Çrregullime hormonale në gratë


Në sëmundje të tilla të ndryshëm të vështira të tilla si diabeti, hypothyroidism, sëmundje të gjirit, shterpësi, ulcerat, trashje, osteoporozën dhe shumë të tjerë ka qenë një dhe i njëjti shkaku - çrregullime hormonale. Ajo u gjet se asnjë nga manifestimet e jetës sonë dhe të punës nuk është i plotë pa hormonet - substanca biologjikisht aktive që janë prodhuar në gjëndrave endokrine (gjëndrave endokrine) dhe grupeve të caktuara të qelizave në disa inde.
Këto substanca ndikojnë në pamjen, temperamentin, humor, peshë, oreks, dëshira seksuale tonë, jetën - mbivlerësohet vlera e tyre është thjesht e pamundur! Post artikull - çrregullime hormonale në gratë. Që ne mund të jetë jeta e shëndetshëm dhe të lumtur, hormon në "territorin" duhet të mbizotërojë paqe dhe prosperitet. Por si mund të arrihet kjo? Mjekësia moderne allopatycheskaya vendosin çekuilibër hormonal nga terapi zëvendësimi, kur futet në trupin e hormoneve zëvendësues natyrore. Droga hormonale janë gjithnjë e duke u përdorur në rrethana të ndryshme: për rritjen e mases muskulore të atletëve për kontracepsion, parandalimin e menopauzës të hershme, dhe kështu me radhë D. A është e justifikuar ndërhyrjen në trupin e njeriut.? Ka mundësi të tjera "doyazykatysya" me hormonet?Sistemi ynë hormonal - sistem shumë të hollë dhe të saktë që prodhon substanca që rregullojnë të gjitha funksionet vitale të trupit. Se sa të suksesshëm mjekësia moderne për të përballuar me të tillë një çështje komplekse si kthimin e të drejtave hormonal bilancit? Në ditët e sotme, progres i dukshëm është arritur në endokrinologji ekstreme, e cila është me kirurgji dhe rrezatimi dhe një efekt isotropic, në gjendje për të ndihmuar njerëzit në krizë. Në sajë të teknologjisë moderne ne jemi në gjendje me saktësi të madhe dhe në një periudhë shumë të hershme për të diagnostikuar sëmundjen endokrin. Por, për fat të keq, mjekësi allopathic praktikisht nuk ka metoda të trajtimit konservative të çrregullimeve hormonale. Për shembull, thyroiditis autoimune në gratë mund të zbulohet në një fazë të hershme, por shikuar atë më shumë se pak, ndërsa funksioni i gjëndrës tiroide nuk është ulur. Pastaj fillon terapi zëvendësuese. Ajo rezulton se endokrinologji moderne reduktuar për të ndihmuar në situatat kur trupi refuzon ose është krejtësisht vidyazykav.


Çfarë e pengon ilaç për të hetuar mundësinë e ndërhyrjes terapeutike në rast të dështimit të hormonale? Specializim të ngushtë - që armikut të parë të mjekësisë moderne për gratë. Qasja ashtuquajtura shkencore e bën veçanërisht të thellë, duke harruar se trupi ynë është një sistem tërësor ku çdo funksion organ i integruar në homeostasis. Paaftësia e kësaj metode "pikë", kur një specialist ngushtë trajtimin e një trup të vetëm, sidomos shihet qartë kur është fjala për çrregullime hormonale.


Çfarë përmban sistemin hormonal për gratë? Pse është vetëm kërkon një qasje holistike? Fakti se sistemi hormonal është një bastion i integritetit të trupit. Ajo është e lidhur ngushtë kryesisht te sistemit nervor. Kur një person është nën stres, reaksioni i parë është për shkak të sistemit nervor. Për shembull, të dëgjosh një zhurmë me zë të lartë. Kjo shkaktoi një kthesë të fortë drejt një trup dhe zemër të shëndoshë palpitations. Ky është reagimi i parë, sistemi hormonal nuk është aktivizuar. Por në qoftë se situata stresues mbajtur për një kohë të gjatë, trupi duhet të përfshijë sistemin e të tjera të menaxhimit - hormon. Ndërton zinxhirin hierarkik: Talamusi tregon hipotalamusin, dhe që nga ana lidhet me gjëndrra e hipofizës, e cila ndryshon nivelet e hormoneve në fjalë në përputhje me situatën.


Tani imagjinoni se ne nuk do të marrin parasysh të gjithë zinxhirin e ndërlikuar dhe të fokusohet vetëm në praninë në gjakun e hormoneve të caktuara. Gjetja e një mungesë të ndonjë substance, ne përpiqemi për të balancuar situatën duke futur hormonet artificiale (e cila e bën terapi zëvendësuese). Ajo që ne të merrni si rezultat? Konflikti qendror në nivelin e hipofizës! Sistemi nervor qendror jep një komandë, dhe trupi me "ndihmën" tonë ndodh në të gjitha proceset e tjera. Kjo vetëm mund të çojë në liberalizimit të mëtejshëm të të gjitha sistemeve rregullatore.


Prandaj, terapi zëvendësimi justifikohet vetëm në rast të largimit të plotë apo të pjesshëm të gjëndër. Cat humbur sintezë hormon plotësisht jetike për të mbajtur metabolizmin, duke futur hormon artificiale. Në të gjitha rastet e tjera, çekuilibër hormonal mund të eliminohen metoda krejtësisht të ndryshme. Për këtë arsye, përveç terapi zëvendësuese, ka të tjera, mënyra më e natyrshme për të eliminuar çekuilibër hormonal?

Para së gjithash, ju duhet të i kushtoj vëmendje për gjendjen e sistemit nervor. Dëmi më i madh që ne të shkaktojë veten - të paraqesë në stres të vazhdueshëm, e cila, gjithsesi, është të na sulmuar në jetën e përditshme. Problemet shëndetësore të fillojnë në kokë! Stresi kronik ndryshon ekuilibrin natyror të hormoneve të trupit, duke çuar në sëmundje të rënda të tilla si diabeti, ulcerat, sëmundjet e lëkurës, varfëri dhe shumë të tjerë. Ne për këtë arsye jetike për të mësuar për t'u çlodhur! Zgjidhni metodat më të përshtatshme të relaksoheni. Ajo mund të jetë një dush i ngrohtë para gjumit, ushtrimet yoga, meditim, apo vetëm të qëndrojë në paqe dhe vetmi. Pa këtë është e pamundur për të krijuar mirëqenien hormonal.