Mastoidit


Mastoidit është një sëmundje inflamatore e membranën mukoze dhe kockore kockave përkohshëm, e cila sherben kryesisht për ngjitjen e muskujve dhe kthyer qafën naklonyayuschyh dhe kokën. Për vendndodhjen anatomik është prapa veshit në formën e kockave shprehjes, e cila ka një strukturë të brendshme qelizore. Dëmtimit të dhëmbëve mastoid komunikojnë me zgavrën tympanic të veshit të mesëm. Nga zgavrën kraniale zgavër mastoid kufizuar pjatë hollë e kockave.

Qelizat e lakër shfaqen menjëherë pas lindjes, dhe fillojnë të formojnë vetëm në moshën pesë apo gjashtë vjet. Në shumicën e rasteve, mastoidit, është parë tek fëmijët, të moshuarit dhe personat me të infektuar me HIV. Fëmijët proces papilare nuk ka strukturë mnohoyacheystoy. A zgavër - një antrum, e cila është në hyrje të kavitetit veshit mesit. Antrum shpesh të përfshirë në procesin inflamator gjatë ftohjet dhe otitis media. Në fëmijët, sistemi imun është me të meta dhe ka karakteristika strukturore të strukturave të artit që promovon mastoidit. Shkaqet janë infeksion që hyn në zgavrën mastoid e veshit të mesëm është aq e sigurt të them se më shpesh një ndërlikim të mastoidit otitis. Veç kësaj, mund të depërtojnë infeksion në procesin papilare në trauma, ndërsa në trupin e vatrave kronike e infeksionit.

Simptomat dhe trajtimi


Sa më shumë i theksuar procesin, manifestimet më të ndryshme. Megjithatë, ka momente të tilla, kur manifestime të rënda të mastoidit minimale. Gjatë fazës së parë të procesit atje të gjitha të njëjtat karakteristika që shoqërojnë mediat akute otitis. Kjo earaches, ënjtje e mukozën mund të jetë skuqje të daulle e veshit, dhimbje koke, shkarkimin lehtë nga kanalin e veshit gjatë procesit të tranzicionit në fazën purulent kur perforyrovalas daulle e veshit vet. Mastoidit zhvillon së bashku me fytit otitis dhe nuk kërkon një trajtim të veçantë.


1. Nëse trajtojnë otitis gabuar ose në rast të faktorëve shtesë negative të tilla si, për shembull, përçarje e procesit auditory tub mund të rifillojë me forcë të përtërirë dhe pamjen do purulent shkarkimin. Klasik, ka një rritje në temperaturë vërejtur simptomë vidkopylenoyu veshit kur plehu akumuluar krijon protrusions. Përveç kësaj, infiltruyetsya veshit bëhet i fryrë dhe mund perforyrovatsya. Në këtë fazë fusion purulent i mureve kockëmadh, i ashtuquajturi "Procesi i mastoid osteomielit", i shoqëruar nga empyema - qelb plotësojë dëmtimit të dhëmbëve.


2. Kur otitis fytit dhe mastoydyte trajtim me antibiotikë nuk është treguar. Në shenjat e para të mastoidit duke u përpjekur për të vendosur kullimit të mirë e lëngjeve përmes tubit auditory ose daulle e veshit, duke e bërë paracentesis dhe përforcuar gjithë terapi me antibiotikë. Vitamina dhe immunomodulators emëruar gjithashtu.

3. Në fazat tjera pas dështimit të trajtimit konservativ është operacioni i bazuar në procesin e mastoid dentar, të hequr të gjitha qelizat për të formuar një zgavër të madhe në mënyrë që të mos sjellë çështjen komplikime intrakraniale, sepsë, labyryntyta.