Menarche parë menstruacioneve tek vajzat


Menstruacioneve është një proces i natyrshëm, trupi i femrës, kjo ndodh nën ndikimin e hormoneve çdo muaj pas ardhjes së pubertetit. Kjo dëshmohet fyese menstruacioneve menarche parë në vajzat. Si për të plotësuar këtë ngjarje djalë-grua varet se sa ajo e përgatitur, ajo mori informacion nga nëna dhe se statusit social të familjes së saj. Vajzat Na vjen keq, shpesh lënë për veten e tyre dhe ngjarjes kryesore në jetën e tyre është e njohur në sheshin e njëjtë nesmыshlenыshey si ata janë, ose nga Interneti. Dhe çfarë vajzat e reja e dinë vetë, nuk janë gjithmonë të besueshme, dhe rrjedha e njohurive mund të shkaktojë shumë negativitet.


Menarche - menstruacioneve të parë në vajzat
Si një adoleshent, ajo e sheh statusin e saj të ri? Pra, secili në mënyrën e vet. Duke pasur parasysh maximalism adoleshente, në këtë moshë më shpesh dy ekstremet. Dikush mund të gëzojnë atë dhe të ndjehen një femërore, turp tjetër të tij "delikate" gjendje. E para është krenar i statusit të tij të ri, duke theksuar me forcë atë. Dëshiron për të provuar aftësinë e tyre për bukuri dhe të flirtoj me askënd, në çdo kohë. Ndonjëherë kjo nuk është në kohën dhe vendin. E dyta vetëshkatërrim do të jetë në kërkim të metat e tyre pamjen dhe sjelljen e kërkesave të tyre të tepërta. Dhe gjetjen në defektet e tij imagjinar pamjen, dhimbje të reagojnë ndaj tyre.


Menstruacionet e para në vajzave një lloj i hap të pakthyeshëm në moshën e rritur, konvertimit vajzë në një grua të aftë për kryerjen e një mrekulli - lindjen e fëmijës.

Statistikisht menarche mund të ndodhë në varg moshës 11-15 vjet. Në disa raste, ky interval është zhvendosur pak drejt një më herët ose më vonë të fillojnë. Nganjëherë arsyeja për këtë devijim përcaktohet nga faktorë të trashëguar, dmth nënën apo të afërmit në vijë nënës (motra, gjyshja, tezja) në atë moshë dhe filloi menstruacioneve parë. Arsyeja për fillimin e mëvonshme e menarche mund të qëndrojnë në dobësia shumë e theksuar. Fakti është se në qoftë se ka një mungesë të peshës trupore nuk është e mjaftueshme yndyra, trupi nuk është prodhuar në estrogjenit të mjaftueshme sasi (hormon femra seksi). Dhe i gjithë procesi i përgatitjes së trupit të menstruacioneve nuk fillon. Vajza duhet të jetë rreth 17% të peshës totale yndyrë.


Por kujdes duhet të ruani çdo nënë, dhe në qoftë se ka pasur ndonjëherë një devijim të vogël nga norma, ajo kërkon domosdoshmërisht konsultimit gjinekologu fëmijë. Vetëm një mjek mund të përcaktojë normalisht ndodh gjatë pubertetit apo një patologji. Por çfarë do nëna ime e dinte në lidhje me ndryshime të tilla në trupin e vajzës së tij, të nevojshme kontakt veçanërisht të ngushtë emocionale me tymi e tyre.

Menstruacioneve parë - menarche, ndryshimet në vajzat e trupit?
Natyrisht, me fillimin e menstruacioneve të parë një vajzë shumë larg për një grua, në fillim ajo kthehet në një vajzë. Pak para menarche ndryshon trupin e fëmijës hormonal-së. Besoni estrogjenit hormon, kjo i jep shtysë për rritjen dhe maturimin e organe gjenitale brendshme dhe të jashtme. Hormon Rritja përgjegjës për rritjen e kockave të rritur trashje dhe ponderimi i tyre, për më tepër, është kockëzim e kërc dhe zonat e mbylljes së rritjes. Androgens, lëvore prodhuar veshkave, të ndikojë në metabolizmin, rezistenca ndaj stresit psikikë dhe në formimin e karakteristikave dytësore seksuale (flokët e trupit nën sqetull dhe zona pubike). Hormoni - një hormon që stimulon rritjen e kancerit te gjirit.


Ndryshimet hormonale që ndodhin në trupin e vajzës për të përgatitur menstruacionet e saj të parë. Menarche ndodh brenda një viti ose dy pas fillimit të shenjave të para të pubertetit. Ajo është konsideruar se pikënisja është fillimi i rritjes dhe ënjtje të gjirit. Shumë rrallë, ky proces mund të zvarritet për 4 vjet.
Pas fillimit të caktuar menarche rregullt mujore menjëherë, por pas një kohë zakonisht kjo periudhë është 15 vjet. Është shumë e rëndësishme të dini vajzë e re. Nëse vëren ndonjë devijim nga kjo periudhë, ju duhet të jetë i sigurt për të kërkuar ndihmë mjekësore gjinekologu.

Higjienën personale ndryshojnë me fillimin e menarche, vajza është e nevojshme për të shpjeguar dhe shfaqje. Ajo është e paçmueshme nëna ndihmë mbi shpatullat e saj bie përgjegjësia.

Periudha e menstruacione të rregullta çdo vajzë është e ndryshme. Shumë prej tyre kanë dhimbje gjatë menstruacioneve nganjëherë ata janë shumë të fortë dhe shumë të rënda përzgjedhje menstrual. Nëse ka një situatë që asnjë rast nuk mund të dëgjoni gratë më të vjetra që pretendojnë se "me kalimin e kohës do të rregullojë." Kjo nuk është gjithmonë e vërtetë, dhe nganjëherë mund të jetë një simptomë e një sëmundje të rëndë që mund të çojë në komplikacione (varfëri, cysts formimin, etj).


I gjithë ky informacion duhet të përcjellë vajzën nëna e tij. Ajo u përgjigj si plotësojnë statusin e tyre të ri (menarche) në rritje deri "grua e vogël" si një vajzë adoleshente do të trajtojmë periudhën e tyre të parë menstrual dhe ndryshimet që ndodhin me të. Dhe nëse është e nevojshme, në qoftë se ata janë, çfarëdo devijimi nga norma, vajza ishte në gjendje për të përcaktuar atë vetë dhe kur për të kërkuar ndihmë mjekësore. Kjo do të ndihmojë për të shpëtuar shëndetin e grave dhe aftësinë për të lindur fëmijë.