Parimi i testit ovulacionit


Në shoqërinë moderne, gratë janë qasje më të vetëdijshëm për planifikimin e shtatzënisë. Në një përpjekje për të bërë dhe të lindë foshnje të shëndetshme duhet t'i nënshtrohet shumë procedurat e nevojshme për të identifikuar sëmundje të rrezikshme kronike. Dhe si çdo gjë e bërë si shtatzënia e dëshiruar nuk ndodh. Është e nevojshme për të përcaktuar një ditë të mbarë për konceptim. Për fat të keq, jo çdo grua e di se si për të llogaritur atë. Dhe kështu që kjo do të ketë nevojë për teste ovulacionit, ato mund të përdoren për të llogaritur ditët pjellore. Këto teste do të përfitojnë ato gra që nuk kanë në plan që të ketë një fëmijë së shpejti. Në këtë publikim, ne sugjerojmë që të konsiderojnë se parimi i testit ovulacionit.


Hipotalamus kontrollon procesin e ovulacionit me anë të hormoneve. Kur follicles arritur një madhësi të caktuar dhe veprimtarinë, është formuar hormon pik luteinizing. Nën ndikimin e hormoneve gjëndër është prishur, dhe veza del në tubën fallopiane që të fekondohet.

Parimi i testit
Testi ovulacionit është projektuar për të përcaktuar shumën maksimale të hormoneve në urinë, e cila është e pranishme në trupin e në sasi të vogla. Midis kulmin e hormoneve luteinizing dhe ovulacionit janë ditë ose gjysmë dite. Veza maturohet brenda dy javësh dhe kanë një mesatare prej ovulacionit në ditën e katërmbëdhjetë të ciklit menstrual (në ciklin 28-ditor). Nëse fekondimi nuk ka ndodhur gjatë ditës, vezë vdes. Dhe, për këtë arsye, marrëdhënia seksuale duhet të jetë jo më vonë se dita e nesërme e marrjes së rezultateve pozitive e testimit.


Kur për të filluar testimin?
Testimi duhet të fillojë vetëm pasi gjatësia do të përcaktohet nga ciklit menstrual. Menstrual cikli - periudha nga dita e parë e menstruacioneve deri në ditën e parë të ardhshme. Me cikle të rregullta e testimit duhet të kryhet për shtatëmbëdhjetë ditë para periudhës së ardhshme. Dhe arsyeja është se faza e Luteal zgjat rreth 12-16 ditë.
Në një cikël menstrual ndryshon vazhdimisht është zgjedhur një që ishte më pak nga numri i ditëve për gjashtë muaj. Nga kjo dhe duhet të fillojë testimin. Në një situatë ku ciklet e parregullta dhe vonesa zgjat më shumë se një muaj, teste ovulacionit nuk do të sjellë rezultatet e dëshiruara. Pastaj kryhet monitorim me ultratinguj dhe matjen e temperaturës basal për kontrollin shtesë mbi ovulacionit.


Cilat janë teste për ovulacionit?
Në zgjedhjen e konsumatorit janë një shumë e testeve të ndryshme që përcaktojnë praninë e luteinizing hormon në urinë, gjak, pështymë, apo metoda instrumentale. Dhe, sigurisht, më të thjeshtë dhe për këtë arsye më të njohura janë teste për ovulacionit, të cilat janë në testimin e urinës. Ato janë dy llojesh: jet konvencionale strips zhvesh. Testi Inkjet është futur në lumë urinës për disa sekonda, dhe rrip-rrip, kapacitetin më të ulët në urinë për rreth tridhjetë sekonda.


Testimi
Për të kryer testimin në çdo kohë të ditës dhe mundësisht në të njëjtën kohë. Testimi nuk duhet të mbahen në urinim parë në mëngjes, në mbrëmje si ajo akumuluar hormon më shumë se në të vërtetë i pranishëm në trup. Si rezultat, testi është i rremë.
Gjithashtu para testimit duhet të kufizojë futje tuaj e lëngjeve dhe të përmbahen nga urinimi për katër orë. Për të përdorur testin bojë duhet të hiqni kapakun, mbajtur absorbues, dhe e vënë atë në qarkullimin e urinës për disa sekonda. Ose, ju mund të heq testin në një enë të urinës për njëzet sekonda. Kur procedura është e përfunduar, testi duhet të veshin kapak përsëri. Dhe tre minuta mund të vlerësojnë rezultatet e testit.


Për të marrë deri në provë për të krahasuar rezultatet e linjës, e cila është shigjetë në të majtë të vijës së kontrollit, kjo është e drejtë. Me sjelljen e duhur të linjës kontrollit provë gjithmonë duket. Nëse rezultati paler kontrollin e linjës ngjyrë, atëherë lirimin e hormoni nuk ka ndodhur ende. Ku rezultati është kontrolli i errët line ose të njëjtën ngjyrë, pritet ovulacionit në një ditë - gjysmë.