Anomalitë e lindura të sistemit riprodhues


Anomalitë e lindura të sistemit riprodhues e organe gjenitale brendshëm dhe të jashtëm lidhur me pengimin e vaginës dhe mitrës në vajzave, të ashtuquajturën aplazionit ose mungesa e të gjithë ose një pjesë të trupit. Ndoshta atresia, kur muri ka një gjatësi prej më pak se 1.5 cm. Dhe kjo parandalon rrjedhjen normale të rrjedhës menstrual, dhe më tej e komplikon vajzën jetës seksi. Prandaj, vrimë në mur ndarës mund të diagnostikuar formë atresia fistulous.
Gjithashtu anomalitë kongjenitale të sistemit riprodhues mund të jetë rezultat i endokrine ekzogjene dhe faktorët gjenetik dhe kështu nuk ka pengesë e mitrës dhe vaginës. Normalisht, proksimal myullerovы Strait, praktikisht shkrihen, dhe mund të formojnë tubat fallopiane dhe, në të njëjtën kohë, kanalet skajshme myullerovы fillojnë të shkrihen dhe në këtë mënyrë ishte pjesë proksimal të vaginës dhe mitrës.


Pengimi i qafës së mitrës dhe atresia vaginale ndodh kur cipë e virgjërisë dhe ky fenomen është vërejtur fillimin herë mujore dhe vajza të paraqiten në cramping të rregullta mujore, arching bark të saj, dhimbje në të ulët mbrapa. Në këtë rast, organet gjenitale të jashtme zhvilluar normalisht, por studimi zbulojë asnjë hapjen vaginale. Kjo është cipë e virgjërisë plotë zaraschyvanyy, dhe dhimbje gjatë menstruacioneve shfaqet kur shtrihen muret e cipës së virgjërisë.

Anomalitë e lindura të aparatit gjenital mund të jenë në formë kryptorhyzma djemve kur koqe nuk bie në scrotum, dhe ata mund të mbeten në kanalit inguinale, por nganjëherë veza mund të gjenden në zgavrën e barkut, dhe ka raste kur veza merr në pubis lëkurës tuaj, kofshë ose kanalit inguinale.
Zakonisht djem zhvilluar cryptorchidism drejtë të njëanshme dhe kjo është për shkak të veçantitë e morfologjisë dhe vuajnë sëmundje kryesisht foshnjat e parakohshme.
Cryptorchidism dhe zhvillimi i saj është i lidhur me çrregullime kromozomale, dhe këto ndryshime të ndodhin me sëmundje të sëmundjeve ngjitëse të grave gjatë shtatzënisë, mund të jetë toxoplasmosis, gripi, rubeola ose disa sëmundje seksualisht të transmetueshme.


Cryptorchidism është e rreme dhe të vërteta dhe në qoftë se forma e vërtetë, veza nuk mund të bjerë në scrotum në prekje, dhe në koqe gabuar në scrotum mund të kthehen.
Kjo varet nga tonin e muskujve që ngre testikul në scrotum, një sëmundje nuk mund të përcaktojë në lindje dhe të diagnostikuar vetëm dy vjet.
Indirekte shenjë kryptorhyzma rreme është lënia jashtë e testiseve, në scrotum kur fëmija bie në një banjë të nxehtë.
Duke kongjenitale anomali gjenitale përfshijnë djemve hydrocephalus testikul (hydrocele) dhe është rasti i lëngjeve të tepruar në membranat e koqe.

Testikulat hidropizi mund të jenë të dyja të lindura dhe të fituara. Për shembull, testis Hydrocele mund të ndodhë pas një operacioni ose trajtimin e varicocele veshkave, venat me variçe është e vendosur rreth testiseve.

Testis akute Hydrocele mund të jetë inflamacion epididymis ose epididymitis, dhe tuberkulozi dhe gonorrea.
Anomalitë e lindura të sistemit riprodhues, djali mund të shprehet në formën ahenzyy, rektatsyy, dhe kryptorhyzma testis ektopike.
Në gabuar testis pozita cryptorchidism zhvillon dhe kështu nuk mund të jetë në dispozicion në dy scrotum apo një koqe dhe në këtë mënyrë ata mund të "qëndrojnë", kur u zhvendos në scrotum nga zgavrën e barkut.

Ectopia kryptorhyzma paksa e ndryshme nga ajo koqe mund të refuzohet dhe gjysmën tjetër të scrotum, në pubike, inguinale, femurit dhe zonat e ndërmjetme.
Përveç anomalitë kongjenitale të sistemit riprodhues vlen afaliya ose mungesën e penisit, është një sëmundje e rrallë.
Gjithashtu anomali gjenitale përfshijnë phimosis, këtë ngushtimin e prepucit, në të cilat është e pamundur të rruajë kokën e penisit dhe quhet phimosis fiziologjik dhe sëmundje zakonisht nuk kërkon shumë përpjekje, vetëm një fëmijë, ndërsa banje forcuar shkarkimin e kreut të mishit shumë dhe pije gjithë periudhës.


Nga anomali kongjenitale vlen dyfallyus - dyfishimin e penisit, kjo është shumë e rrallë për zhvillim të tillë dhe penisi në meshkuj të shfaqet dhe të sëmundjeve të tjera dhe organe të tjera gjenitale deri spina bifida.
Në këtë sëmundje, të gjithë kanë uretrës tij penis, ata bien në një nga uretrës.
Gratë mund të jenë anomali kongjenitale në një dyfishim të mitrës ose siç quhet mitrës antlered.
Ka anomalitë kongjenitale gjenitale si hermafrodytyzmu apo shenjave të dy gjinitë në një person, në këtë rast gratë dhe burrat janë prania e meshkuj dhe femra karakteristikave seksuale të njëjtën kohë, dhe është një gjëndër seksi, vezoret, test, por funksioni themelor ka një nga këto gjendra.

Në hermaphroditism vërtetë janë karakteristikat sekondare seksuale janë zhvilluar shumë, kur ka organe seksi jashtëm dhe të brendshëm në të njëjtën kohë, por mendor make-up si gratë dhe burrat mund të ndryshojë disa herë gjatë jetës.

Zhvillim kongjenitale anymalnoe i gjenitale tek vajzat mund të jetë në formë të hipertrofisë së clitoris ose zhvillimin klytoromehalyya kur nje grua ka rritjen e nivelit të hormonit të seksit mashkullor testosterone. Kështu që një grua mund të ndryshojë physique meshkuj model, reduktuar timbër, shpesh zhvillojnë humbjen e flokëve në kokë dhe të fillojnë të rriten qimet e fytyrës në meshkujt që rrit ndjeshëm klitoris, dhe ai эrehyrovan gjithmonë e dhimbshme.

Nuk mund të jenë anomalitë e vezoreve, si hypoplasia, dysplasia dhe agenesia, të gjitha këto lloje të anomalive në sferën seksuale mund të lindin me Trisomy pjesshëm të kromozomeve të nënës, sidomos kur shtatzënia ishte në të dyzetat e tij dhe një moshë të vonë.