Çrregullime hormonale në trupin e femrës dhe manifestimet e tij


Veçori e trupit të femrës është aftësia për të lindur fëmijë. Kjo quhet funksion riprodhues, dhe kjo varet në bilancin e hormoneve që është e shqetësuar shpesh dhe çon në pasoja dhe dështimet e shumë sistemeve të organeve të rënda. Kjo nuk është befasuese, sepse trupin e njeriut - është sistem i ndërlidhur, në të cilën çdo lidhje është e rëndësishme. Çrregullime hormonale në trupin e femrës dhe manifestimet e tij të varet nga zhvillimi i cili është hormoni dështuar.
Çdo grua duhet të dinë se riprodhues saj dhe fertilitetit varet nga tre hormonet: follykulstymulyruyuscheho është e nevojshme për maturimin oocyte dhe prodhimin e estrogjenit; LH është e nevojshme për ovulacionit dhe progesterone prodhimit; dhe Hormoni hormon, i cili është për shkak të rregullimit në qumështin e nënës së gruas. Prodhimi i këtyre hormoneve është për shkak të punës së Hipofiza - gjëndër ndodhet në tru. Progesterone dhe estrogjenit prodhohet nga vezoret. Progesterone, e cila është një hormon femër prodhuar nga organi nga mes të ciklit menstrual, estrogjenit, i cili është një hormon mashkull, është prodhuar në fillim të ciklit. Çdo ndyshime të hormoneve në trupin e femrës që lidhen me punën e Hipofiza ose vezoret e gruas, ata nuk mund të lënë pambikëqyrur, pasi kjo mund të varet në mundësinë e grave për të pasur fëmijë dhe të jenë të përkryer të shëndetshme.Çdo ndërprerje hormonale dhe manifestimet e tyre mund të jetë aq i parrezikshëm në shikim të parë që t'u japë atyre vëmendje menjëherë nuk nxiton. Dhe nga rruga, një nga shenjat më të njohura se ndryshimet hormonale në trupin e një gruaje ende të ndodhë, është e menstruacioneve dhimbshme dhe simptomat premenstrual disponueshmërinë. Kjo është për shkak se estrogjenit duhet të prodhohen në sasi të vogla para menstruacioneve, dhe është e kundërta - ata prodhuan shumë. Dhimbje të forta zakonisht të gjithë duke përdorur ilaçe dhimbje. Por disponimin, paqëndrueshmëria e mendjes dhe emocionale breshëri vetëm përjetuar pa ndonjë trajtim. Ai vuan jo vetëm grua, por edhe përreth, sepse humor të keq ndikon mbi to.


Tendenca për edemë në gjysmën e dytë të ciklit femëror gjithashtu mund të tregojnë një mungesë ekuilibri hormon dhe atë lëngun ruhet në trup në vëllim shumë të madh. Nëse ju keni marrë pjesë të paktën disa simptoma para menstruacioneve, të tilla si dhimbje koke, dhimbje në bark, vjellje, prish gjumin dhe depresioni simptome më të ulët, të jetë i sigurt për të kaluar inspektimit duke gjetur se çfarë e shkaktoi trazirat hormonal.
Dyta në popullaritet është një shenjë se ka filluar çrregullime hormonale - është amenorrhea. Ky koncept përshkruan parregullsi të ciklit menstrual mund të ndodhë në çdo moshë. Kur amenorrhea është evidente në menstruacioneve të parë në jetën e vajzave, kjo sugjeron sfond hormonal dhe varfëri të jetë e mundur. Pra, trupi i gruas nuk është e pubertetit e saktë që mund të kthehet mungon mundësinë për të pasur fëmijë.


Nëse ciklet menstruale të bëhen të parregullt në moshë të vjetër dhe të vjetër, kjo mund të tregojë se ka sëmundje serioze. Të kalojë inspektimit shpenzimet oncologist, mammologist, gjinekolog. Jo rrallë, çrregullime hormonale ndodhin në trupin e femrës, pasi stresi, emocionet dhe tendosje fizike dhe lodhje të tepruar. Në disa raste, ndërprerje në hormonet dhe manifestimet e tyre janë duke folur në lidhje me sëmundjet e veshkave gjëndra. Prandaj, manifestimet e amenorrhea në një moshë të re emërohet trajtim hormonal që mund të rivendosur funksionin e lindjes. Në mungesë të menstruacioneve në moshë më të vjetër të vendosur shkaku kryesor i çrregullimit. Zakonisht, trajtimi nuk është e komplikuar, dhe restauruar shpejt pas menstruacioneve kurs i projektuar siç duhet të terapisë.


Çdo grua në një moshë të caktuar të përballet me një periudhë të menopauzës. Ajo fillon pas trupi fillon të ulet sasia e estrogjenit të prodhuar. Përkundër faktit se menopauza dhe menopauza janë procese krejtësisht natyrore dhe natyrore, ata jo gjithmonë ndodhë pa simptoma dhe e rëndë për gratë. Simptomat e para që së shpejti të gjithë do të ndalojë ciklin menstrual është swings emocionale, nervozizëm, dhimbje koke, vjellje dhe simptoma të tjera. Zakonisht shenjat e menopauzës të fillojnë në gratë mbi 45-47 vjet. Shenjat më të pakëndshme dhe të rrezikshme të çrregullimeve të rënda të hormoneve në menopauzë janë dallimet në presionin e gjakut dhe rrit zemër mundi që mund të shkaktojnë aritmi dhe pectoris.


Kur manifestimi i simptomave të niveleve hormonale gjatë menopauzës mund të caktohet një trajtim të veçantë. Mjekët nuk preferojnë ilaçe dhe terapi konvencionale në shtëpi: pjesa tjetër shtrat për herë të parë, paqe, ndërprerjen e ushtrimit të paktën për një kohë, të sakta dhe dietë të ekuilibruar. Të mos përdorë ilaçe, ju mund të përdorni produkte të bazuar në bimë. Nëse dështimi hormonal ishte shumë serioze dhe provokuan indinjatën e përkeqësimit, të caktojë një korrigjim të ashtuquajturin hormonal.


Në çdo rast, femrat duhet t'i trajtojnë shëndetin e tyre të ngushtë. Shpresoj që filloi simptomat dhe shenjat e përkeqësimit shëndetësor do të në vetvete nuk është e saktë dhe budalla. Shpesh ajo është çekuilibër hormonal çon në faktin se gratë zhvillojnë kancerin dhe pjellshmërisë humbur.