Sëmundjet heqje e kancerit tek gratë


Heqje e mitrës - një shkelje e dispozitave të tij në bark. Në fund të qafës dhe u zhvendos kufijtë relativisht normale dhe shpesh të sjellë vaginë, duke shkaktuar zhvendosjen e saj. Le të flasim për mosveprim sëmundjes së kancerit në femra.
Kjo sëmundje të gjitha moshave, por më të vjetër gruaja, yyazytsirnist lartë. Arsyet kryesore:
• Kirurgji në organet gjenitale;
• muskujve dhe tabelë legeni lindura;
• lëndimet mitrës, vaginës dhe perineumit gjatë lindjes së fëmijës, rol të veçantë ka luajtur nga perineal thellë;


• mosfunksionimi i nervave innervating diafragmë urogjenital;
• operacionet në organet gjenitale;
• dëmtim të muskujve të bazës së legenit;
• mungesa e Estrogjenit - vërehet në çrregullime endokrine dhe menopauza;
• dysplasia e ind lidhës.

Ka gjithashtu një numër faktorësh shkaktuar:
1. predispozicion gjenetik - kur problemi i ngjashëm ndodh në të afërmve.
2. Puna lidhur me peshat përhershme heqjen.
3. shtatzënisë të shumta.
4. Puna e rënda fizike.

5. Rritja e presionit intra-abdominale (tumoret, kapsllëk, kollë kronike, etj).

Simptomet kryesore
Faza fillestare është shoqëruar nga tërhequr, dhemb dhimbje në bark. Një grua mund të ankohen për presionin në fushën publike, mollaqe dhe të ulët mbrapa, si dhe dhimbje të pakëndshme dhe madje edhe gjatë intimitetit, paraqitja e lengjet vaginale. Në zhvillim disa ndjesi të trupit të huaj në vaginë, dhe mosfunksionim menstrual, infertilitetit. Përparimin e sëmundjes ndikon negativisht në sistemin urinar. Nuk ka urinim i shpeshtë ose e vështirë, inflamacion (cystitis, pyelonephritis), mosmbajtjeje urinar.


Metodat e diagnozës
Sëmundje dyshuar ndihmon ekzaminim gjinekologjik dhe kolposkopinë. Kur një problem është zbuluar mjeku do të përshkruajnë një numër të studimeve që përfshijnë: ultrazërit legenit; curettage diagnostike mitrës ndjekur nga ekzaminimit mikroskopik të materialit; mori qelizat atipike; shpifjeve mbi pastërtinë e florës vaginë; bakposiv urinës, sistemi urinar zbulon infeksion. Kjo është e detyrueshme që të caktojë konsultimeve urolog proctologist dhe për të parë se si të prekur nga mosveprimi i organeve ngjitur, fshikëz dhe zorrët.


Trajtimi i sëmundjeve
Heqje e mitrës kërkon qasje shkolluar dhe trajtim të plotë. Ajo vjedh mjekun tuaj në mënyrë individuale dhe varet nga mosveprimi i kancerit, sëmundjet shoqëruese moshës urinar dhe gjenital, shëndetin, dëshirën për të ruajtur pjellori të ardhmen, ndikimin e sëmundjes në organet e afërta. Trajtimi mund të marrë një nga mënyrat: konservative ose operative. Refuzimi i detyrueshëm është e nevojshme për punë të rëndë fizike dhe heqjen.


Trajtimi Konservatore
Me një mosveprim të vogël zakonisht caktuar terapi, e cila mund të përfshijë masat dhe metodat e përshkruara më poshtë. Terapi Hormone zëvendësim në trup administruar estrogjenit një gruaje, të forcojë ligaments (me gojë dhe topically si vaj në vaginë). Ushtrim terapeutik: një grup i ushtrimeve për të forcuar abs dhe muskujt e legenit kat.

Trajtimi kirurgjik është treguar për mungesën e efektit të trajtimit konservativ, dhe me mosveprim shprehur. Kirurgji më e shpeshtë për kancerin është lëshim: operacioni për të forcuar muskujt dhe tabelë e katit legenit; fiksimin e mitrës duke qepur së bashku komunikimin; shkurtimin dhe forcimi i marrëdhënieve që mbajnë në mitër, etj Çfarë lloj operacioni për të zgjedhur në çdo rast, mjeku vendos. Shumica janë drejtuar në një kombinim të teknikave kirurgjikale për trajtim më të efektshëm. Heqja e mitrës është e nevojshme kur sëmundja është sigurisht e rëndë dhe nuk ka nevojë për të ruajtur pjellori të ardhmen.