Sëmundjet pseudo qafën e mitrës


Ky artikull do të flasim për sëmundjen e njohur pseudo qafën e mitrës! Erozioni i vërtetë është një defekt në epitelin vaginale e mitrës. Më shpesh kjo është shkaktuar nga proceset inflamatore të cilat çojnë në vdekje (nekrobyozu) e shtresës së jashtme të epitelit, e cila është rezultat i peels mekanike trauma subjekt i membranës në mjedis acid të vaginës. Kjo pjesë mbetet shtresa themelore e qelizave që ofron një përqindje të lartë të shërimit të erozionit. Erozioni i vërtetë ka klinika të veçanta dhe shpesh aksidentalisht gjatë ekzaminimit gjinekologjike.


Ka erozioni i qafës së mitrës:
- erozioni i vërtetë,
- psevdoэrozyyu.
Pseudo i qafës së mitrës (ectopia) është një epiteli ndryshim që zakonisht është më e lartë në pjesën vaginale e mitrës. Ka psevdoэrozyyu të lindura dhe të fituara. Shfaqja e pseudo fituara kontribuojnë në inflamacion, mekanike dhe faktorë hormonal. Më shpesh kjo ndodh në gratë me parregullsi menstruale.

Zakonisht gratë me këtë sëmundje nuk do të bëjë asnjë ankesë. Ndonjëherë ata mund të jenë diktim konfuze dhe të bardhë gjatë raportit seksual. Për shkak të zhvillimit të lindur pseudo ndikimit të hormoneve të nënës në trupin e vajzës në utero. Disa ekspertë e konsiderojnë si një opsion psevdoэrozyyu lindur normë fiziologjike. Set diagnostikuar me erozioni i qafës së mitrës ekzaminim gjinekologjik. Hulumtimi tjetër është nga kolposkopisë.


Trajtimi është zgjedhur në varësi të shkaqeve të erozionit qafës së mitrës. Për përdorim trajtim tampona me vaj metyluratsylovoy ose solkoserylovoy Salve, emulsioni sintomitsinovoy dhe pads yndyrë të naftës detit buckthorn. Koagulimit kimike (djegurit) erozioni bërë procedurat vagotilom zgjidhje kryhet çdo ditë të tjera për 2 javë.

Me efikasitetit të trajtimit të tillë duke përdorur metoda kirurgjikale:
- diathermocoagulation - djegia rrezik,
- cryodestruction - djegia azotit të lëngshëm,

- lazerovaporyzatsyyu.

Diathermocoagulation - përdorimi në mënyrë që të trajtojnë sëmundjet e frekuencë të lartë rrymë elektrike. Varësisht nga madhësia e erozionit duke përdorur elektroda të ndryshme, gjilpërë-formë, loop-formë, në formë lopatochok dhe të tjerët. Operacioni diathermocoagulation mbahet menjëherë pas menstruacioneve. Para operacionit, testimi i detyrueshëm për vaginë pastërtinë (florës shtupë) dhe testeve të gjakut. Pas një operacioni në ngjyra spot të djegurit eschar formuar gri, e cila zhduket në 7-8 ditë (kjo mund të diktim), pas të cilit procesi i shërimit sipërfaqe plagë (epithelization).


Postoperatively, refuzimi kore për trajtimin e shpejtë të qafës së mitrës me një zgjidhje të permanganat kaliumi (Permanganat kalium) ditore apo çdo ditë tjetër. Pas refuzimit për tampona vaj shpejtë shërim të përdorura.
Komplikim i kirurgjisë për sëmundje dhe diathermocoagulation është dhëmbëza të qafës së mitrës, cysts (me gjëndra clogging), paraqitja e erozionit përsëri (rikthim).

Cryodestruction dhe lazerovaporyzatsyya - pa dhimbje, nuk ka në dispozicion, trajtimi traumatike të lira e erozionit qafës së mitrës. Përfitimet e është se ata nuk i japin komplikime të tilla të rënda si diathermocoagulation dhe pas operacionit është shërimi i shpejtë i sipërfaqes plagë. Megjithatë, këto metoda mund të zbatohet në rastin e erozionit qafës së mitrës të thellë apo të mëdha.


Cryodestruction - trajtimi i sëmundjes me azot të lëngshëm (temperature - 196 ° C). Metoda bazohet në ngrirjes zonat ndryshuar mitrës në një kohë të shkurtër për të formuar një kore bardha, e cila eliminon 5-6 dite. Applicators përdorura të madhësive të ndryshme dhe forma. Kriovplyvu Pas disa ditësh ka shkarkimit të bollshme të lëngshme. Gjatë kësaj periudhe trajtimi i qafës së mitrës me një zgjidhje të permanganat kaliumi (tharje).

Lazerovaporyzatsyya - trajtim për ndihmë-lazer, të kontrolluar nga colposcopy (një rritje prej 15-20 herë). Në varësi të madhësisë të zgjedhur e patologjike të përqëndrohet fuqinë lazer dhe thellësinë e avullimit. C02 lazer bën atë shkëlqim si njolla të kuqe, e cila përmes një lëvizje të veçantë grykë, duke siguruar efekt terapeutik. Një cikël 5-7 ditë menstrual.


Shërimi bëhet gjatë muajit. Rekomandimet për gratë pas trajtimin e erozionit janë: kufizimi i aktivitetit fizik në javën e parë, refuzimi i seksualitetit brenda 1 muaji, higjiena personale, vizitat e rregullta te mjeku. Për gërryerjet e mëdha trajtimi përsëritet pas disa cikleve menstruale. Pas erozionit kirurgji duhet të ndodhë në një gjinekolog grua për 6 muaj.