Rrethojnë formimin e kancerit të gjirit
Formimi tre-dimensionale e kancerit të gjirit - një vulë që mund të zbulohen me ndjenjë prekshëm gjoks. Një grua duhet të dinë se ajo gjirit - organ aq delikate dhe e ndjeshme e trupit, çdo ndryshim në strukturën e saj duhet të jenë vigjilent dhe me makinë për të vizituar mammologist. Breast kërkon inspektim të rregullt të ndërtimit dhe kontrolle parandaluese në spital. Gjetur veten në një vulë, nuk mendoj vetëm për keq. Të reja moderne mjekësore mund të bëjë mrekulli kohë të rëndësishme për të parë një mjek. Përveç kësaj, tumoret në gji mund të veshin karakter krejtësisht të ndryshme, dhe kështu trajtimi i tyre do të jenë të ndryshme.


Nuk janë tumoret që nuk mund të shkaktojnë shumë dëme, ato janë quajtur tumoreve beninje, por këto gjithashtu kërkojnë ekzaminim dhe trajtim. Këto përfshijnë vulat tilla si fibromë, lipoma, kist, adenoma, gjirit, etj Por konsolidimi në të cilën personazhi malinje që në afat të shkurtër mund të goditur të gjitha organet vitale dhe riprodhuese të grave dhe të çojë edhe në vdekje (në qoftë se nuk ndërmerren veprime për trajtimin e tyre). Këto zakonisht përfshijnë kancerin e gjirit, Limfoma dhe sarkomë. Sidomos i rrezikshëm është një lloj si sarkomë, ajo përhapet nëpër trup shumë shpejt dhe kjo është në fund. Nëse ndonjë ndryshim në formën dhe gjendjen e gjirit, çdo grua menjëherë duhet të vizitoni një mjek i cili do të kryejë testet dhe procedurat e nevojshme për të përcaktuar tumoret lloji dhe pastaj të vendosë se si të merren me të (konservative ose operative). Mos harroni se vetëm një ekzaminim të plotë të gjirit duke përdorur një teknikë të veçantë (X-ray, mamografia, biopsi) mund të ndihmojë të konfirmojë ose të hedhin poshtë origjinën natyrore të tumorit tuaj.

Dhimbje në gji kur ju
Dhimbje në gji kur ju lindin nga koha në kohë në shumicën e grave. Ajo mund të ketë origjinën e ndryshme, jo vetëm për natyrën kanceroze. Pas gjirit nënshtrohet sulmeve dhe sëmundjeve të tjera që janë më pak të rrezikshme, por edhe kërkojnë trajtim të veçantë. Dhimbje në gji dhe kur ju keni një emër mjekësor - mastalgia. Ajo mund të japin rritje për disa arsye, të cilat varen në llojin e vet. Nëse mastalgia ndodh në periudhat kur një gji grua ose menstruacionet e saj ose menopauza, dhimbja e tillë është quajtur ciklike (kjo varet nga ciklit të menstruacioneve). Nëse dhimbje gjoksi janë të një natyre të ndryshme, ato janë quajtur netsyklycheskymy. Ata mund të shkaktohet nga sëmundje të caktuara të gjirit që janë infektiv në natyrë. Dhimbje gjoksi Rakov domosdoshmërisht të ketë dallime vizuale në këtë trup - në zhvillimin e qelizave të kancerit të gjirit ndryshon formën e saj, dhe tregon gunga dhe vrima (sidomos në sqetull). Kjo sëmundje mund të diagnostikohet vetëm mammologist mjeku.

Çfarë një dhimbje në gji?
Përgjigjja është e thjeshtë - vetëm vizitoni një mjek. Në mënyrë tipike, zhvillimi i qelizave të kancerit në gji në fillim nuk vërehet një dhimbje të tillë të fortë. Megjithatë, duket e nevojshme që menjëherë të shqyrtuar gjëndër mammary, prekni dhe të sigurohemi që nuk vula mbi të dhe nodules.
Shkaqet e dhimbje gjoksi mund të shkaktohet nga ndryshimet e hormoneve në trup gjatë shtatzënisë, kështu që është e rëndësishme për të kontrolluar dhe ky faktor duke vizituar gjinekologun e tyre ose për të bërë testin në shtëpi. Gjirit mund të jetë i sëmurë dhe njerëzit, situata mund të shkaktohet nga dy shkaqe - pubertetit ose moshës lidhur me ndryshimet (plakjes). Gratë kanë të njëjtën sërë arsyesh shumë më tepër. Në më i rrezikshëm - kancerit, gjirit mund të dëmtojë gjatë pubertetit, dietë të varfër dhe dietë shumë të rreptë, me çrregullime funksionale në sistemin riprodhues gjatë menopauzës dhe disa sëmundjeve të gjirit. Mos harroni se diagnoza në kohë - çelësi për një përfundim të suksesshëm dhe pozitiv, kështu që mos kini frikë për të marrë provimet më të shpeshta nga një gjinekolog dhe mammologist.