Fibroids mitrës dhe shkakton sëmundje


Fibroids - Njësia e ngushtë, që përbëhen nga muskujve dhe indeve lidhës. Rritet nga nje qelize e vetme e kancerit, por jo normal dhe dëmtuar. Nga të vijnë nga? Përgjigja e vetme për këtë pyetje është jo. Ka një teori që fibroids paraardhëse janë formuar gjatë zhvillimit të fetusit, kur mitra është formimi i grave të ardhmen. Përkrahësit e versionit të dytë pretendojnë se këto qeliza të shfaqet gjatë çdo cikli menstrual. Shumica e tyre vdes, dhe të mbijetuarit janë në gjendje të kthehet në një nyjë - një ose më shumë.


Si për të jetuar me diagnozën e fibroids mitrës dhe shkakton sëmundje. Prania e qelizave jo normale jo gjithmonë të çojë në fibroids. Ato provokojnë ndarjen e sëmundjeve infektive dhe inflamatore të gjenitale dhe kirurgjia - aborti curettage Myomatoznыy nyje, edhe pse të ngjashme me tumor, ajo nuk është. Kjo tumoret beninje, rreziku i një tumor malinj përjashtohet plotësisht. E gjitha varet nga vendndodhjen dhe madhësinë e fibroids. Të vogla, të vendosura në murin e mitrës apo spikatur në njësitë e barkut zgavër shpesh nuk e shqetësoni këtë grua. Në këtë rast ajo është vetëm e nevojshme për të kontrolluar dinamikën e rritjes së tyre - dy herë në vit për të nënshtrohen një ekzaminim gjinekologjik.


Megjithatë taktika vëzhgimi nuk është e justifikuar gjithmonë. Edhe edukimi i vogël intrauterine mund të shkaktojnë menstruacione të rënda dhe të zgjatur dhe gjakderdhje intermenstrual, të çojë në dështim. Vend i madh ndonjëherë i jashtëm "tumor", squeezing rektumit dhe fshikëz, cënon funksionimin e tyre normal. Pra cilat janë zgjidhje për problemin na ofron mjekësi moderne?

Terapia Hormone
Pacienti përshkruajnë sëmundjen, duke shkaktuar një menopauzë artificiale ose duke bllokuar veprimin e progesterone. Në kontekstin e trajtimit të nyjeve miomes janë ulur, por me pezullimin e tij reduktuar rritjen.


FUS-Larguarit
Në sëmundje që ndikojnë mitrës ultratinguj, rritet temperatura e saj të brendshëm dhe disa qeliza të vdesin. Kontaktoni me procedurë të lirë, kryhet nën kontrollin e rezonancë magnetike, por ka disa kufizime. Disavantazhi kryesor - rikthim pashmangshme. Hequr tërësisht metoda nyja nuk e lejon. Myomectomy - heqja kirurgjikale e shkaqeve të sëmundjes. Në varësi të indikacioneve dhe shkaqet e kirurgjisë abdominale mund të jetë, endoskopike ose hysterorezektoskopycheskoy me qasje vaginale. Kjo metodë është efektive për uyazyka se intervenimi i pastruar - hequr të gjithë strukturën e fibroids. Nëse mitra është lënë, të paktën një nga qelizat e tij, me kalimin e kohës ajo do të rritet me nyjen e ri.


Embolization arterie mitrës (EMA). Një birë të vogël në arterie femurit në enët e gjakut që ushqejnë miomes, injektuar një substancë që clogs tyre. Pas manipulimit - ajo është kryer nën anestezi lokale - nyjet miomes, gradualisht në rënie në madhësi, përgjithmonë regres. Në vend të tyre në formë mbresë. EMA është përdorur për të tumoreve "në këmbë. Trajtimi i kombinuar - terapia hormonale, ose një kombinim i EMA myomэktomyey. Ajo është përdorur duke marrë parasysh moshën e llogarisë dhe pacient individualisht për rezultate optimale.


Hysterectomy
Heqja e mitrës është e justifikuar vetëm nëse humbja totale e nyjeve të saj myomatoznыmy indeve. Në të gjitha rastet e tjera, trupi mund - dhe duhet! - Mbani.