Fillimin e menopauzës parakohshme në gratë


Koha e fillimit të menopauzës natyrore në gratë - 50 -52 vjeçare. Por për shkak të disa arsyeve të tilla si predispozicion gjenetik, prania e sëmundjeve të caktuara, përdorimi i procedurave mjekësore, nganjëherë vjen para menopauzës, një grua për të arritur 40 vjet. Në këtë moshë të diagnostikuar fillimin e parakohshme të menopauzës tek gratë.
Gratë që përjetojnë fillimin e parakohshme të menopauzës, pavarësisht nga simptomat e zakonshme të tilla si swings humor, Flushes nxehtë, ndjenja më shumë probleme emocionale dhe fizike. Po, duke planifikuar një fëmijë është një detyrë e vështirë, sepse gratë menopausal do të thotë fundin e moshës së fertilitetit.Simptomat e menopauzës parakohshme në gratë
Ashtu si me ndryshimet natyrore në gratë, fillimin e menopauzës së parakohshme shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:
• periudha të parregullta ose të humbura menstruale;
• rënda se periudha normale apo të lehta menstruale;
• Flushes nxehtë, ndjenjë e papritur që nxehtësia përhapet nëpër trup e sipërme.
Këto simptome tregojnë se të vezoreve bëhet më pak estrogjenit.

Së bashku me simptomat e mësipërme, nganjëherë gratë mendojnë se:

• vaginë bëhet thata dhe më pak i lakueshëm;
• fshikëz bëhet më i ndjeshëm, kontrolli i keq;
• vjen paqëndrueshmëria emocionale, nervozizëm, depresion jetëshkurtër, ndryshimet e shpeshta humor;
• lëkura, sytë e të bëhet e thatë në gojë;
• Të qenët i përgjumur;
• ulur epsh.

Nëse një grua vëren ndonjë nga simptomat e mësipërme, edhe nëse ajo nuk ka 40, është një rast për të adresuar te mjeku. Ai do të jetë në gjendje për të përcaktuar fillimin e menopauzës së parakohshme dhe në prani të kushteve të tilla si:

• grua ishte rrezatimi apo kimioterapi;
• Anëtarët e familjes së saj apo ajo të ketë çrregullime autoimune, të tilla si sëmundje, lupus, funksioni reduktuar Graves tiroide;
• nëna e saj, motra ose menopauza e parakohshme ndodhur.

Diagnoza e menopauzës së parakohshme
Për diagnozën e mjekut parakohshme menopauzës është zakonisht e nevojshme për të shqyrtuar dhe të caktojë një test të gjakut për të sunduar nga burime të tjera të mundshme të simptomeve, të tilla si shtatzënisë, sëmundje tiroide. Përveç kësaj, mjeku mund të rekomandojë të testohen për të përcaktuar nivelin e të эstradyolov. Nivelet e ulëta të kësaj forme të estrogjenit sugjeron se vezoreve femra fillojnë të punojnë më pak. Nëse kjo shifër nuk kalon 36tse mund të tregojë menopauzë.

Por më e rëndësishme përcaktimi testi parakohshme menopauza - një test të gjakut për të përcaktuar shumën e stimulon folikulin hormonit, ose FSH, e cila shkakton të vezoreve të prodhojë estrogjenit. Kur ngadalësuar këtë proces FSH në rritje të trupit. Nëse analiza tregon rritjen e FSH dhe 30-40 Mìü / mL, shpesh kjo do të thotë se ajo ishte menopauzë.

Problemet shëndetësore në rast të menopauzës së parakohshme
Si menopauzës zakonshme, menopauza e parakohshme në trupin e femrës zvogëlon nivelet e estrogjenit, të ndaluar ovarian prodhuar atë. Niveli i ulët i këtij hormoni ndikon në shëndetin e përgjithshëm të gruas, dhe gjithashtu mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve të caktuara, të tilla si osteoporoza, kanceri i zorrës së trashë dhe kancerit ovarian, sëmundje çamçakëz dhe cataracts dhëmb.

Por, në krahasim me gratë menopauza e të cilave ndodh në aspektin konvencionale, gratë me menopauzë të parakohshme periudhë mjaft të gjatë të jetës janë pa mbrojtjen e estrogjenit, dhe kjo çon në një rritje të rrezikut të sëmundjeve të mësipërme.

Si për të trajtuar fillimin e parakohshme e menopauzës?
Rreziqet potenciale për shëndetin e grave, simptoma të menopauzës, problemet emocionale janë hequr nga metodat e përdorura në menopauzë natyrore.
Gratë që kanë menopauzë të parakohshme si rezultat, të ballafaquar me varfëri duhet të flasim për aftësitë e tyre me një specialist.

Stop menopauzë pamundur. Nëse shkaku i proceseve filluar në një grua, pastaj të sjellë ata përsëri nuk ka gjasa.