Pezmatimi i organeve gjenitale femërore


Sëmundjet inflamatore e grave përfshijnë një shumëllojshmëri të inflamacion të organeve gjenitale femërore - shtojca, mitrës, mitrës, vezore dhe tuba fallopiane. Ndodh dhe kështu që inflamacion mund të përhapet në të gjithë legen rajonit. Për fat të keq, një nga reagimet më të zakonshme inflamatore është vazhdimisht në rritje, infeksionet gjinekologjike. Nevoja për trajtimin në kohë dhe rreziku qëndron në faktin se sëmundjet e tilla ndikojnë ato indet dhe organet që i përkasin sistemit të riprodhimit, mosmarrëveshje në ciklin menstrual, shtatzënisë ektopike, funksion të dëmtuar seksuale; Endometrioza, tumoret dhe komplikime të tjera keqe.


Pezmatimi i organeve gjenitale femërore mund të jetë një rezultat i infeksionit nga infeksionet e dëmshme bakteriale dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Frekuenca e sëmundjes rritet me përtëritje e tyre dhe përgjigjet e pasakta dhe trajtimin e vonuar sjell pasoja negative.
Sëmundja më e zakonshme - një vaginitis, vagina dysbiosis, vaginitis, gardnerellez, candidiasis, klamidia, trichomoniasis.

Ignition:
Jashtme femër organet gjenitale - vulvitis;
Qafën e mitrës - tservytsyd;
Tubat fallopiane - salpingjitit;

Mitrës mur - myometryt;
Great gjëndër holl - Bartolini;
Mill - vaginitis;
Skeleti i brendshem kanali i qafës së mitrës - endocervicitis;
Ovarian - oophoritis;
Tubat fallopiane dhe vezore - adnexitis, salpingo;
Legenit peritoneum - pelvioperitonit;

Nëse trajtimi i inflamacionit gjenital është vonuar, ajo mund të çojë në dhimbje kronike dhe pasojat më të rënda për gratë: shterpësi, shtatzënisë ektopike dhe të tjerët.

Çka e shkakton sëmundje të organeve gjenitale të femrave?
Në shëndetin e grave mund të ndikojnë në stres të vazhdueshëm, urbanizim, degradimi i mjedisit, përdorimin sayazytsilne të drogave (veçanërisht antibiotikëve) se duke siguruar "dëmtim" të ndikojë negativisht në shëndetin e grave. Këta faktorë ndikojnë në çekuilibër në florën vaginale harmonike. Për shkak të ndikimit të kushteve patogjene janë zëvendësuar nga microflora normale tensionet dëmshme microbial që provokojnë një shumë të sëmundjeve të ndryshme, duke rezultuar në sistemin gjenital mbrojtëse është e thyer dhe nuk është më në gjendje për të luftuar infeksionet e ndryshme.


Karakteristikat e imunitetit të lindur, si dhe të luajnë një rol të rëndësishëm, për shkak të zhvillimit dhe trajtimin e reaksioneve inflamatore rreptësisht individuale dhe të paparashikueshme.

Gratë shumë të rrezikuara urogjenitale. Nga vetë, mjedisi lagështi promovon rritjen e baktereve. Dhe si rezultat i ndikimit të jashtëm është zhvillimi i inflamacionit. Për këta faktorë përfshijnë ndonjë sëmundje, dështimin e higjienës personale seksuale, hipotermi, përdorimi i pakontrolluar i antibiotikëve, ndërhyrje mekanike (hydrotubation, hysteroscopy mitrës, abortin, lindjes, hysterosalpynohrafyya etj). Në rastin e pajisjes intrauterine, duke rritur rrezikun e inflamacion disa herë. Përdorimi i pavend i tampona, si dhe vnutryvlahalyschnыh promovon infeksioneve. Kur dëmtimi indeve gjatë operacionit masë të madhe zvogëlon potencialin oksidimi-reduktimin, duke rezultuar në formimin e shumimin favorshme uyazyka florës patogjene. Në procesin e hysterectomy dhe bakteret anaerobe cezariane është e mundur për të sjellë dorashka, instrumentet apo swabs.


Sigurisht, ndikim shkatërrues mbi shëndetin e grave ndikon dhe mungesa e kulturës seksuale. Shkaku kryesor është infeksioni, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, dhe zhvendosja e baktereve që rrjedhin nga një person i shëndoshë infektuar.

Mënyra më efektive dhe të thjeshtë për të mbrojtur veten nga kjo sëmundje janë kontracepsioni pengesë (prezervativë), dhe pajtueshmërinë me higjienën e nevojshme personale. Nga vetë, infeksioni për një kohë të gjatë mund të vijnë në një gjendje latente. Nëse një grua nuk do të ndodhë në një pritje gjinekologu rregullisht, ajo mund edhe të jenë në dijeni për zhvillimin e sëmundjes në trupin e saj. Në fillim infeksioni është në vaginë. Megjithatë, çdo organizëm të gjallë mëdyshje riprodhimin e tyre, kështu që bakteret fillojnë të shikoni për mjedisin më të favorshme të banimit dhe të ndryshme të ushqimit. "Bashkëngjitur të spermës, ata lëvizin në mitër, tubat fallopiane, vaginës, vezore. Kjo ndodh depërtimin e baktereve të dëmshme në limfatike dhe të gjakut.


Si rezultat i konsumit të pakontrolluar dhe të tepruar të antibiotikëve është një çekuilibër në microflora vaginale, e cila është arsyeja pse flora e trupit vdes. Një hapësirë ​​fillon të mbushen shumë shpejt bakteret huaj. Për shkak të përdorimit të tepruar të antibiotikëve rrit numrin e mikrobeve, dhe ata janë rezistente ndaj barnave të përdorura. Kjo rezulton në atë infeksionit luftë çdo herë tjetër do të duhet të përdorin antibiotikët më të fortë. Kjo është arsyeja pse para se të filloni trajtimin e ndonjë reaksioneve inflamatore duhet të kryejë të gjitha testet e nevojshme për infeksion. Trajtimi i sëmundjeve inflamatore duhet të bëhet duke përdorur drogë që eliminojnë zbuluar vetëm infeksionet. Përveç kësaj, zakonisht përshkruajnë barna që ndikojnë në shërimin e microflora vet dhe për të përmirësuar sistemin imunitar.