Heqje e mitrës në femra


Për këtë telash të njohur, pothuajse gjysma e grave që ka lindur më shumë se një herë. Dhe në qoftë se në moshën 30 vjet lëshimi të mitrës ndodh në rreth një në dhjetë, në 30-45-vjeçar - tashmë dyzet raste nga njëqind. Më parë, mjekët mund të ofrojnë vetëm grua kirurgjikale korrigjim - me përafërsi, kthehet deri mitër në mur vaginë. Ka dhjetra mënyra këtij operacioni, por për fat të keq, ata nuk janë të përsosur. Në 20% të rasteve të rikthim. Sot, një teknologji të re që është përdorur me sukses në Perëndim dhe në Rusi. Kjo është e meshes transvahynalnыh sintetike. Çfarë është lënia jashtë e mitrës në femra, le të shohim!


Metodat për trupin quhet "zëvendësim mur vaginale." Plastike operacion konsiderohet se, në përgjithësi, logjike: mangësitë në mitër në vetvete nuk është kërcënuese për jetën, operacioni duhet të heqin qafe e siklet. Nga ana tjetër, në qoftë se lënia jashtë e kancerit nuk trajtohet, ai mund të shkaktojë një sërë probleme të tjera me shëndetin - të tilla si cystitis kronike dhe pyelonephritis. Pra trajtimi është padyshim i nevojshëm. Metoda: gjatë murit vaginal qepi në fleksibël prolan moderne butë materiale sintetike. Net nuk zgjidh dhe mbetet në trup të përhershme, duke mbështetur pjesën e poshtme të legenit. Operacioni zgjat rreth 90 minuta, mund të shkarkohet nga spitali ditën e ardhshme.


Shqetësimet kryesore, e cila ka shkaktuar një metodë të re se si trupi reagon ndaj një trupi të huaj? Implantet e para rrjetë ishin larg nga ideale. Prodhuar fillimisht rrjeta me poret shumë të vogla që depërtojnë bakteret dhe qelizat që vrasin ata - nuk ka. Rezultati - shumë suppurations. Pastaj ata filluan të bëjnë pak më shumë kohë, ajo reduktuar problemin. Por një tjetër ndërlikim pyetja: muret vaginale formuar plagët trashë. Vetëm kur prolan shpikur materiali, të gjitha problemet vyrishylysya këto.

Ekranet brezi i ri mund të rindërtuar plotësisht katin e legenit. Ata nuk shkaktojnë dhëmbëza të indeve të ngjitur dhe nuk dobësohet me kalimin e kohës. Kjo nuk është një kornizë të ngurtë dhe sistemi fleksibël. Megjithatë, disa mangësi ende atje. Së pari, disa herë ka erozion të implant mukozës. Dhe së dyti, ajo është ende inflamacion indeve huaj dhe rreziku është. Prandaj pas operacionit duhet t'i nënshtrohen antibiotik. Kufizimet në moshë për implantimin nuk është. Por edhe grua e re mund të vidyazykaty në funksionimin e dështimit të zemrës apo astmë të ashpër. Pra, para se operacioni duhet të shqyrtohen. Kundërindikimet tjera absolut - Sëmundjet purulent-inflamator të organeve pelvike dhe anemi. Por, për këto shtatzëni rrjetë nuk është një pengesë. Në vend të kësaj, ajo minimizon rrezikun e mosveprimit të mitrës, kati legenit si forma dhe mbështet janë atje trupa. Vetëm mbajnë në këtë rast mjekët rekomandojnë përdorimin e një seksion cezariane.