Sëmundjet precancerous e organeve gjenitale femërore


Grupi i sëmundjeve që kontribuojnë në shfaqjen dhe zhvillimin e tumoreve malinje të grave, është një sëmundje precancerous e organeve gjenitale femërore. Disa prej tyre janë mjaft të mirë të trajtimit, por nuk janë ato gra që të japë një numër të madh të problemeve.
Leukoplakia
Leukoplakia quhet sëmundje distrofike e mukozës, i shoqëruar nga cornification të qelizave epiteliale. Në mënyrë tipike, një sëmundje e tillë ndikon në zonën e jashtme gjenitale të karakterizuar nga pllaka të thatë dhe të ndritshme që përfundimisht të çojë në skleroza dhe pëlhura rrudhosur. Leukoplakia mund gjithashtu të lokalizuar në anën vaginale së mitrës mitrës ose në vaginë.


Ka dy lloje të sëmundjes: një leukoplakia hollë dhe me luspa, e cila në mënyrë të konsiderueshme ngrihet mbi sipërfaqen e mitrës mitrës. Shpesh sëmundja tregon se ka mosfunksionim të vezoreve, edhe pse ai mund të jetë rezultat i virusi lyth njeriut apo herpes simplex. Zakonisht leukoplakia është asimptomatike, në disa raste mund të shkaktojë kruamje. Trajtimi i sëmundjes është i kufizuar kryesisht të djegurit lazer kirurgjikale, e cila e bën më të efektit pozitiv.

Erythroplakia
Sëmundja është e karakterizuar nga lezione te membranën mukoze së mitrës dhe çon në vaginë atrofi e shtresave të sipërme të epitelit. Erythroplakia është zona e epitelit, e cila rayed përmes. Simptomat janë shpesh mungojnë, por në disa raste mund të përjetojnë gjakderdhje miqve dhe të bardhë. Эrytroplakyy shpesh shoqërojnë sëmundje të tilla si vaginitis dhe cervicitin me simptomat përkatëse.

Ky problem i gjenitale femërore trajtohen me terapi me lazer ose Elektro kirurgjikale në disa raste mund të përdorin cryosurgery. Me zbulimin e hershëm dhe trajtimin e ngjarjeve, koha është përgjithësisht mjaft e favorshme.

Fibroids mitrës
Këto sëmundje precancerous si fibroids mitrës, janë mjaft të zakonshme dhe janë subjekt mirë që zhvillohet nga indet e muskujve. Shumë gra nuk janë edhe të vetëdijshëm për sëmundjen e tij, duke zbuluar atë vetëm kur vizitojnë gjinekologun.

Fibroids mund të arrijnë madhësi të konsiderueshme dhe të përbëhet nga njësi që mund të hetojnë përmes murit të barkut. Në raste të avancuara, një nyje mund të lidheni me murin e mitrës dhe të shoqërohet me periudha të zgjatura të rënda menstruale, të cilat shpesh provokojnë zhvillimin e anemisë. Ndonjëherë duket legenit dhimbje ose presion që shkaktojnë peshë të konsiderueshme apo madhësinë e fibroids. Disa gra mund të shqetësojnë mollaqe lënduar, bel dhe mbrapa, duke treguar se presioni mbi nervore mbaresa arsimin. Gjithashtu, fibroids mund të shkaktojnë çrregullime të zorrëve dhe uretrës.


Metodat e trajtimit të sëmundjes varet madhësia e tumorit dhe peshën e simptomave. Për trajtimet e mundshme përfshijnë:
- terapi të drogës;
- kirurgji;
- embolization mitrës arterie.

Dysplasia e qafës së mitrës mitrës
Dysplasia është shpesh rezultat i sëmundjeve të tjera të lidhura të organeve riprodhuese femra dhe zakonisht ka foton e tij klinike. Arsyet mund të jenë çrregullime hormonale, trajtimit të zgjatur drogë prohestynovыmy ose shtatzanisë. Megjithatë dysplasia mund të provokojë faktorë të tillë si:

- infeksionet bakteriale, virale dhe fungale kronike
- dysbiosis vaginale;
- problemi i prodhimit të hormoneve seksuale;
- keqperdorim i alkoolit, pirja e duhanit dhe aromë seasonings;
- përzier.
Në mënyrë tipike, këto sëmundje precancerous tilla si dysplasia mitrës qafës së mitrës, kompleks trajtojnë është e nevojshme vetëm në raste të rënda të hequr inde të dëmtuara me një lazer, valëve të radios, nitrogjen të lëngët ose heqje kirurgjikale.

Kist ovarian
Formimi i quajtur beninje kist ovarian, e cila ka formën e një zgavër rrumbullakët dhe përmban të qartë masiv fluide zhelepodobnym, yndyra ose gjak. Në thelb, sëmundja ndodh në gratë e reja dhe mund të zhvillohet në një tumor malinj, kështu që pas zbulimi i kockave duhet të hiqen.

Llojet e cysts:
- folikulare;
- paraovaryalnaya;
- Mucinous
- endometrioid
- lëngshëm;
- Korpus luteum kist.

Simptomet e sëmundjes përfshijnë dhimbje e keqe tërhequr barkut, shkelje të menstruacioneve dhe pamjen e gjakderdhje të rastit. Cysts shpesh të çojë në përçarje të zorrëve, urinim i shpeshtë, rritjen e barkut, infertilitetit dhe madje edhe vdekje.
Korpus luteum kist kist folikulare dhe nënshtruar trajtimit mjekësor, dhe të gjitha llojet e tjera të cysts heqjen e menjëhershme kirurgjikale, atëherë një grua mund të mbajnë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm.


Kist vaginë
Sëmundja shpesh duket rastësisht, si është e vogël. Kist vaginal është sipërfaqësore, ka cilësi elastike dhe përmban në masë të lëngshëm. Këto sëmundje precancerous e organeve gjenitale femërore është e komplikuar shpesh nga qelbëzim, që çon në inflamacion dhe pasoja të rënda shëndetësore.

Polip mitrës qafës së mitrës
Sëmundja është e karakterizuar nga rritja e tepruar e mukozës dhe proces beninje. Polyps shpesh ndodhin në të grave të moshës për shkak të ndryshimeve endokrine dhe inflamacion kronik të organeve riprodhuese. Sëmundja shpesh është asimptomatike dhe zbulohen vetëm në ekzaminim gjinekologjik. Në disa raste, gratë mund të përjetojnë gjakderdhje e rëndë vaginale menjëherë pas periudhës. Ndonjëherë polip kthehet në kancer.