Bold pas scraping shkaqet, trajtim


Përkundër faktit se procedura curettage mjekësore-diagnostikuese është e popullarizuar dhe shumë gra të gjeni atë më pak të sigurt, është e rëndësishme të dini se si të procedohet duhet periudhën postoperative për ndarjen kanë qenë normale. Bold janë siç pritet në këtë situatë, për aq kohë sa ata nuk zgjati për një kohë të gjatë, nuk kanë qenë shumë intensive dhe nuk shkaktojnë dhimbje të forta. Është e rëndësishme në këtë periudhë nuk humbasë patologjinë mitrës, gruaja duhet të jetë në gjendje të bëjnë dallimin normale pas curettage të komplikimeve që mund të shfaqen.Çfarë scraping?

Curettage - nje operacioni kirurgjikal, i cili synon të hequr shtresa e brendshme të murit të mitrës dhe përmbajtja e saj. Ajo përdor një lugë të veçantë kirurgjikale.


Scraping mund të kryhet pas abortit, për shkak të shtatzënisë humbura, gjakderdhje të rënda në qoftë se një grua ka një gabim ishte i paplotë dhe pas lindjes, kur placenta ende mbetet.


Ajo që përcakton efektivitetin dhe sigurinë e kësaj procedure?

1. A është ekzekutuar në mënyrë efikase scraping.


2. nëse standardet shëndetësore.

 

3. Arsyet pse gruaja është dashur të kthehet në curettage.


4. Një përvojë kirurg.


5. Sëmundja, e cila ka një grua gjatë scraping.


Cilat janë zgjedhja pas scraping konsiderohet normale?

Kur procedura është scraping në mitër, shtresa endometrium hequr domosdoshmërisht. Për shkak të kësaj, mitra të bëhet një i lënduar i hapur dhe mund të rrjedh gjak në një kohë. Pas scraping ndjesi mund të jetë i njëjtë si gjatë menstruacioneve, sepse kur ata gjithashtu hodhi poshtë shtresë funksional të mitrës.


Çdo grua ka një kohëzgjatje prej menstruacioneve, kjo varet nga funksioni i vezoreve dhe hormonet hipofizë, si dhe ndarjen që shfaqen pas curettage është tërësisht individuale.


Norma është kur ndarja pas scraping janë të moderuar, nuk kanë erë dhe vazhdojnë nga 5 në 6 ditë. Pastaj krovotechine janë intensive, ata fillojnë të jenë të mazhuschie dhe përfundimisht të përfundojë. Sa mund të zgjasë ndarjen? Norma është gjakderdhje kohëzgjatje prej jo më shumë se 10 ditë. Në qoftë se një grua krovomazane nuk mund të jetë një dhimbje të vogël në bark, në pjesën e prapme, sepse mitra është zvogëluar.

 

Nëse curettage është kryer para menstruacioneve, shkarkimi mund të zgjasë për aq kohë sa çdo muaj, jo më shumë se 5-6 ditë.


Cilat janë zgjedhja pas scraping konsiderohet patologjike?

Të jetë i sigurt për të marrë në konsideratë karakteristikat e mëposhtme:


1. guximshme janë të gjata, zgjasin më shumë se 10 ditë dhe të flasin për dështimin e sistemit hormonal.


2. Ajo mund të jetë një erë të pakëndshme, ai thotë se sëmundje infektive.


3. guximshme ndal befas, ajo është e keqe, sepse në mitër të fillojnë të formojnë mpiksjen e gjakut.


4. Në gratë, një dhimbje të fortë të barkut dhe rrit temperaturën e trupit.


5. Hematometry - pezullimi i shkarkimit, shkakton inflamacion, i cili shfaqet për shkak se mitra formuar mpiksjen e gjakut. Për trajtimin do të duhet të përdorin antibiotikët apo nevojë për të ri-curettage.


6. Në qoftë se zgjedhja të zgjasë një kohë të gjatë, thuhet se një grua nuk është hormonet qëndrueshme, duhet urgjente gjinekolog ndihmë ose endokrinolog. Kjo mund të zhvillojnë anemi, kështu që është e rëndësishme të shihet pas scraping dietën tuaj për të përfshirë produkte të tilla që ndikojnë pozitivisht hematopoiesis - hikërror, mishi i kuq, R3r3r3105. mëlçisë viçi, shegë.


Cilat komplikime mund të ndodhë pas scraping?

1. R3r3r3117. Gjakderdhje në mitër, ajo rrallë duket vetëm në gratë që vuajnë nga koagulimit. Nëse gjakderdhja mitrës zgjat më shumë se disa javë - është e rrezikshme për jetën e një gruaje.


2. Nëse, pas scraping, ka gjakderdhje të bollshme, pas së cilës ju duhet të ndërrojnë shpesh pads dhe tamponin mund të kenë nevojë një injeksion të oxytocin.


3. Hematometry kur mitrës grumbulluar mpiksjen e gjakut, ato lindin nga fakti se në qafën e mitrës, një vrull të fortë që ndodh pas scraping. Kjo është shumë e rrezikshme, sepse ajo mund të zhvillojë një sëmundje infektive. Për të parandaluar akumulimin e clots gjakut në mitër, mjeku përshkruan pa-kapanoneve, të cilat janë spazmolitiki dhe të ndihmojë të mbështetur qafën e mitrës të relaksuar. Ju duhet të i kushtoj vëmendje për faktin se ju keni ndalur apo në mënyrë dramatike alokimin e dhimbje barku më pak të ndodhë.


4. endometritis është infeksion dhe inflamacion, i cili ndodh në rreshtim të mitrës, kjo mund të ndodhë kur bakteret marrë në mitër. Në rrjedhën profilaktike e antibiotikëve nga mjekët emëruar. Gratë duhet të i kushtoj vëmendje të, nëse ajo ndodh pas scraping dhimbje të barkut, të dridhura dhe rritjen e temperaturës së trupit.


5. Shumë rrallë të ketë komplikacione pas scraping - shterpësi.


Kur nevojitet ndihmë urgjente mjekësore pas scraping?

1. Nëse gjakderdhja ndalet shpejt dhe ka dhimbje të forta në bark.


2. Temperatura e trupit rritet mbi 38 gradë.


3. Në bark nuk ka dhimbje të forta që nuk shkon pas gruaja piu një analgjezik.


4. Nëse ka gjakderdhje për një kohë të gjatë, ata janë të bollshme, peshqir sanitare ndryshojnë shpesh, dhe kjo nuk ka ndaluar për disa orë.


5. Nëse ka alokim të bollshme natyra me një erë të pakëndshme.


6. Gratë përkeqësimit të shëndetit, ajo është shumë e dobët, ajo fort i trullosur dhe ajo humbi vetëdijen.


Prandaj, është e rëndësishme për të monitoruar shkarkimin e tyre pas scraping që parandalojnë inflamacionin apo zhvillimin e infeksionit, është e rëndësishme që të konsultoheni me mjekun tuaj në mënyrë që ai shpjegoi se zgjedhja - është normë dhe që shkaktoi komplikime. Mos harroni, sa më shpejt që ju të shkoni për ndihmë, aq më mirë për sistemin tuaj riprodhues, sepse nga shkarkimi parregullt mund të jetë sëmundje shumë të rrezikshme.