Parandalimin e transmetueshme seksualisht sëmundje njerëzore


Më të fshehtë dhe të rrezikshme - është sëmundje seksualisht të transmetueshme njeriut. Këto sëmundje në 95% të rasteve të transmetueshme seksualisht dhe vetëm 5% janë të infeksionit banimi. Parandalimin e transmetueshme seksualisht sëmundje njerëzore varet vetëm nga personi, si ai diskriminuese në zgjedhjen e partnerit seksual, masat e higjienës personale dhe të jetesës të shëndetshme.
Nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme njeriut përfshijnë sifilis, herpes gjenital, gonorre, klamidia, mycoplasmosis, trichomoniasis dhe infeksionit papylloyazykarusnuyu.Sifilis
Deri kohët e fundit, vetëm një sifilizi emrin udhëhequr tronditur jo vetëm pacientit, por edhe të gjithë të tjerët. Që nga lashtësia, sëmundja është konsideruar praktikisht e pashërueshme. Mjekësia moderne lejon shëruar nga kjo sëmundje, por kjo duhet të bëhet në mënyrë rigoroze në institucione, jo e tyre, duke blerë drogë në farmaci. Sifilisi është seksualisht të transmetueshme, të paktën - e përditshme. Sifilisi është i ndarë në parësor, e cila ndodh pothuajse pa dhimbje. Trupi duket zgjatur shërimin ulcerat kuqe-kuqe flakë, që variojnë në madhësi nga 2 në 4 cm, zakonisht bie mbi organet gjenitale të tij lokalizimit ose gojës. Nyjet limfatike rritjes. Nëse trajtimi nuk është nisur me kohë, sifilizi hyn në fazën e dytë.


Skuqje e mesme sifilizi manifestohet në të gjitha fushat e trupit, humbje e flokëve, shfaqjen e spoteve të ndritshme në lëkurë e brezin shpatullën ose qafë. Koha sifilizi dytësor shkon nga 6 javë deri në gjashtë muaj, pas ulcerat fillore. Nëse sëmundja nuk trajtohet në kohë ose nevыlechyt të fillojë në fund, sifilizi hyn në fazën e tretë, kur ajo është shkatërrimi i plotë i organeve të brendshme, sistemin nervor qendror, vizioni, udhëheqës për të drejtat e aftësisë së kufizuar. Parandalimi i sëmundjeve veneriane synon kuptueshmëri të njeriut në zgjedhjen e partnerëve seksualë dhe higjienën personale.


Herpesi gjenital
Herpesi gjenital është relative shumë afër aq të njohur për ne "ethe" Buzët - skuqje itchy. Të dyja këto sëmundje janë shumë të ngjashme me njëri-tjetrin dhe ata ndryshojnë nga njëri-tjetri vetëm me lokalizimin dhe ashpërsia e pasojave të tyre. Simptomat e herpesit gjenital janë ndjerë disa ditë pas seksit. Organe gjenitale të shfaqet flluska të vogla të dhimbshme, djegie dhe kruarje. Kohëzgjatja e sëmundjes varion nga një deri tre jave. Pas zhdukjes, flluska mund të shfaqet përsëri dhe përsëri, herpes nuk mund të shërohet me anë të. Ai mund të rri një kohë të gjatë në trup dhe të ndodhë në çdo kohë. Herpesi gjenital është seksualisht të transmetueshme, një nga pasojat më të vështira e herpes - varfëri.


Gonorre
Gonorrea - një nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme më të zakonshme njerëzore të transmetuara seksualisht dhe shpesh çon në lezione të rënda të organeve urogjenitale dhe shterpësinë. Simptomat shpesh shfaqen ditë pas marrëdhënies seksuale, të paktën 2-3 javë. Nga organet gjenitale të shfaqet purulent dhe shkarkimin qelbur, djegur dhe ka dhimbje kur urinojnë, dhimbje në fund të barkut.

Klamidia
Klamidia - një sëmundje e rëndë veneriane transmetueshme seksualisht. Manifestuar në 7-21 ditë pas kontaktit seksual. Duket djegie dhe dhimbje gjatë urinimit, temperaturë, vjellje, të vjella, dhimbje në bark të ulët, shkarkim nga organet gjenitale. Sëmundje Ndonjëherë mundur asimptomatike. Klamidia shkakton lezione të organeve urogjenital, shterpësinë dhe infeksionin e fëmijës gjatë lindjes.


Mycoplasmosis
Mycoplasmosis - është një grup i sëmundjeve që ndikojnë në organe gjenitale të jashtme dhe të brendshme, endometrium, sistemin urinar. Transmetohet vetëm nëpërmjet kontaktit seksual. Gratë ankohen për kruarje dhe shkarkimit nga uretrës dhe vaginës. Yzlechyvaemost kjo sëmundje është mjaft e lartë për uyazyka që të dy partnerët seksualë janë të trajtohen në të njëjtën kohë, përndryshe ri-infeksioni është i pashmangshëm.

Trichomoniasis
Kjo sëmundje seksualisht të transmetueshme dhe të vështirë diagnostikuar si jo vetëm që ndikon në sistemin riprodhues. Simptomet e trichomoniasis shfaqen në 3-15 ditë. Në kruarje gjenitale ndodh, shkarkimin nga organet gjenitale, frekuencë urinar. Në sëmundjen e lënë pas dore mund të shkaktojë inflamacion të traktit urinar.


Infeksion Papiloyazytsirusna
Papylloyazykarus njeriu është seksualisht të transmetueshme. Lythat gjenital zakonisht shfaqen pas 1-6 muaj pas kontaktit seksual me një të infektuar. Ata janë mbyllur me nodules të vogla në organet gjenitale dhe përreth anusit. Pacienti ndjen kruarje apo djegie. Në qoftë se koha nuk të kuruar sëmundje, ajo mund të zhvillohet në malignancies.

Parandalimin e transmetueshme seksualisht sëmundje njerëzore
Si të mbroni veten nga infeksionet seksuale? Asgjë e re këtu mund të imagjinohet. Metoda kryesore e parandalimit - lexueshmëri në zgjedhjen e partnerëve seksual, përdorimin e kontracepsionit pengesë, higjienën personale. Dhe për të zbuluar simptomat e para të një sëmundje nevojë urgjente për të parë një specialist.