Inflamacioni i gjirit, pezmatimi i gjirit


Kur inflamacion mastitit e gjirit vetëdijshëm. Një tjetër emër - hrudnitsa. Sepse Inflamacioni i gjirit ndodh më shpesh në gji, njësia kryesore shkon për prodhimin e qumeshtit mastitë, e cila është me të vërtetë shumë dhe nelaktatsyonnыe. Bisedoni për të trajtuar inflamacion Inflamacioni i gjirit të gjëndrrat e qumështit.
Në një formë të veçantë me çlirim të mastite mastite porsalindur, shfaqet në formën e bllokimi i qumështit gjirit në fëmijët e dy gjinitë. Por që porsalindur hrudnitsa lidhur me ekspozimin ndaj fëmijës gjakut laktohennыh hormonet e gjakut nënës, do të ishte e mençur për të marrë atë për të mastopathy, nuk mastitit. Inflamacioni i gjirit më nelaktatsyonnыy lidhur me trauma. Ajo mund të jetë e gjirit hapur lënduar (copëtuar, feta, shqyer, etj), dhe pastaj të acarohet. Megjithatë, ajo nganjëherë mund të jetë mjaft scratches ose splinters që u zhvilluan mastitë purulent, çështjen vetëm në procesin e gjetjes së një infeksion në indin e gjirit.Shkaku Inflamacioni i gjirit mund të jetë i hapur (mbyllur) trauma e gjirit, e cila rezultoi në hematoma formuar që më pas nuk e zgjidh, dhe nahnoyuyetsya. Së fundi, ajo mund të ketë shumë shkaqe mjaft të rralla, të tilla si hyrja ekzemë me mpiksje gjaku në një gjëndër qumështit në sepsë në fazën pyosepticemia (hnoekrovyya). Manifestimet klinike të manifestimeve purulent Inflamacioni i gjirit, si çdo proces tjetër purulent çdo vend. Në këtë mastitë lidhje klinikë dhe purulent rajon abscesi gluteal është pothuajse i padallueshëm, përveç lokacionit abscesit. Për çdo karakteristikë të procesit purulent të njëjtat simptoma klasike - dhimbje, skuqje, ënjtje, temperaturë. Dallimi abscesi abscese gjirit nga vende të tjera përveç se plehu mund të thyejnë jo vetëm rrugën e afërt përmes indeve të buta dhe të lëkurës, duke formuar një gyp që gërryen, por në kanalet e qumështit, pastaj në këmbë nëpërmjet dalë. Diagnoza nuk shkakton shumë vështirësi, si fotografia klinike e procesit purulent është shumë karakteristike.


Trajtimi i mastitë nelaktatsyonnoho si tipike si çdo trajtimin e procesit purulent. Dhe ende në kirurgji purulent në ballë është një parim i lashtë kirurgjikale: qelb UBI, ibi evacuo - ku plehu, ka vskroy. Megjithatë, kjo është e zbatueshme për fazën e formimit abscesi. Por ripening absces, cellulitis në fazën, ndoshta trajtimi konservativ - antibiotikët fuqishme, anti-inflammatories, fasha, fizioterapie. Në gji mund të jetë proceset e tjera infektive tipike për zona të tjera të trupit. Për shembull, erizipelë. Ose streptoderma. Ose ekzemë. Në këtë rast, natyrisht, duke folur për lezione të lëkurës. Por asnjë nga këto procese mund të infeksionit nëpërmjet lëkurës indeve të thellë të vendosura, duke përfshirë indet e gjëndrave të gjirit me zhvillimin e mëvonshëm të mastitit. Për të parandaluar situata të tilla duhet ndonjë infeksion të lëkurës në gji trajtohet në kohë, dhe jo të presim për faljen e tyre spontane.


Ky lloj i mastitë është më e zakonshme dhe më të njohur për publikun. Në përgjithësi, foto, diagnostikimi dhe trajtimi udhëzimet klinike nelaktatsyonnыm shumë ngjashmëri me mastitë. Por ka dallime që lidhen me pacientin laktacionit. Gjëja kryesore që unë do të doja të tërhiqja vëmendjen - ajo shpesh bëhet e nevojshme për të shtypur laktacionit për trajtimin e suksesshëm të procesit të purulent. Qumështi i prodhuar vazhdimisht krijon uyazyka të mirë, të mesme të veçantë ushqyese për agjentët bakteriale. Dhe në raste të tilla, ndonjëherë ka mastitit përsëritura. Për trajtimin e suksesshëm të situatave të ngjashme zbatohen Parlodel. Parlodel - një droge markë emrin dhe emri i tij farmakologjike - Bromocriptine (emra të tjerë tregtarë - aberhyn dhe bromэrhon). Bromocriptine pengon sekretimin Hormoni nga gjëndrra e hipofizës, dhe në këtë mënyrë suppresses prodhimin e qumeshtit. Në mungesë të prodhimit të gjirit Inflamacioni i gjirit qumësht shërimi është më i shpejtë dhe më të besueshme.