Pasojat negative të aktivitetit të hershëm seksual


Shkencëtarët nuk gomave e paralajmërim: nuk nxitojnë për të filluar aktivitetin seksual. Studimet e fundit në këtë fushë kanë treguar pasojat negative të aktivitetit të hershëm seksual. Fakti është se aktiviteti seksual në një të rinj gra të moshës lidhen me kancerin e qafës së mitrës.
Agjencia Ndërkombëtare për Kërkime mbi kancerin konsideruar çështjen e ndikimit të aktivitetit të hershëm seksual në shfaqjen e kancerit. Për këtë qëllim, studimi tërhequr dhjetëra mijëra të seksit të drejtë. Qëllimi fillestar ishte për të përcaktuar trendin arsyet shkencëtarët vërejtur në të gjithë botën, gratë me të ardhura të ulëta të ngjarë të vuajnë nga kanceri i qafës së mitrës se sa homologët e tyre të siguruara.


Tani ajo është e provuar se kanceri i qafës së mitrës është shkaktuar nga papillomavirus njeriut. Ky infeksion është seksualisht të transmetueshme. Kreu i hulumtimit, shkencëtarët kanë sugjeruar se të ardhura të ulëta dhe gratë më pak të arsimuar shpesh merrni kancerin, sepse rrallë drejtuar në ndihmën e mjekëve dhe nuk mund të përdorni përherë një standard të mirë të kujdesit mjekësor.

Megjithatë, si rezultat i hulumtimeve origjinale hedhur poshtë hipotezën! Doli përkasin ulëta grupeve sociale vajzat që hyjnë seksi më herët se moshatarët e tyre nga familjet më të pasura. Mesatare Dallimi është 4 vjet.

Sipas studiuesve, pasojat negative në formën e infektimit me virusin lyth lidhur me fillimin e aktivitetit të hershëm seksual. Nëse virusi merr në trup për disa vjet më parë, ai do të ketë më shumë kohë për të shkaktuar patologjinë e epitelit të qafës së mitrës.
Përkundër faktit se e drejtë të infektuar me virusi lyth njeriut, jo vetëm në moshë të re për femrat e reja që mund të jenë më të rrezikshme, si për një kohë të gjatë shkakton pasoja negative që çojnë në kancer.

Kështu, shkencëtarët kanë ardhur në një përfundim të qartë: më vonë vajza hyn në një marrëdhënie seksuale, më të sigurta për shëndetin e saj. Rezultati i këtij hulumtimi provon nevojën e vaksinimit kundër vajzave papillomavirus njeriut të moshës, kur ata nuk kanë filluar ende të jenë seksualisht aktive.

Efekte të tjera negative
Duke folur për jetën e hershme seksuale, efektet e saj negative nuk do të gomave të përsëritur e sëmundjeve infektive, gjinekologët, terapistët, sëmundjet veneriane. Cilat janë arsyet për mendimet e ekspertëve?


• Kjo "rritur" në një moshë të re mund të ndikojë seriozisht në psikologjinë e njeriut, e cila ende nuk është i gatshëm për aktivitet seksual apo moralisht apo psikologjikisht.
• shtatzania e hershme dhe e saj ndërprerje të shkaktojë dëm në shëndetin e vajzave shfaqur funksionin e tyre riprodhues.
• Shumë të rinj janë të infektuar me sëmundje të rrezikshme infektive dhe venerolohycheskymy. Për shembull, shkencëtarët amerikanë kanë gjetur se shumica e vajzave adoleshente që jetojnë në qytete për herë të parë ka hyrë në një marrëdhënie seksuale, ndërsa studion në shkollë për dy vjet të paktën një të infektuar me sëmundje seksualisht të transmetueshme, si klamidia, gonorrea dhe trichomoniasis . Sipas mjekëve, arsyeja kryesore shumë kërcënime është që vajzat dhe djemtë nuk janë mjaft të vetëdijshëm për sëmundje, infeksionet seksualisht të transmetueshme dhe si për të parandaluar atë.


Arsyet për dëshirën e adoleshentëve për të rritur
Pse adoleshentët duan të shpejt të bëhen të rritur? Mjekët dhe mësuesit të prodhojë një numër arsyesh të ndryshme. Kjo përfshin gjendjen e dobët socio-ekonomike të familjeve, dhe jo një nivel të lartë të arsimimit, dhe faktor trashëguar, dhe zhvillimin e mëparshme fizike të të rinjve, si dhe mungesa e vëmendjes nga prindërit, dhe shumë pereduyazyka tjera.
Për shembull, mungesa e arsimimit dhe mungesa e kontaktit me pleqtë. Me prindërit të çojnë në faktin se adoleshentët të mësojnë për seksin nga miqtë, nga revista apo filma. Roli i luajtur nga trashëgim. Sipas një studimi të kryer në Shtetet e Bashkuara, fëmijët kanë edhe të familjes më të zgjeruar, të fillojë duke bërë seks në rreth të njëjtën moshë.

Përveç kësaj, në fillim marrëdhëniet seksuale ndikojnë temperamentin kombëtare dhe besimet fetare dhe traditat në familje. Në SHBA, numri më i madh i lindjeve të hershme regjistrohen në gratë me familjet meksikane. Por vajza nga familjet arabe nuk lindë në një moshë të re.

Ndihma adoleshentët?
Mjekësia moderne mund të parandaluar rrezikun e infeksionit me virusi lyth njeriut me një vaksinë të veçantë. Ajo zhvilluar disa vjet më parë, shkencëtarët nga Shtetet e Bashkuara. Ky zbulim overemphasized, pasi që, sipas statistikave nga kanceri i qafës së mitrës në botë çdo dy minuta një grua vdes, Mosha 18 me 45 vjet. Për fat të keq, vaksina e zhvilluar është mjaft i shtrenjtë dhe nuk është përfshirë në listën e vaksinimeve të detyrueshme privilegjuar. Megjithatë, ekspertët këshillojnë prindërit që të marrin iniciativën dhe të bëjë vajzat e tyre të vaksinuar.