Llojet e erozionit qafës së mitrës


Erozioni është një nga sëmundjet më të zakonshme gjinekologjike në femrat e grupmoshave të ndryshme. Le të flasim për llojet e erozionit qafës së mitrës.
Erozioni kongjenitale
Kjo është një arsimi harmonishëm si një formë e ngjyrë të kuqe të ndritshme, e cila është diagnostikuar në adoleshencë. Në disa raste samozazhyvlenye. Erozioni i tillë nuk është në shumicën 7-10 ditë, pastaj kthehet në ectopia.

Ektopike (ose pseudo)
Kjo është një zëvendësim i plotë për të qafës së mitrës squamous qelizave epiteli cilindrike. Sëmundja kërkon trajtim dhe nuk mund të zhduket vetë. Në mënyrë tipike, rreziku i kancerit në degjenerimin e maloyyazytsirnyy ektopike. Megjithatë, rreziku i keqdashje rrit praninë e HPV në të njëjtin lloj të erozionit.Shkaqet dhe simptomat
Në mënyrë tipike, erozioni i qafës së mitrës nuk ka treguar veten e tij dhe të kthehet gjatë shqyrtimit të planifikuar të gjinekologu. Ndonjëherë ky lloj i erozionit është shpallur gjakderdhje nuk ka lidhje me menstruacionet, të cilat shpesh shfaqen pas raportit seksual. Gjithashtu në dispozicion janë dhimbje gjatë seksit ose mukusit. Arsyet për shfaqjen e një shumë të erozionit: herët ose më vonë, fillimin e aktivitetit seksual, marrëdhëniet seksuale janë ndryshimi i rrallë, i shpeshtë i partnerëve seksualë, infeksionet seksuale dhe inflamacion, aborti, kirurgji dhe lindjes, hormonale dhe çrregullime të imunitetit.


Diagnoza dhe trajtimi
Diagnoza fillestare është bërë gjatë inspektimit. Pastaj mjeku i caktuar nga plani i studimit i cili përfshin: shpifjeve në florën; Citologjia (shpifjeve nga endometrium); PCR diagnostifikimi; colposcopy zgjeruar; bakposiv microflora (shtupë nga vagina); Testet për HIV, hepatit dhe AIDS. Terapia është zgjedhur në mënyrë individuale në varësi të moshës së pacientit, llojin dhe madhësinë e erozionit, dhe infeksione të tjera oportuniste.

Trajtimi Konservatore
Kryesisht eliminuar rrënjët e sëmundjes: dështimin hormonale, infeksionet, etj Varësisht nga rezultatet Dr. emërojë adjuvants dhe modulators, antibiotikët, drogë anti-inflamator. Trajtimi lokal përbëhet trajtimin e drogës qafës së mitrës që shkaktojnë erozionin koagulimit kimike. Për fat të keq, ky trajtim nuk garanton mungesën e relapses.


Kirurgji
Përdorë atë në rastet kur erozioni është i madh dhe terapi konservative është i paefektshëm. Diathermocoagulation (përcëlluese aktuale elektrike). Trajtim i tillë është lindja e lejueshme në gratë që nuk kanë në plan të ri-lindjes së shpejti.

Pas operacionit mjeku përshkruan ilaçe, lokale, kanë antibacterial, plagë shëruese dhe rinovimin efekt. Në mënyrë tipike, norma është rreth 10 ditë, e ndjekur nga një ri-ekzaminimit dhe konsultimit gjinekologu. Ilaçe OTC për trajtimin e erozionit atje. Çdo drogës mund të jetë një mjek në pritjen e brendshëm. Nëse jeni të diagnostikuar "erozioni i qafës së mitrës" - Mundohuni të çojë një mënyrë jetese të shëndetshme. Ndiqni higjienës, erozioni krijon një mjedis ideal për kultivimin dhe depërtimit në mitër dhe vezore baktereve patogjene.


Në përgjithësi, 99% e erozionit mund të shërohet. Pas trajtimit kirurgjik duhet të abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale dhe aktivitet fizik për rreth dy javë. Gjatë kësaj periudhe ju mund të shqetësojnë sanious gjakderdhje mazhuschie mucous.