të organeve seksuale - hypospadias, shprehu shkelje Letër dhe diferencimin e organe gjenitale të jashtme meshkuj. Kur ka një ndryshim i hypospadias skajor ose pjesët më të largëta të uretrës trupit. Manifestimet klinike në formën e ndryshimeve të zhvillohet nga uretrës. Ka dy lloje të hypospadias, perineal, ose moshonochnaya dhe hypospadias penis.
Perineal ose moshonochnaya hypospadias.

Kjo patologji është e karakterizuar nga një rënie të mprehtë në madhësinë e penisit, i cili në disa raste është i mbuluar nga folds e lëkurës e scrotum. Jashtë hapjes së uretrës si një gyp të gjerë madje mund të jetë prapa scrotum ose perineum. Penis pazhvilluara, e mbuluar ajo ndahet prepucin. Kur kjo anomali mund akt seksual, dhe shtatzënia është shumë e rrallë. Në raste të tilla, urinim mund të ndodhë vetëm squatting, dmth version vajze.

Penis hypospadias.
Jashtë hapja e uretrës është e vendosur në krye kurorë sulcus të penisit, në disa raste, ajo është ngushtuar. Urinim është si marrëdhënie e zakonshme mjaft të mundshëm seksual, shtatzania ndodh.
Cryptorchidism.
Kjo anomali është në testiseve lëshim progresit në scrotum. Ky fenomen është vërejtur shpesh, sidomos e zakonshme në mesin e foshnjave të parakohshme. Cryptorchidism është i njëanshëm dhe inguinale dypalëshe dhe vnutrybryushynnыy. Gjatë inspektimit rezulton se një ose të dyja bosh scrotum dhe test në cryptorchidism inguinale mund të hetojë në ijë. Nëse trajtimi nuk është kryer në kohë, me moshën e këtyre djemve ka dhimbje në ijë, e cila është duke u bërë më të fortë, kur heqjen e peshave, rritjen e aktivitetit fizik. Këta fëmijë mund të zhvillojë llojin evnuhopodobnыy - është trashje, flokët e trupit të femrave. Kjo është në kundërshtim me funksion testicular hormonal.


Cryptorchidism Vnutrybryushynnыy.
Nuk është e rrallë, ajo manifestohet në marrëveshje për peritoneum testicular ose pelvisit.
Cryptorchidism inguinale.
Ndoshta gabim. Mami duhet të tregoni mjekut tuaj ose myyazytsilno koqe zbret në scrotum ndërsa banje në ujë të ngrohtë.
Hipoplazise testicular ose aplazionit.
Kur kjo anomali në scrotum mund ta provoni elementet e kurrizit sperme.

Anomali e organeve gjenitale, si meshkuj dhe femra, është një problem shumë serioz, ata kërkojnë trajtim në kohë dhe korrigjim kirurgjik.