Sëmundje Inflamacioni i gjirit në gratë


Shkaku më i zakonshëm i kësaj gjendje patologjike është Staphylococcus aureus (rreth 80% të rasteve të zbuluar këtë organizëm të veçantë). Le të flasim për mastitë sëmundjeve zhvilluar në gratë!
Ka nelaktatsyonnыy dhe laktacionit mastitit. Nëse procesi patologjik në sfondin e laktacionit, atëherë ajo është në lidhje me mastitë laktacionit, incidenca e cila është 85%, me rreth 95% të grave me këtë patologji - primiparous. Natyra e kursit të dalluar rolin akute dhe kronike protsess.Ohromnaya në zhvillimin e laktacionit mastitë duke ditur faktorët siç janë shtatzënia e komplikuar dhe lindjes, periudhë të rëndë pas lindjes, anomalitë e strukturave të gjirit, gjirit, kushte patologjike që ulin mbrojtjen e trupit duke përgatitur. Shumë shpesh, para se zhvillimi i laktacionit mastitit shënuar lactostasis. Në patogjenezën e këtij shteti sëmundjes është një rol i madh për imunitetin lokal dhe ulet rezistenca totale, duke rezultuar në kontakt agjent infektiv përmes nipples avancuar plasaritur dhe kanalet e qumështit në indet e gjëndrave të strukturave të gjirit është riprodhim i tyre. Ajo agjentët infektive dhe produktet e tyre metabolike të ketë efekte të dëmshme në elementet strukturore të gjirit dhe të çojë në formimin e shenjave të inflamacionit.Akute Inflamacioni i gjirit - një proces sëmundje phasic, secila fazë e cila ka karakteristikat e veta dalluese dhe kërkon ndërhyrje të veçanta terapeutike. Në fazën e parë mastitit akute shënuar ënjtje dhe bllokimi i qumështit të gjirit, shkelje të gjendjes së përgjithshme të gruas me një rritje të mprehtë në temperaturën e trupit, ndjenja e dobësisë, dobësi dhe djersitje. Ankesa kryesore - dhimbje të mprehtë në një fushë të veçantë të gjirit. Ënjtje më gjirit, u rrit në madhësi, e nxehtë në të prekur, e dhimbshme për prekje. Tashmë në fazën e mastitit lëngshëm në gji të prekur përcaktohet arsim patologjike - infiltrimin, e cila nuk ka përshkruan qartë.


Faza e dytë e mastitit sëmundjes akute në trupin e shoqëruar me rritjen simptoma të përgjithshme dhe lokale, përkeqësimin e mëtejshëm të gjendjes së përgjithshme, skuqje të rënda të lëkurës së gjirit të prekur. Me kalimin e procesit patologjik në fazën e tretë dhe formimin e infiltrative-qelbëzuese mastitë është zbutje anormale e infiltrimit, ethe merr natyrën ethshëm, lokale dhe simptoma të përgjithshme të arrijë një shkallë kritike të intensitetit. Më vonë në gji të prekur mund të formojnë një absces apo cellulitis në mungesë të trajtimit të imunitetit patogjene dhe të ulët është purulent bashkim i indeve të trupit - e ashtuquajtura mastitit gangrenizuar.


Trajtimi i papërshtatshëm i mastitë akute mund të çojë në një mastitë kronike qelbëzuese, e cila është karakterizuar nga abscese të shumta të gjirit kundër sfondit të gjendjes së përgjithshme pak të shqetësuar ose të pashqetësuar. Gjithashtu formimi mundur nehnoynoho mastitë kronike me depërtojnë dhimbshme. Inflamacioni i gjirit kronike si nehnoynoho dhe karakter purulent mund të shoqërohet me tërheqjen e dalë dhe pamjen e shkarkimit lëngshëm. Trajtimi në kohë filloi eliminon kompetent inflamacion në fazat e hershme të procesit patologjik dhe për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve dhe shkeljes së laktacionit. Inflamacioni i gjirit i lëngshëm dhe infiltrative sugjerojnë trajtimet konservatore, duke përfshirë përcaktimin e rolit për terapi antibiotike dhe përgatiten Produkte (vitamina) drogë desensybylyzyruyuschym. Ndërhyrje të rëndësishme terapeutike për mastitë akute në lactostasis sfond është eliminimi i stagnimit. Nëse, brenda dy ditëve të ndryshimit pozitiv është treguar, ka një trajtim nevojë kirurgjik.


Vëllimi i kirurgjisë varet nga madhësia dhe natyra e formimit patologjike. Infiltrative-qelbëzuese mastitit përfshin prerje të infiltrimit brenda indeve paprekur. Abscese domosdoshmërisht zbuluar zgavrën e tyre drenazhuar, dhe të jetë heqja e indet nekrotike, e ndjekur nga dëmtimit të dhëmbëve kullimit të formuara. Pas kirurgji tregon terapi racional antibiotik, trajtim tonik, masa detoxification, futja e vitaminave dhe immunomodulators, fizioterapi lokale.


Masat parandaluese që synojnë parandalimin fillimin e laktacionit Inflamacioni i gjirit zhvillohet gjatë shtatzënisë. Kjo rritje imunitet nëna shtatzënë, zotërim i saj nga bazat e të ushqyerit e mirë gjatë të ushqyerit, zhvillimi i rregullave të kujdesit të higjienës për gjirit dhe të mësuar teknikën e duhur të ushqyerjes me gji. Me zbulimin në kohë të grave me një predispozitë për zhvillimin e laktacionit mastitit, masat parandaluese për të shmangur zhvillimin e kësaj patologjie. Në kushtet e spitalit masat më të rëndësishme parandaluese që synojnë parandalimin e zhvillimit të mastitit në gratë lactating është respektimi i epidemisë dhe regjimin sanitare dhe për të parandaluar lactostasis dhe nipples plasaritur.