Microflora e gjymtimi gjenital


Çdo grua ëndrrat e amësisë. Dhe secili dëshiron të ketë një jetë harmonike të shëndetshme seksuale. Por, për fat të keq, kjo nuk varet nga të njëjtën dëshirë dhe humor, dhe mbi gjendjen e microflora e gjymtimit gjenital femëror. Ajo është një kombinim i biotipet ndryshme dhe popullsitë e mikroorganizmave që janë gjetur së bashku në kontakt të ngushtë, dhe mënyra të ndryshme në këtë mënyrë të ndërveprojnë, mbrojtjen e traktit gjenital e depërtimit të viruseve dhe sëmundjeve të rrezikshme infektive si një lloj pengesë.


Për të filluar me, organet e brendshme femra seksi të përbëhet nga mitra, tubat fallopiane, vezoret dhe vaginës. Por kjo nuk do të thotë se mikrobet dhe bakteret që janë microflora natyrore banonin të gjitha pjesët e sistemit riprodhues. Për shembull, mitra, tubat fallopiane dhe vezore normalisht sterile. Mikroorganizmave nuk mund të jenë atje për shkak të ndikimit të mukusit cervikal që formon në ndalues ​​qafën e mitrës të ngurta, e cila ka aktivitet antibacterial.

Microflora e organeve gjenitale femërore, janë tre mikrodilyanky ndërlidhura që në fakt përbëjnë florën e traktit gjenital. Kjo epiteli banesë vaginale (vagina), epiteli cilindrike e qafës së mitrës dhe gjëndra qafës së mitrës rajon. Për të qenë të sigurt, traktit gjenital gjatë gjithë jetës është i banuar me rreth të njëjtën përbërjen e specieve të organizmave që jetojnë atje. Megjithatë, për çdo seksion të një grup tipik i "ardhacakë", për shkak të faktit që organet përgjegjëse për funksione të ndryshme fiziologjike të trupit të femrës.

Microflora vaginale e çdo gruaje individuale rreptësisht individuale, dhe ndryshimet mbi moshën, për shembull, diversiteti i specieve, një gamë të gjerë të ndryshme të banorëve të saj dhe jostabilitetit gjatë një cikli menstrual.

Dhe kështu microflora e gjenitale të shëndetshme femra banuar kryesisht nga mikroorganizmave të dobishme, 90% prej të cilëve janë lactobacilli. Në rrjedhën e jetës së tyre, ata prodhojnë acid laktik dhe peroksid hidrogjeni. Mjedisi acid është i papajtueshëm me ekzistencën e baktereve patogjene, dhe peroksid hidrogjeni ka një veprim të fortë antybakterytsыdnыm. Lactobacilli mbrojtur vaginë nga depërtimit dhe shumimin aty patogjen dhe mikroorganizmave patogjene oportune.

Në mukozës së vaginës dhe disa jetën byfydumbakteryy, dhe një numër i vogël i mikrobeve të tjera që janë në aleancë të ngushtë me njëri-tjetrin. Ata përbëjnë rreth 10% të përmbajtjes së tij.
Më pak se 1% të vaginës janë patogjene oportune, të cilat përfshijnë bakteret, viruset dhe kërpudhave, të tilla si mykoplazmat, ureplazmы, kërpudhave e gjini Candida, Trichomonas, Stafilokoket, streptokoket, Gardnerella dhe shumë të tjerë. Në një gjenitale të shëndetshme mjedis ata jetojnë vetëm në sasi gjurmë. Por nën ndikimin e faktorëve të caktuar që ata të fillojnë të rriten dhe të shtohen, duke ndërprerë microflora dhe duke çuar në zhvillimin e proceseve inflamatore.


Përmban vaginë dhe mukusit në strukturën e tyre i ngjan mukozës e gojës me strukturën e mjaftueshme gjobë, si dhe në numrin e qelizave të bardha të gjakut 0-10 njësi.
Një tjetër pengesë për të mikrobeve është qafën e mitrës dhe kanali i qafës së mitrës që lidh mitër me vaginë. Mukusit mbush kanalit cervikal, dhe format në prizë qafën e mitrës mukozë. Ajo ka një strukturë poroze dhe përbëhet nga antitrupat e aftë të lidhet me bakterie dhe neutralizimin e tyre. Rreth 90% e grave me dëmtimit të qafës së mitrës mekanik të marra nga lindja. Mukusit lirisht rrjedh nga kanali i qafës së mitrës. Një antitrupat përmbushin funksionin e tyre mbrojtës. Por nga ana tjetër, mukusit është alkaline dhe mund të zvogëlojë aciditetin e vaginës natyrisht jo mënyra më e mirë ndikon në lactobacilli punës.

Gjithashtu në qafën e mitrës dhe kanalit të qafës së mitrës mund të jetë i pranishëm dhe microflora normale e grave, ndërsa sëmundja e tyre dhe gonococci, klamidia, candida, Trichomonas, etj Shuma e 0-30 njësi kanë qelizat e gjalla dhe imune - qelizat e bardha të gjakut.

Shkelja e microflora.
Mbi jetën e gruas ndikojnë faktorë të ndryshëm, të dy brendshme dhe të jashtme. Menstruacioneve, frekuenca e marrëdhënieve, agjentëve hormonal, droga dhe antibiotikët, ndërhyrje mjekësore, stresi, imunitet të ulët, të cilat mund të çojë në dështim në punën e koordinuar të trupit të femrës që shkelin microflora natyrore të traktit gjenital të shëndetshme. Si rezultat, një lloj i veçantë i baktereve fillon të rritet dhe të shumohen, duke dominuar mbi të tyre "fqinjët". Nga kjo dhe sëmundjes varet gratë. Variantet e shumë: gardnerellez ose vaginosis bakteriale, candidiasis, mëllenjë dhe të tjerët. E njëjta situatë vërehet në qoftë se dështimi për të paraqitur infeksioni, infeksionet seksualisht të transmetueshme, si klamidia, Trichomonas etj Çdo siklet apo kusht të pazakontë në organet gjenitale - rasti i padiskutueshëm për të konsultoheni me një mjek.


Rivendosja microflora.
Dysbiosis - një çekuilibër microflora, e cila çon në shumë sëmundjeve të traktit gjenital të grave që kanë nevojë për kujdes afatgjatë dhe një shumë të holla, dhe më e rëndësishmja nervat. Megjithatë, në qoftë se siklet i kruajtje, djegie, shkarkimin e panatyrshme vizituar ju, nuk e bëjnë të vetë-mjekoj. Kërkoni gjinekolog - vendimin më optimale dhe të saktë në këtë rast. Në mënyrë tipike, caktimin e trajtimit, mjeku udhëhiqet nga vendimi i tri problemeve. Së pari, të zvogëlojë bakteret e dëmshme. Së dyti, restaurimi i një microflora shëndetshme. Dhe, së treti, restaurimin e imunitetit.


Antibacterials veprimit fantazme, siç aplikohen në kompleks. Mjetet juridike popullore duhet të përdoret vetëm për qëllime gjinekologu ose me pëlqimin e tij.