Gidrosalpinks, trajtim
Përshëndetje, Doktor! Unë u diagnostikua me gidrosalpinksa dypalësh. Unë dua një fëmijë, por në mënyrë që të merrni shtatzënë, disa mjekë thonë se ata kanë nevojë për kirurgji, dhe të tjerët ofrojnë trajtim jo-kirurgjikale. Ju lutem më thoni nëse unë të marrë shtatzënë në qoftë se ju nuk e bëni operacion? E megjithatë, si të rrezikshme të bëjë operacionin, dhe që mund të jenë pasojat?
Hi, Catherine. Ka dy mundësitë e trajtimit për këtë sëmundje. E para - reduktuar të qenët i qartë i tubave. Në të dytin - ata janë hequr. Në rastin e parë, pas restaurimit tuba qenët i qartë krijoj një përqindje shumë të vogël të femrave (rreth 5%) për shkak Gidrosalpinks recurs në vendin e vjetër përsëri në 80% të rasteve.


Në rastin e dytë, pas heqjes së gypave për gratë ofrojnë në fertilizimi in vitro (IVF). Në yyazytsirnist moshën tuaj të merrni shtatzënë me IVF është më shumë se 50% në tentativë (nëse infertilitetit nuk është shkaktuar nga arsye të tjera).
Mundësia e tretë e IVF pa heqjen e tubave, por në këtë rast, siç tregon praktika, gjasat e gjetjes pika shtatzëna për 4-6 herë se nëse tub para IVF u hoqën.
Në shumë raste tubat fallopiane hydrosalpynkse nuk janë duke funksionuar për shkak të shkatërrimit të shtresës së brendshme të qelizave. Është e nevojshme për të kryer analizat e gjakut për antitrupa të klamidia (shënues gypave plagë) proteinave IgG dhe ngrohjes shoku, të cilat japin një rezultat pozitiv në 8 e 10 rasteve.

Mirëdita. Vë në spital me një diagnozë Gidrosalpinks në të djathtë. Shkarkohet para ultratinguj bërë, por asgjë nuk ka ndryshuar. Mjekët thanë për të bërë operacionin. Më thuaj kush tjetër është trajtimi?
Përshëndetje Irina! Nuk është një trajtim të plotë, e cila është përshkruar anti-inflamator, immunomodulatory dhe droga të tjera. Në disa raste operacioni. Për çdo grua çështja zgjidhet individualisht.
Përshëndetje, Doktor! Diagnoza - gidrosalpinksa bilateral. Çfarë dhe si është trajtuar? Sa efektive është trajtimi kirurgjik dhe hequr në këtë mënyrë - You Tube apo të lëngshme prej tyre? Rritja e temperaturës basal mund të 375-378 lidhur me këtë sëmundje?

Hi Tatiana. Rritja konstante e temperaturës për 375 (subfebrile) mund të shkaktohet hydrosalpynksom (salpynhytom kronike). Në këtë rast, operacioni laparoskopik është alternativa më e mirë. Ndoshta, për të tub plastik fallopiane (shkurtuar deri në fund mbyllur të tubit dhe formojnë pastrimin e saj të ri). Shumë gra të diagnostikuar me - varfëri Tubali-peritoneal pas operacioneve të tilla në shumicën e rasteve mund të krijoj.