Shkarkimi jonormal nga thithi i gjirit


Gjëndër qumështit përbëhet nga ind të veçantë gjëndrave dhe për këtë arsye ndarja prej tij, mund të konsiderohet si normë, por kjo është kur ndarja ndodhë kur ushqyer një fëmijë apo gjatë shtatzënisë. Nuk ka ndarje pakët nga dalë dhe të gjirit kanceri tek gratë të shëndetshme, të gjirit, ka cilësinë e sekretore dhe përzgjedhjes mund të jetë një mënyrë dhe me dy kalime, dhe të lëngshme nga dalë mund të lirohet në mënyrë të pavarur, dhe kur presion. Alokimi tilla janë konsekuencë të ndryshme si të lëngshme dhe të dendura dhe ngjyrat mund të ndryshojnë nga të qartë opali gjelbër dhe të verdhë, por shkarkimi nga thithi i gjirit mund të jetë përzier me gjak.


One e shkarkimit anormale nga dalë të gjirit mund të jetë kanalet эkstazyya qumështi dhe në ndarjen e kësaj sëmundjeje ndodh në formën e përzgjedhjes trashë zi dhe të gjelbër dhe ndodh kur presion. Shkarkimit parregullt nga dalë apo qumështit gjëndra galactorrhea mund të konsistojnë në ndarjen parregullt e colostrum ose qumësht, por përveç sekrecionet patologjike përfshijnë hemmorohycheskye, seroznokrovyanystыe, baltë, i lëngshëm dhe kjo mund të tregojnë për sëmundje të ndryshme të gjirit. Në çdo rast fluide ndarjen molozyvopodobnoho në gratë, kur ajo mori më shumë se tre vjet pas shtatzënisë së fundit është galactorrhea, dhe kjo është spontan, i rastësishëm, të vetme dhe të bollshme, por sasia e qumështit ose lëngu tjetër ka vlerë diagnostike.


Fenomene të tilla janë për shkak të çrregullimit të Hipofiza, dhe kështu nuk ka Hormoni tepërt hormon, i cili merr pjesë hormon të rritjes, samotropyn, hormonet veshkave, kortizon dhe estrogjenit. Duke pasur parasysh se galactorrhea mund të rregullohet me disa hormone, kështu që një shkarkesë anormale nga dalë. Shkarkimi jonormal nga thithi i gjirit mund të jetë në rrjedhën e qumështit formë эkstazyy dhe në këtë sëmundje të ndodhë në formën e ndarjes së trashë të zezë dhe të gjelbër dhe zgjedhjen ndodhin kur shtypet. Shkarkimi jonormal nga biberon apo gji galactorrhea mund të konsistojnë në ndarjen parregullt e colostrum ose qumësht, por përveç sekrecionet patologjike përfshijnë hemmorohycheskye, seroznokrovyanystыe, baltë, i lëngshëm dhe kjo mund të tregojnë për sëmundje të ndryshme të gjirit.


Shkaqet e saj galactorrhea shumë për shkak të faktit se ajo është qeverisur nga një numër i hormoneve. Megjithatë, shumë shkaqe të shkarkimit jonormal nga gjiri nuk është sqaruar plotësisht, por arsyeja më e madhe është sëmundje ovarian, polycystic kjo mund të jetë shkaku i veshkave dhe hepatike dështimit dhe madje edhe herpes. Shkarkimi nga kanceri i gjirit mund të ndodhë në tumoret e veshkave gjëndra, dhe kjo është për shkak të lirimit të estrogjenit, janë të përfshirë në zhvillimin e Hormoni, e cila çon në një shkarkim nga gji.


Galactorrhea gjithashtu mund të jetë në sëmundjet e gjëndrës tiroide dhe në rastin kur gruaja për një kohë të gjatë duke marrë kontraceptivëve oral, të tilla si metoclopramide. Ndër shkaqet kryesore të galactorrhea është një tumor hipofizës, kur zhvillimin somatotropynoma dhe prolactinoma. Shkarkimi jonormal nga dalë mund të jetë jo vetëm gratë, por edhe burrat kur ata zhvillojnë hypogonadism hyperprolaktynemycheskyy në këtë rast duke filluar shkarkimin nga dalë e gjirit në gjëndrra e hipofizës prolaktynome kur një tumor hipofizës fillon të zhvillohet ose prolactinoma. Përveç shkarkimit të parregullt nga thithat e gjinjve në burrat luajnë një tumor të hypothalamus dhe hyperthyroidism. Kështu, galactorrhea ndodh në ngritur Hormoni-liruar faktor ose offline sekretyrovanyy Hormoni tumor në këtë rast mund të jetë shkarkesë nga gjiri. Kryesore galaktorei Klasifikimi fiziologjik është rritur prodhimi i Hormoni gjithashtu përzier tumore se fshehtë hormon i rritjes dhe Hormoni dhe prolaktyruyuschym tumoret përfshijnë hipofizës tumor.


Për më tepër shkaku i galactorrhea është hromofobodnaya adenoma e hipofizës dhe ajo mund të zhvillohet me hromofobnыh adenotsytov dhe në këtë mënyrë nuk është një compression e strukturave nervore. Në rastin kur një tumor rritet, tumori fasha elementet formë të gjëndrrave në skajin e përparme të Hipofiza dhe strukturave ngjitur trurit dhe kjo çon në zhvillimin e çrregullimeve hormonale, vizuale dhe neurologjike. Chromophobe hipofizës adenoma ndodh mjaft shpesh dhe moshës zakonisht 40-50 vjet, dhe kjo nuk është vetëm shkarkojë nga thithat e gjirit, por gratë kanë regres e hyperplasia gjirit dhe të aparatit seksual.


Në gratë, shkarkimi jonormal nga dalë mund të jetë me mastitë, e cila është një tumor beninj në gji dhe në sëmundje të shkaktuara nga bilanci i hormoneve tiroide dhe gjëndra seksuale, por mund të zhvillojnë sëmundje dhe të tepërt ekspozimin ndaj estrogjene, hormonet seksuale femërore. Shkarkimit nga dalë të gjirit, është një nga shenjat kryesore te kancerit te gjirit. Meshkujt galactorrhea mund të ndodhë rrallë, madje edhe kur lirua shumë Hormoni në plazma dhe ky proces është e shoqëruar zakonisht me feminizimin, por kjo nuk është e lidhur me homoseksualitetin, dhe kjo është shkaktuar nga anomalitë e hipofizës. Në rastin kur një burrë ndërprerë hipofizë, pastaj një rënie të sekretimit testosterone, duke shkaktuar halaktoreyu Kjo ndarjen e colostrum, por gynecomastia ose gjirit zgjerimit. Gjithashtu në burra me hipofizë prolaktynome mund të vijnë pafuqi, varfëri dhe spermës në testiseve nuk do të piqen.