Diagnoza dhe trajtimi i Gardnerella bakteriale vaginosis
Si vaginosis bakteriale diagnostikuar
Në diagnozën e mjekut bakteriale vaginosis udhëhiqet nga kriteret e mëposhtme:
identifikojnë qelizat kryesore;
disponueshmërinë shkarkimit homogjene butë vaginale;
pH vaginal i reaksionit mesatar më shumë se 45;
Testi për aminet.
Qelizat kryesore - qelizat që tregojnë se organizmi është florës patogjene. Po, sekrecionet vaginale të zbuluar qelizat epiteliale, të cilat janë bashkangjitur gardnerellas. Këto qeliza si piper prypudrenы dhe materiale errësirë ​​kontrast, ata bëhen edhe më të dukshme.


Vaginosis bakteriale është e shoqëruar shpesh nga sekrecionet veçanta nga vaginë. Kjo homogjene prylypayuschaya lëngshme substancë në muret e vaginës me një erë të pakëndshme, i ngjan erën e kalbur peshk.
Për shkak të faktit se vagina e grave të diagnostikuar me vaginosis bakteriale komponimet formuar vazhdimisht paqëndrueshme - aminet, të mesme reagimi është neutral, me një vlerë të pH 45. Ky parametër përcaktohet nga immersing një letër të veçantë pH të fshehtë, të marra nga vagina.
Aminet Test i kryer si më poshtë. Në thelb marra për analizë në laboratorin e vendosur një copë qelqi, dripping disa sasi të hidroksid kaliumi. Nëse aminet janë të pranishëm në sekrecione, duket erë karakteristike si peshk.

Nëse këto katër kritere janë të pranishëm të paktën tre, dhe caktohet një diagnozë të trajtimit bakteriale vaginosis. Disa mjekë besojnë se diagnoza duhet vetëm një parametër - praninë e qelizave të rëndësishme. Megjithatë, shumica e mjekëve janë dakord se është e nevojshme për të studiuar të gjitha katër indikatorë. Më të arritshme, informative dhe të lirë shkarkimin konsiderohet Gram errësirë. Analiza e përmbajtjes gardnerellas nuk rekomandohet për shkak se mbi 50 për qind e grave kanë një përmbajtje të lartë të baktereve, por Gardnerella dhe ata nuk janë të sëmurë dhe trajtimin e vaginosis bakteriale ata nuk kanë nevojë.

Trajtimi i Gardnerella
Ne trajtimin e Gardnerella përdorur antibiotikët nuk cenojne agjentë aktivë. Në shumicën e rasteve përdorimi i veprimit lokal. Eubiotics paralele emëruar - një mjet për të normalizuar florën vaginale. Pas trajtimin e vaginosis bakteriale është e përfunduar, pacienti përsëri të japë analiza tek mjeku mund të monitorojnë efektivitetin e terapisë.
Trajtimi i Gardnerella shoqërohet me masa që kanë për qëllim shkatërrimin e faktorëve që provokojnë zhvillimin e mëtejshëm dhe shfaqjen e relapses. Nëse ka shenja për trajtimin e eubiotics Vaginosis bakterial përshkruara stimuluesve, vitamina dhe metoda të tjera që mund të normalizuar florën vaginale dhe zorrët.

Rezultatet e trajtimit të vaginosis bakteriale - është eliminimi i simptomeve, siklet përjetuar nga pacienti, duke sjellë parametrave laboratorike në normale. Pas trajtimit Gardnerella sprovimi i parë përshkruar shtatë ditë dhe ri - 4-6 javë.
Gjatë trajtimit të vaginosis bakteriale dhe periudha pasuese monitorimit gruaja është e rekomanduar për të përdorur mjete kontraceptive pengesë. Partnerët seksual të pacientëve duhet t'i nënshtrohen provimit të përshtatshëm dhe, nëse është e nevojshme - një kurs të terapisë. Megjithatë, disa mjekë këmbëngulin se një trajtim i tillë e përshtatshme për të kryer në qoftë se pacientët kanë rifillimi shpeshta apo sëmundje Retreats gjata.

Thelbi i Gardnerella nuk është kuptuar plotësisht, sepse studiuesit ende nuk e di nëse manifestimet klinike të sëmundjes shkaktojnë ose pasojë. Në vitet e fundit, shkenca mjekësore është i prirur të mendoj se vaginosis bakteriale, të thuash të drejtën, nuk mund t'i atribuohet infeksione të transmetuara seksualisht. Kjo sëmundje duket të ketë ndryshime të veçanta shprehjes në bilancin homeostatic.