Mastopatia gjirit


Mastopatia gjirit - ajo është sëmundja e zakonshme gjirit jo-malinje, në të cilën ndryshimet jonormale ndodh në indet e trupit. Prevalenca e sëmundjeve në mesin e gra të moshës mesatare është afërsisht 60%. Në mesin e ekspertëve oncologists mendohet se edhe pse i gjirit nuk është konsideruar si një kusht precancerous, ende në gratë me këtë sëmundje janë shumë rritje të rrezikut të kancerit. Ky fakt kërkon më shumë vëmendje nga të dy gratë dhe nga mjekët.
Në qarqet mjekësore mastopathy e gjirit janë të ndarë në dy lloje - Shperndare dhe me gunga. Ky përcaktim është i përshtatshëm, pasi në çdo rast një lloj i veçantë i trajtimit të zgjedhur. Kështu, kur mastopathy nyjore zakonisht është dhënë trajtim operativ, në formë të përhapur e sëmundjes janë duke u përpjekur për të përdorur një trajtim më tradicionale me hormone dhe droga të tjera.
Mastopatia gjirit: Shkaqet dhe simptomat


1. Vendi i parë ndër shkaqet e zhvillimit të mastitit, aborti qëndrojë. Trupi punon si një orë dhe fillimi i shtatzënisë siguron ndryshimet përkatëse në statusin hormonal. Ndërhyrje të paparashikuara në këtë proces gjithmonë sjell pasoja që mund të ndodhin me kalimin e kohës si mastitë.
2. Zhvillimi i mastitë mund të ndikojnë në çrregullime të ndryshme gjinekologjike. Sepse gratë kancerit të gjirit të marrë një rol të rëndësishëm në funksionet e fertilitetit, çdo ndryshim në këto organe mund të çojë në një përkeqësim të gjendjes së tyre. Ne e dimë se shumica e problemeve gjinekologjike janë ndryshime të komplikuara patologjike në gji. Maturi Ndonjëherë zgjatur nga aktiviteti seksual ndikon në zhvillimin e mastitit.

3. gjirit Shëndeti varet në mënyrë të veçantë nga niveli i hormoneve, cikli menstrual në mënyrë të ndryshme mund të ndikojnë në gjendjen e gjirit. Përveç kësaj, kanceri i gjirit kanë një marrëdhënie të ngushtë me organet e tilla si tiroide, mëlçisë, vezore. Ky fakt luan një rol të rëndësishëm në diagnozën e mastitit.
4. Ashtu si shumë sëmundje të tjera, mastitit mund të provokojë çrregullime nervore. Stresi i zgjatur në shok transferuar nervor mund të ndikojë në shëndetin e gjëndrrat e qumështit, e cila nga ana shton përvoja të reja.

Cilat janë simptomat e mastitë gjirit?
· Në fillim të indit te gjirit sëmundje fillon të rritet gradualisht. Në këtë fazë zemrat e gjirit klasifikohet si shpërndara. Simptomë kryesore është me dhimbje gjoksi që ndodh para menstruacioneve dhe shkon nga fillimi i rrjedhjes menstruale. Në këtë kohë ju mund të zbuloni një formacion të vogël të shtrënguar në krye të gjirit. Gabim i madh që shumë gra është se ata nuk mund të paguajnë për një kohë të gjatë për këto vula ndonjë vëmendje, për shkak se ajo është bërë në mamografia koha e gjirit ndihmon mjeku përshkruajnë trajtim, dhe kështu shmang të mëvonshme, efektet më komplekse të sëmundjes.

· Sëmundje tjetër fazë quhet sëmundje gunga e gjirit në të cilën tufa trashë mund të arrijë $ 3 centimetra. Dhimbje gjoksi, ndërsa tashmë duke u bërë fillim më intensive për të përhapur në indet përreth - sup nën krahun e tij. Ndonjëherë është e pamundur të prekë gjoksin e dhimbje të fortë. Me dalë qëndron aditivëve të qarta ose të përgjakshme lëngun. Në këtë fazë të dhimbjes Inflamacioni i gjirit nuk ka shkuar larg pas fillimit të menstruacioneve.
· Vështirësitë herë nodules dendura mund t'i nënshtrohen me kalimin e kohës pa shkaktuar ndonjë dëm për shëndetin e grave. Megjithatë, kjo gjendje mund të shërbejë si fillimi i një procesi, më të rrezikshme në gji. Prandaj, të gjithë pacientët të cilët ishin diagnostikuar me kancer të gjirit gjirit duhet të kontrollohet nga një mjek-mammologist. Vendosjen më e zakonshme për mjekun saktë diagnozën përshkruan, mamografia apo me ultratinguj gjirit.Trajtimi i Inflamacioni i gjirit gjirit


Trajtimi i Inflamacioni i gjirit gjirit duhet të jetë gjithmonë individuale dhe komplekse. Mjeku, i cili emëron terapi, duke marrë parasysh arsyet që e ka shkaktuar sëmundjen, dhe ndryshimet gjatë sëmundjes.
Formulari i përhapur. Nëse zhvillimi i gjirit kishte natyrën hormonal, i emëruar nga terapi të hormoneve. Gjithashtu përdoret në trajtimin e drogës inflamatore dhe të përmirësuar të gjakut të qarkullimit. Përveç kësaj, gratë duhet të i kushtoj vëmendje për dietën, duhet të marrë një shumë të frutave dhe perimeve, dhe nga sode, çokollatë dhe kafe të mirë vidyazykatysya gjithë. Mjeku juaj do të ju ndihmojë të zgjidhni një grup të vitaminave, trupi ka nevojë gjatë shërimit. Në disa raste të caktuara nga droga përmbajnë jod.

Forma kryqëzim. Në këtë fazë të trajtimit të sëmundjes mund të përfshijë trajtimin jo vetëm mjekësor por edhe operacionin. Në disa raste, operacioni mund të jetë mënyra e vetme për të trajtuar mastitë aq më tepër në këtë mënyrë parandalohet sëmundje, e cila ka një natyrë malinje.