Shkarkimi nga dalë grua gji


Shkarkimi nga gratë dalë gjirit janë dhënë shpesh jo vetëm shkarkesë qartë abnormale në formën e qelb ose gjak, por zgjedhja e një ose dy pika të colostrum në gratë lindjes. Kjo është ndoshta një nga simptomat më të dukshme dhe të fshehura, grua në dispozicion - nganjëherë mjafton vetëm të shikoni në bra. Nëse transparente ose të bardha pa erë përzgjedhje - nuk është një arsye për t'u shqetësuar, prania e pika gjaku ose qelb - vetëm të shkaktojë për një vizitë urgjente te mjeku.
Në qoftë se një grua gji gji një fëmijë, pas ndërprerjes së të ushqyerit me qumësht ndarje (colostrum) është e ndaluar për 5 muaj. Nëse departamenti mban më shumë se 5 muaj, atëherë ajo quhet galactorrhea. Studiuesit vërejnë se në disa gra dukuri vazhdon për jetën (edhe në formë të një rënie), dhe iu referua shifrave të ndryshme - 2-20% e grave. Zgjedhje ngjyra në galactorrhea mund të jenë shumë të ndryshme -. Bardha, gri, të verdhë, pak të gjelbër ose blu dhe kështu me radhë D. Por definitivisht nuk ngjyrë kafe ose të kuqe, duke treguar praninë e gjakut, dhe pa erë, i cili tregon infeksion.Por Galactorrhea ndodh në gratë që nuk kanë parë beremenevshyh. Laktacionit rregulluar disa hormone, kryesorja e të cilave është Hormoni. Gjithashtu ajo është e përfshirë somatotropin, insulinën, thyroxine, kortizolit dhe estrogjene. Kështu, shkaku galactorrhea mund patologji hipofizës, tiroide, adrenals, vezoret, dhe kështu me radhë. D. Megjithatë, edhe pas galaktorei gjerë ekzaminim shpesh nuk mund të përcaktohet shkaku, dhe pastaj të flasim për galactorrhea idiopatike. Në raste të tilla, pavarësisht mungesës së patologjisë hipofizë, ende shpesh ngritur Hormoni, dhe pastaj metoda e zgjedhur është administrimi i barnave që ulin nivelet e Hormoni, në veçanti - Bromkriptin (Parlodel).


Edhe pse kjo është situata më e zakonshme, të marrë kontrollin e plotë ende të nevojshme, mos shikoni për Bromkriptin, kufizimin studimin e statusit hormonal, siç është shpesh fatkeqësisht i zakonshëm në praktikën mjekësore. Nëse ka çrregullime hormonale nuk gjeni, atëherë një trajtojnë të veçantë dhe shpesh nuk e kryejnë, duke kufizuar deklaratë galaktorei e vërtetë. Në parim, çdo rreziqet për shëndetin si galactorrhea idiopatike nuk është përgjegjës.

Qelb nga dalë mund të jetë për shkak të infeksionit në kanalet e galactorrhea gjirit. Diagnoza është e thjeshtë, pasi një ndryshim në emisionet erë, ata bëhen të pakëndshme. Ndryshimi pamjen e përgjithshme - ngjyra, cilësi. Një tjetër opsion - abscesi i gjirit, drenyruyuschyysya në kanalet e gjirit. Në rastin e parë, një trajtim konservativ (antibiotikët), e dyta është e nevojshme shpesh kujdes kirurgjikale. Gjakderdhje mund të jetë në një gji të traumave, si dhe Papilloma intraductal apo kanceri. Në rastin e diagnostikimit lëndime është e thjeshtë, si korrelacion i ngjarjeve është e qartë. Kjo është më e vështirë në qoftë se nuk janë gjakderdhje kundër mirëqenies së përgjithshme. Pastaj të jetë për të kërkuar shkaqet e tjera.


Lyth intraductal. Ky është vend i vogël, tumor beninj zakonisht që zhvillohet në mbyllje Milky Strait të dalë. Lyth intraductal është më e zakonshme në gratë 35-55 vjeç. Arsyeja për ndodhjen e saj është e panjohur, faktorë të panjohur dhe gjithashtu rreziku i këtij tumori. Shkarkimi nga gjiri me lyth intraductal mund të jetë e përgjakshme, ata zakonisht kanë një qëndrueshmëri të trashë. Qëndrim të guximshme në një ngushticat kur ju klikoni mbi dalë. Tumori zakonisht zbulohen brenda areola. Ultratinguj kryhet për diagnostikimin dhe duktohrafiya. Kanceri i gjirit. Tumor intraductal ose kanceri pushtuese mund të çojë në shkarkimin. Shenja shqetësuese është prania e shkarkimit spontane përgjakshme nga një gji vetëm, rast në të cilin ne duhet të konsultohet urgjentisht mammologist.