Çrregullime menstruale në gratë


Menstrual cikli - një prej kryesore kriteret e shëndetit të grave diagnostike. Shkelja e saj nganjëherë çon në pasoja shumë të rrezikshme. Ky artikull do të diskutojnë për temën e rëndësishme - ciklit menstrual tek gratë.
Menstrual cikli - koha në mes të ditës së parë të dy periudhave të njëpasnjëshme menstruale. Cikli klasik i 4 javësh, por norma në gjinekologji konsiderohet si një devijim nga "standard ari" për një javë në anën e më të madhe apo më të vogël. Periudha menstruale duhet të fillojë në rreth të njëjtën moshë si të afërmit më të vjetër - nëna apo gjyshja. Kjo zakonisht ndodh mes 11 deri në 14 vjet dhe ndryshon në varësi të kushtetutës lindur femërore. Së pari, cikli menstrual është e paqëndrueshme, dhe menstruacioneve më e dhimbshme. Por zakonisht nja dy vjet ciklit stabilizon dhe gjithmonë të vendosur pas shtatzënisë së parë.Parregullsitë kryesore menstruale janë anomali të tilla:
• dysmenorrhea, ku me menstruacione gruaja po përballet me Sëmundjet serioze të tilla si dhimbje të barkut dhe dhimbje koke, vjellje, marramendje dhe dobësi;
• metrorrhagia në të cilat cikli është e paqëndrueshme si në kohëzgjatjen dhe me bollëkun e gjakderdhjes dhe gjakderdhje intermenstrual vëzhguar;
• hypermenorrhea ose menstruacionet rëndë me humbje të rënda të gjakut, duke çuar në përkeqësimin e shëndetit të përgjithshëm;
• hypomenorrhea ose gjakderdhje shumë të pakët gjatë menstruacioneve;

• polymenorrhea në të cilën redukton ciklit menstrual, si në kur menstruacione vijnë më herët se 21 ditë, dhe në ciklin fakt zakonshme shkurtimin se kohëzgjatja ai nuk ishte;
• oligomenorrhea, periudha menstruale të karakterizuara nga të lëngshme - më pak 7 herë në vit;
• amenorrhea ose mungesa e menstruacioneve, e cila në trupin e shëndetshëm të femrës mund të jetë vetëm në dy raste - gjatë shtatzënisë, menopauza:

Gjinekologë këmbëngulin se arsyeja për vizitën e tyre është çdo cikli menstrual përsëritet të paktën dy herë. Por shumica e të gjithë mjekut të femrës duhet të kandidojë kur:

• menstruacioneve shoqëruar me dhimbje të rënda;
• Sindromi i theksuar me forcë premenstrual (përkeqësimit të shëndetit të përgjithshëm gjatë menstruacioneve);
• Kur gjakderdhje mujore e rëndë;
• Kur menstruacionet nuk vjen në kohë, dhe pas shfaqjes së menstruacioneve deri 16 vjet dhe pezullimin e tyre në 45.

Diagnostics
Shkaku më i zakonshëm i zgjatur cikli menstrual janë pabarazitë hormonal (jo vetëm hormonet femërore), sepse, përveç ekzaminimit dhe ultratinguj për të diagnostikuar problemet me të vizituar ciklin endokrinolog përshkruar, testet për hormonet, dhe nëse është e nevojshme studimi i trurit, si mund të fajësojnë rebelim hormonal jetë gjëndrra e hipofizës. Shumë shpesh pa dallim, duke përfshirë mezhmenstrualnye, gjakderdhje fillon në gratë që kanë vendosur së fundmi spirale intrauterine. Nëse pas 3 cikle ky fenomen vazhdon, ka të ngjarë të marinës u zgjodh apo gabimisht caktuar, apo një mjet i parandalimit nuk ka grua të arsyeshme.


Kjo mund të jetë dietë shumë të rreptë me futje e pamjaftueshme e yndyrë dhe proteina; stresi; sëmundje, kirurgji dhe marrja e drogave të fuqishëm; ndryshimet klimatike papritur; çdo helmim, duke përfshirë ushqimin. Në qoftë se këto probleme janë zakonisht cikli ose zgjeruar, apo u anashkalua një menstruacioneve dhe një tjetër është më e dhimbshme dhe bujare. Cikli i tillë abuzimi, priren të shërohet nga përpjekjen e tretë, të katërt. Dhe në qoftë se kjo nuk ka. Kjo ndodhi, situata është e lëviz më serioze në kategorinë që kërkojnë konsultim. Tipari kryesor i seriozitetin e situatës janë konsideruar gjakderdhje e rëndë, sidomos nëse përveç gjakderdhje kryesore ndodhin rregullisht diktim në mes të ciklit. Gjithashtu i njohur si një shenjë e keqe, dhe e theksuar PMS, dhe edhe më keq në qoftë se ajo nuk kishte qenë e pakëndshme të ngarkesës periudhë.