Kist i qafës së mitrës


Për fat të keq, kanceri, sot, nuk janë një përqindje e vogël e të gjithë të regjistruar. Lloji më i zakonshëm i sëmundjeve të qafës së mitrës - një cist. Kjo është për shkak, kryesisht, neglizhencë, hutim për veten e tyre. Një grua duhet të kujdesen për veten dhe shëndetin e tyre, trajtohen jo aq rastësisht në gjëra të tilla si higjienën personale. Pika diagnoza po aq e rëndësishme e hershme e sëmundjes është shqyrtimi i vazhdueshëm nga gjinekologu. Të sigurojë veten - çdo tre muaj të vizitoni një gjinekolog. Nëse ju kontrolluar, atëherë të paktën nga problemet kist i qafës së mitrës mjeku juaj menjëherë zbulojë sëmundjen në fazat më të hershme, si dhe të ndihmojë të kuptojnë shkakun e sëmundjeve të mitrës. Ne nuk e rekomandojmë që ju të lënë pas dore vizita të rregullta në një oncologist. Ka dy lloje të kësaj sëmundje, precancerous dhe sfond. Këto lloj sëmundje nuk është kanceri. Rreziku është se ato mund të shkaktojnë zhvillimin e kancerit.


Lloji i parë - në fazën fillestare, krijon uyazyka ideal për kancerin e hershme.

Grupi i dytë i sëmundjeve të qafës së mitrës nuk është aq e rrezikshme në drejtim të onkologjisë. Asnjë nga kategoritë e këtyre sëmundjeve nuk është fillimi i problemeve onkologjik (rrallë refuzoi këtë). Këto përfshijnë: leukoplakia, lythat banesë, polyps, Erythroplakia (shkelje ose dëmtimi vaginale), pseudo. Roli ngjashme rëndësishme dhe progresi i problemeve të qafës së mitrës luajtur sëmundjeve inflamatore, në fjalë të tjera, ata janë lloj i infeksionit seksuale.

Simptomet e cysts qafës së mitrës1. Çfarë është kist i qafës së mitrës? Ajo ka disa gjëndra kanal, të cilat janë të mbyllura dhe të fshehtë nga këto gjëndra shtrirë. Me fjalë të tjera, ajo flluska me të lëngshme brenda, të cilat janë nën membranën mukoze tuaj në mitër vetë, ose më mirë në sipërfaqe të saj. Kjo sëmundje është bërë një patologji, siç ndodh mjaft shpesh.

2. kist nganjëherë vetëm, dhe ndonjëherë dhe më shumë është quajtur "cysts të shumta". Kist jashtme - formuar një rreth, në vend clumps kompakt diametër logjike nuk kalon 3 mm (këto cysts quhen Nabotovыmy).


3. Në gratë sëmundja mund të zbulohet vetëm gjatë shqyrtimit, pasi janë vërejtur nuk ka simptoma. Pastaj, zbulimin e cysts mitrës vënë një diagnozë, dhe shkallën e mendimit përmes gjithë trajtimin e që është diskutuar me pacientin.

4. Në rast të çrregullimeve eliminimit (erozionit) e mitrës mund të shërohet plotësisht, por për fat të mirë jo të gjithë, dhe, për fat të keq, në shumicën e rasteve duhet të vazhdojnë trajtim. Ju duhet të shikojnë për ndonjë reagime apo ndryshohet, pasi kjo mund të çojë në dysplasia, për shkak të ndryshimeve në shtresat sipërfaqësore të qafës së mitrës. Nëse kjo nuk është vërejtur, erozioni mund të jetë shumë e gjatë dhe nuk mund të zbulohet në të gjitha.


5. Erozioni mund të ndodhë për shkak të problemeve të ndryshme gjatë lindjes, si pasojë e ndërhyrjeve në trupin e gruas, lëndimet.
Shfaqja e erozionit mund të jetë gjithashtu një faktor fiziologjik në vajzat më të rinj se 23-25 ​​këtë rast, trajtimi është e nevojshme. Erozioni është e njëjtë.Trajtimi i cysts qafës së mitrës1. varieteteve të tilla si kist qafës së mitrës në dispozicion për përcaktimin vizual) janë hequr dhe të trajtohen me radio të veçantë (electrophoresis). Në mënyrë të ngjashme, e ashtuquajtura kullimit seksion praktikë apo kist kanceri qafë. Ky lloj i procedurës është i mundur vetëm pas menstruacioneve (tri ditë pas).


2. Në qoftë se jeni në dyshim, ne ju rekomandojmë që të dorëzojë një test të shpifjeve. Kjo masë parandaluese do të jenë të mjaftueshme për të përcaktuar kushtet më të mira dhe periudha e trajtimit (dhe madje edhe në qoftë se ata janë të mundshme në këtë moment). Nëse shpifjeve tregoi rritje apo rritjen e qelizave të bardha të gjakut, mykoplazmat, ureoplazm, Candids rekomandojmë vendosmërinë parë çështjen. Ky trajtim mund të bëhet në qendrën shëndetësore për gratë. Në mënyrë të ngjashme, ka cysts mitrës seksion. Gjëja kryesore që do të vendoste ishte e pajisur posaçërisht për të trajtuar probleme të tilla. Pastërtinë e nevojshme dhe të kanalizimeve.


3. Gjithashtu në klinikë duhet të jetë i pranishëm aparat "Surhitronu", e cila ndihmon të hequr qafe problemin tuaj duke përdorur valët e radios. Procedura është pa dhimbje dhe zgjat vetëm disa sekonda. Kjo kohë është e mjaftueshme për të avullon cysts. Ky lloj i procedurës është absolutisht i pafajshëm dhe të lejuara për gratë e të gjitha moshave. Procedura është si i sigurt për gratë që nuk kanë lindur. Funksioni i përgjithshëm i mitrës nuk është dëmtuar. Për një shërim të plotë të mitrës duhet vetëm tre ditë pas procedurës. Gjatë periudhës së rehabilitimit mund periodike shkarkimin verdhë. Nuk ka asnjë arsye për shqetësim - gjëra të tilla të rregullt dhe të pastër.