Rreziku i abortit për shëndetin e grave


Shumë shpesh shkaku i sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike dhe komplikime të tjera në femra para se ajo është transferuar abortin. Aborti nëse dikush papritmas e grave të panjohur, kjo aborti nëse ajo është kryer në deri në 12 javë është konsideruar më të hershme, nëse shtatzënia është ndërprerë për 22 javë - vonë. Thuhet se fryti nuk është arritur në zhvillimin e 12 javë, nuk është zhyznedeyatelen, kur për disa arsye është e nevojshme që të ketë një abort pas afatit, një grua duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim mjekësor dhe një vendim për ndërprerjen e bën një bord të veçantë mjekësor ekskluzivisht për qëllime mjekësore Treguesit.


Aborti është myyazytsilnym dhe nxiti artificialisht, dhe rreziku i abortit për shëndetin e grave dhe është ruajtur në të dy rastet. Në mënyrë tipike, sayazytsilnyy aborti - është një proces spontan që ndodh pavarësisht nga dëshira e një gruaje, dhe nuk ka ndërhyrje palë e tretë nuk është shkaku i saj. Në thelb, arsyet kryesore për një abort të tillë janë sëmundje të ndryshme infektive bartura drejtpërdrejt para ose gjatë shtatzënisë. Gjithashtu aborti myyazytsilnyy mund të ndodhë për arsye të tjera, për shembull, për shkak të sëmundjes së veshkave, zemrës nga lëndimi, lëndim mendore. Për gabim mund të shkaktojë sjellje të pasakta e grave gjatë shtatzënisë, duke përfshirë heqjen e peshës, etj Kështu, pa marrë parasysh se çfarë lloji të abortit ndodhur, rreziku i abortit në mënyrë specifike për shëndetin e një gruaje është gjithmonë atje.


Nga ana tjetër, aborti i detyruar është për shkak të ndërhyrjes nga jashtë, e cila mund të jetë një mjek, jo një mjek. Në abortit spital kryer duke zgjeruar kanalit cervikal, veza e fekonduar është vыskablyvaetsya hequr dhe endometrium. Operacioni nuk është konsideruar të jetë më e sigurt dhe pothuajse çdo aborti është pasojat e tyre negative. Edhe në rastet kur aborti kryhet në kushtet e sterilitetit në një strukturë të mirë mjekësor, rreziku i vuajtur një abort për shëndetin e grave mbetet. Kjo është për shkak se gjatë ndërprerje në mukozën e mitrës prodhuar plagë të madhe sipërfaqe që mund të rrjedh gjak. Në thekshëm plagën e patogjene të ndryshme nga të vaginës, duke shkaktuar inflamacion të mitrës dhe shtojca.


Efektet më të shpeshta të abortit është pezmatimi i organeve gjenitale femërore, dhe ajo ndjen dhimbje të fortë të mprehtë në bark të ulët, ajo kishte ethe, ndërsa urinimi shpesh ndjeu një dhimbje të mprehtë. Gjendja e përgjithshme e më të dobët, vjellje, të vjella, dhimbje koke, dobësi, shpesh paraqitet qelb dhe shkarkimin e gjakut nga organet gjenitale. Në raste të tilla, rreziku i vuajtur një abort parashikon shtrimin në spital të menjëhershme është e domosdoshme për shëndetin e grave.


Shpesh ndodh që aborti më vonë u zhvendos shkaqet shtatzëni ektopike, si rezultat i inflamacionit të lumen fallopiane tub ngushton dhe veza e fekonduar nuk është në gjendje të depërtojnë në mitër, bashkëngjitur me murin e tubën fallopiane. Një komplikim i shpeshtë pas abortit është dështimi ovarian, problemet e mundshme me ciklin menstrual (shpesh thyer), hipertension. Aborti është shpesh një shkak të trashje të mëvonshëm. Së fundi, aborti është zhvendosur në gjendje të shkaktojë shterpësi.


Veçanërisht e rrezikshme janë abortet artificiale kryera jashtë spitaleve. Ata janë shpesh kryhen në kundërshtim me standardet shëndetësore, njerëzit të bëjnë atë pa arsimin special mjekësor, aborti është nganjëherë i quajtur "kriminel" dhe personi që e kryen atë, është penalisht përgjegjës. Në rrjedhën e kësaj ndërprerje është zakonisht mitra nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës futur ndonjë të lëngshme, objekte metalike, etj rezultat i manipulimit të tilla barbare janë pothuajse njëqind për qind nga inflamacion të vezoreve, tubave të mitrës, të cilat karakterizohen nga ashpërsia e kursit. Si rezultat i këtyre veprimeve mund të zhvillojë peritonit, një inflamacion i peritoneum vazhdon, nëse sepsa është një infeksion i gjakut, një grua mund të vdesë.


Përveç kësaj, disa gra për ndërprerjen e shtatzënisë, janë truket e tjera, duke përfshirë marrjen e mjete të ndryshme brenda e cila shpesh shkakton helmim, sëmundje të organeve të brendshme, droga të caktuara mund të shkaktojë humbjen e vizionit. Shpesh ndodh që këto metoda nuk ndihmojnë e bëjnë abortin, por nuk kishte të ndaluar vetëm gjakderdhja është e pamundur, nuk është një mjedis i favorshëm për patogjene dhe inflamacion.

Një pasojë tjetër e rrezikshme e traumave aborti kriminal është i brendshëm organeve të barkut, zorrët, fshikëz dhe të tjerët. Nëse dëmtimi i tillë është gjakderdhje e tepërt që kërcënon jetën e grave dhe kërkon kirurgji urgjente (chrevosechenie). Kirurgjisë mund të ndihmojë parandalimin e efekteve të këputje mitrës, përveç kësaj, eliminuar dëmtimin organe të tjera të brendshme.


Sidomos i rrezikshëm është aborti gjatë shtatzënisë së parë, shpesh është e infertilitetit qëndrueshme. Të gjitha gratë përpara se të vendosni për të marrë këtë hap, është e rekomandueshme që të mendojnë tërësisht për pasojat e mundshme negative, të jetë i sigurt për të biseduar me një gjinekolog. Mbani në mend se aborti edhe në dukje të transferohet në mënyrë të sigurtë mund përfundimisht të shkaktojë paaftësinë për t'u bërë nënë, për të pasur fëmijë. Për më tepër, aborti është në gjendje të shkaktojë trauma serioze emocionale.