Shkaqet e infertilitetit në jetën e një gruaje


Problemi i infertilitetit në martesë tani po përballet me deri në 20% të familjeve. Për më tepër, në 40% të rasteve shkaku i infertilitetit është mashkull, 45% - gratë. Ndërsa në qoftë se nuk ishin, duhet të shqyrtohen dy bashkëshortët konsistojnë në një martesë shterpë. Arsyet për shterpësi në jetën e një gruaje?
Steriliteti mund të jetë edhe fillore dhe të mesme. Nëse jetës e gruas nuk kishte shtatzënisë, infertilitetit do të quhet primar në qoftë se ishin - të mesëm. Gjithashtu, infertilitetit mund të ndahen në relative dhe absolute. Në shtatzëni relative yyazytsirnist pasi ekziston një trajtim i përshtatshëm. Sterilitet absolut është plotësisht e përjashton mundësinë e një grua duke u bërë shtatzënë. Për shembull, diagnoza e "varfëri absolute" mund të vënë pacientët të cilët kanë pasur ndonjë arsye për një hysterectomy me shtojca. Ky grup do të caktohet një grua me defekte të rënda të sistemit riprodhues.Arsyeja endokrine
Para së gjithash, një shkelje e ovulacionit, ose të quajtur kështu varfëri endokrine. Pacientët që vuajnë nga ky lloj i varfëri, ankohen për çrregullime menstruale, trashje apo, anasjelltas, mungesa e peshës trupore. Pikëpamja tjetër - fryhet ose infertilitetit peritoneal. Shpesh kjo është rezultat i sëmundjeve të transferuara më parë inflamatore të organeve pelvike (mitrës, mitrës dhe zorrëve) dhe zhvillimin e mbështjelljes në të. Me veten e tyre, janë fillesa të vogla të mbështjelljes ind lidhës në mes të organeve dhe nuk shkaktojnë ndonjë dëm grave. Megjithatë, duke pasur parasysh faktin se fekondimi ndodh në zgavrën e barkut, të ngjitet mund të parandaluar këtë. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga pamja e infertilitetit dhe sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike, Endometrioza, fibroids mitrës dhe të tjerët. Dhe së fundi, lloji më i rrallë i infertilitetit është imun. Ajo është e lidhur me aftësinë e grave për të prodhuar antitrupa specifike që zotërojnë agresivitetin për të spermës.


Interesante, shpesh bëhen shkaku i faktorëve të infertilitetit psikogjenike: stresi, konflikti në familje, nga frika e shtatzënisë. Në këtë rast, shqyrtimi i kujdesshëm i të dy bashkëshortëve duket se të dyja janë krejtësisht të shëndetshëm, por shtatzënia nuk ka ndodhur. Në këtë rast, pacientët janë të rekomanduara për të kërkuar ndihmë nga psikologët lejuar përdorimin e qetësuesve të dobëta. Në çfarë moshe jeni të makinës jetën seksuale? Sa keni partnerë seksualë? Nëse ju jeni i martuar? Njohja e detajeve të tilla mund të ndihmojnë shumë në diagnozë. Për shembull, një numër i madh i partnerëve seksualë në jetën e një gruaje mund të tregojë në mënyrë të tërthortë e disa sëmundjeve të transferuara më parë, duke përfshirë edhe seksualisht të transmetueshme. Në gratë që nuk janë të martuar, yyazytsirnist jo dukuri e rritjes së shtatzënisë për shkak të ankthit të madh, stres të shkaktuar nga qëndrimet negative ndaj nënave të vetme në shoqëri.