Ditë kritike dhe sportive


Ditë kritike dhe ushtrim, çështje shumë të rëndësishme të kohës sonë. Sidomos kur gratë kanë për të bërë atë çdo gjë dhe kudo. Kjo nuk vlen vetëm për sport, por edhe hapësira e jashtme. Gjithkush e di se një grua përballet me vështirësi më të lehtë për të përjetuar, ndryshe nga meshkujt.
Ka situata ku gjysma "e fortë" e njerëzimit kalon mbrapa dhe "i dobët" qëndrojnë dhe madje edhe të shkojnë përpara. Por ka një dallim në mes një burri dhe një grua është me menstruacione. Në gratë e shëndetshme që vijnë muaj hënor rregullisht në lidhje me të njëjtën kohë. Ditë kritike ndodhin në të gjitha mënyra të ndryshme. Disa pothuajse nuk e vërejnë ata, përveç shqetësim për të ndryshuar jastëk ose tampon çdo disa orë. Të tjerë ndjehen shumë siklet, dhimbje barku dhe dhimbje koke, shqetësimit të shëndetit të përgjithshëm dhe të tjerët. Brenda këtë artikull unë do të, të jetë higjiena femër gjatë menstruacioneve dhe se si për të kombinuar sportin dhe menstruacioneve.Mujore, duke thënë fjalën, ka qenë prej kohësh zë të ulët, është se ajo është temë shumë delikate. Edhe pse në qoftë se ju shikoni në çështjen nga një kënd tjetër, atëherë nuk ka asgjë të turpshme apo të ndaluar. Në të kundërtën ajo është një fenomen fiziologjik, por gruaja mund të merrni shtatzënë dhe do të lindë një arush fëmijë. Lindja e fëmijës është një mrekulli!
Gruaja moderne menaxhon të gjitha në mëngjes për të përgatitur mëngjesin njeri për të dërguar një fëmijë në shkollë ose në kopësht, shkojnë në punë, u kthye në shtëpi për të ribërë një tjetër grumbull të detyrave të shtëpisë. Ku është dhënë këtu një kohë? Një no. Në këtë orar të ngjeshur ajo gjen pak kohë për veten tuaj. Shumë gra shkojnë në palestër, të bëjë not, yoga dhe të tjerët. Por do të vijnë ditët kritike, dhe shtrohet pyetja: "Vazhdoni të luajnë sportive apo jo?". Përgjigja është ende e diskutueshme. Një grua duhet të marrin atë vendim veten. E gjitha varet se si ajo ndihet gjatë menstruacioneve, dhimbja është, se sa e rëndë shkarkimit menstrual.


Le të fillojmë nga fillimi. Nëse zgjedhjen e sindromit të bollshme dhe dhimbje, sport gjatë ditëve kritike ende nevojë për të ndaluar apo të japë aktivitet të madh fizik. Ata me fat që pothuajse nuk e vërejnë dispozitat e saj "të ndjeshme" mund të vazhdojnë kalim kohe e tyre të preferuar.
Por çfarë bëjnë gratë të cilët janë të angazhuar në sport profesional? Sigurisht, për të ndaluar trajnim nuk është e përshtatshme, por t'i bëjë ata më të shkurtër dhe jo me ushtrimin e zakonshme ende të nevojshme. Natyrisht trajneri nuk është i kënaqur me këtë qasje për shëndetin e grave. Kjo është në sajë të ndryshimeve hormonale që ndodhin në gratë menstruyruyuschey trupi. Është e rëndësishme që të këmbëngulin në vendimin e saj, dhe trajneri do të duhet ta pranojë këtë vendim.


Ditë kritike, stërvitje dhe Higjiena Feminine
Shpesh lahet (dush) të paktën dy herë në ditë dhe të larë vulvë të paktën dy herë në ditë me të, dhe më shumë.
Ne kemi ardhur për të tampona dhe pads. Çfarë duhet të zgjedh? Por është e vështirë për t'iu përgjigjur pa mëdyshje. Një Rondelet si tampona tjera. Dhe kohët e fundit ka qenë një mjet më shumë për higjienën femërore - menstrual menstrual filxhan apo kapak. Edhe pse kjo është një mjet të ri të quajtur të vështirë. Ai së pari u shfaq në vitet '60 e kaluar përgjithmonë, cilësia e saj ishte larg nga ajo që ishte aktualisht në shitje. Tani ajo është një dizajn modern dhe bashkëkohor, e bërë nga silikoni mjekësore. Ky material, i cili prodhon implantet e gjirit dhe të valvulave të zemrës. Avantazhi filxhan menstrual është se ajo futet në vaginë. Kupa duket si një zile dhe një mbledh plotësisht gjakut menstrual dhe parandalon shfaqjen e saj. Si një grua për të kuptuar gjithë këtë diversitet?


Të cilat gruaja tualetin duhet të zgjidhni në varësi të sportit?
Para se të vazhdojmë me shqyrtimin e kësaj çështjeje duhet të theksohet se sportive gjatë ditëve kritike rrit sasinë e rrjedhjes menstruale.

- A yohoy. Gjatë orëve nuk ka shumë aktivitet dhe përzgjedhja menstrual nuk është e bollshme, kështu që një grua mund të përdorni ndonjë tualetin (copë litari, pad, filxhan menstrual). Sa për artikull, ju nuk mund të përdorni paraqet ku ju duhet të shtrihet mbi muskujt marrëdhënieve.

- Shkuarja not është shumë i mirë për shëndetin dhe natyrisht të kalojë eksperiencë të këndshme kështu që unë nuk e bëjnë. Edhe pse besohet se duke notuar në pishinë gjatë ditëve kritike nuk janë higjienike. Duke përdorur filxhan menstrual, një grua mund të vazhdojë të angazhohet në sportin e tyre të preferuar. Tas nuk lejojnë rrjedhjen e gjakut menstrual dhe nuk do të bashkohet me infeksionin.
- Palestër nuk është vetëm një sport, por gaz dhe humor të mirë. Ju mund të përdorni kupën menstrual dhe tampona.

- Sa për atletët profesionistë, atëherë kjo çështje ata duhet të përshtaten shumë individuale. Është e rëndësishme të marrin në konsideratë faktin se gjatë ushtrimit të trajnimit është një sasi të madhe të rrjedhës së menstrual dhe të bëhet më shumë. Atletikë infektues, boks, mundje kostum çdo mjet higjienike. Për prioritet është ende filxhan menstrual. Brenda 10-12 orë ju nuk mund të ndryshojë, ndërsa trajnimin atlet do të mbrohet në mënyrë të përkryer nga rrjedha e lëngjeve menstrual.


Gratë duhet t'i jepet më shumë kohë për higjienën e tij gjatë ditëve kritike se në raste të tjera. Veçanërisht nëse ajo është që të jetë i shëndetshëm dhe kjo është e angazhuar rregullisht në sport. Është e rëndësishme që duhet të shpërndarë ngarkesën e trajnimit dhe gjatë tyre, si dhe të zgjedhur mjetet e duhura higjienike.