Inflamacioni i gjirit, inflamacion i grave të gjirit


Inflamacioni i gjirit, pezmatimi i femrave stagnimit qumështit të gjirit ndodh për shkak të infeksionit dhe gjatë periudhës së laktacionit. Shumica Staph një infeksion. Mund të zhvillojë mastitë gjatë qëndrimit të tyre në maternitet, por shpesh nuk është një fillim vonë - zakonisht në javë 2-3 pas shkarkimit.
Gruaja Staphylococcus burim mund të jetë një grua në punë ose personelit tjetër mjekësor që transmetojnë infeksionin te porsalindur. Kjo, nga ana tjetër, infekton dalë e nënës. Inflamacioni i gjirit Yyazytsirnist sëmundje në gratë primiparous dhe grave në grup moshën 20 deri në 29 vjet më të larta se në pjesën tjetër - 70% dhe 60% respektivisht.Ajo fillon me inflamacion në gratë me kanalet inflamatore e gjirit dhe bllokimin e lumenin e gypit. Procesi më tej inflamator lëviz në zonat fqinje të kancerit. Pastaj bashkojë ulcerat e vogla në abscesit të madh. Për limfatik që janë në hapësirë ​​interlobular, inflamacion përhapet në indet përreth.

Masat parandaluese për të zvogëluar historinë mjekësore të sëmundjes ishin shumë e thjeshtë dhe logjike:
1) Aplikimi herët në gjoks e fëmijës (për të shmangur stanjacion e qumështit);

2) pompimit pas të ushqyerit në gratë (disa ende kulloj këshilluar dhe të tjera - nuk kulloj) nëse nënat janë qumështi shumë;
3) të gjirit hipotermi (aplikuar shishe me ujë të nxehtë me akull);
4) shkarkimi në fillim nga gratë spitalore (fëmijë brenda 3-4 ditëve të mbrojtura nga marrja e infeksioneve spitalore);
5) hapjen Dhomat nëna rooming dhe fëmijë (kjo është një izolimi të caktuar të femrave nga njëri-tjetri);
6) të përdorin të disinfectants moderne, zbatimin rigoroz të rregullave sanitare;

7) kontroll të rreptë të baktereve (të gjithë të punësuarit herë një e katërta janë hulumtim të veçantë mikrobiologjike).

Rezultatet e kësaj pune tejkaluar të gjitha parashikimet. Inflamacioni i gjirit ishte shumë më e vogël - 03-05% e pacientëve për numrin e nënave. Pothuajse zhdukur mastitë rënda, format gangrenizuar dhe nekrotike dhe formën flehmonoznыe e sëmundjes. Vlera dhe purulent fillestare format e ndryshuar (kjo e fundit ka qenë në mënyrë të konsiderueshme më pak).

Është e rëndësishme në shenjë e parë e sëmundjes nuk është sugjerimet që mund të përkeqësojnë situatën - gojën qumësht vidtsidzhuvaty, lakër vënë lë me mjaltë, për të massing vrazhdë dhe qumësht rastsezhyvanye nën një dush të nxehtë, përdorni kavanoza ndryshme thithje. Mos dëgjoni këto këshilla! Të gjitha këto masa kanë tendencë për të nxitur ënjtje e fortë e indeve të gjirit, edhe më bllokadat e prodhimit të qumështit.


Shpesh neyyazytsirno ngjarjet më tej ndahen me shpejtësi dhe në mënyrë dramatike. Kështu, infeksion dhe inflamacion i gojës gjirit (të gjithë mjekët e dinë se goja - është vendi dirtiest njeriu) të çon në infeksion serioz, agresive e të gjithë organizmit. Në këto gra zhvillim Inflamacioni i gjirit neyyazytsirno shpejt - fjalë për fjalë brenda orëve fazën fillestare hyn formularin gangrenizuar-nekrotike me rezultatin e një shoku bakteriale toksike. Në raste të tilla, e vetmja masë që mund të shpëtojë jetën e pacientit, është operacioni.