Shkaqet e erozionit qafës së mitrës


Erozioni i qafës së mitrës është një nga sëmundjet më të zakonshme patologjike në gjinekologji. Më shpesh kjo është zbuluar gjatë një procedure standarde në zyrë apo gjinekologu kur ajo kthehet te mjeku për një arsye tjetër tërësisht.
Pothuajse çdo grua të paktën një herë në jetën e tij përballur me këtë sëmundje. Ndoshta është kjo prevalencë dhe sëmundje relativisht e lehtë nganjëherë çon në faktin se pacienti refuzon të trajtohet apo do të trajtohen vetë.
Në formimin e erozioni në mitrës shfaqet një defekt, karakterizuar nga shkeputja e shtresës së sipërfaqes së qelizave. Në mjekësi, erozioni i ndarë në disa lloje dhe është konsideruar erozioni shumë të sigurt kongjenitale. Në shumicën e rasteve, ky lloj i sëmundjes nuk kërkon ndonjë ndërhyrje dhe mbajtur tyre. Erozioni kongjenitale shfaqet në vajzat në pubertet dhe në rrethana të caktuara të vetë-shërohet. Ekspertët këshillojnë vajzave të tilla vërejtur periodikisht nga një mjek.


Më për të zbuluar me saktësi erozionin përshkruar:
- ultratinguj e legenit
- ultratinguj Transvaginal
- colposcopy ose hysteroscopy.
Një tjetër lloj i erozionit - e vërtetë, në të cilën indi prekur rreth os mitrës. Erozioni qafës është e kuqe, ndonjëherë krovyt. Gjatë ekzaminimit doktori mund të zbulojë microvessels dëmtuara, një ënjtje të vogël mbi sipërfaqen e erozionit mpiksjen e gjakut të dukshme. Përveç kësaj, shpesh në fytyrën e këtij lloji të erozionit jashtë mukozë me qelb të shkaktuara nga një inflamacion i kanalit mukozës.

Në këtë fazë sëmundja është disa javë, në rritje në llojin e gabuar të erozionit. Ndryshe nga paraardhësi i tij, sëmundja mund të zgjasë për një kohë të gjatë, derisa disa vjet deri inflamacion shërohet plotësisht. Erozioni i rremë nuk është konsideruar si një kusht precancerous deri, derisa ta shohin qelizat e transformuara tregoi dysplasia. Shpesh dysplasia nuk ka simptoma dhe është një gjendje e komplikuar që mund të kthehet në kancer.


Erozioni i qafës: shkaqet e sëmundjes1. Shkaku më i zakonshëm i erozionit është një inflamacion. Por mjekët konfirmuan ekzistencën e disa arsye që çojnë në zhvillimin e zabolevanyya.Ochen shpesh provokojnë një sëmundje inflamatore e infeksioneve bakteriale, virale dhe fungale që mund të transmetohen gjatë kontaktit seksual. Infeksionet e tilla janë klamidia, mycoplasmosis, herpes dhe ndikimi tjetër destruktive në qelizat e mitrës dhe vaginës.
2. Një nga arsyet për të cilat nuk është erozioni i qafës së mitrës është dëmtimi mekanik kur shtresa e butë e lartë e mitrës është dëmtuar dhe në këtë vend në rritje inflamacion. Një grua e tillë mund të merrni të plagosur gjatë lindjes, marrëdhënie shumë aktiv apo aborti dështuar kryer. Në këtë rast, erozioni ndodh për shkak të faktit se plaga që rezulton do të shërojë të gjatë, të ndihmuar nga një organ i dobësuar.

3. Një tjetër shkak i erozionit qafës së mitrës është konsideruar nivelet e paqëndrueshme hormonale. Për shkak se trupi fillon të prodhojë më shumë progesterone, epiteli bëhet shumë e lirshme. Duket si një cikël shtesë simptomë menstrual.
4. Sëmundjet infektive të sistemit të shpeshta, të zgjatur femra riprodhues shoqëruar nga sekrecionet vaginale të llojeve të ndryshme, të cilat provokojnë shfaqjen e erozionit.
5. Erozioni mund të shfaqen në një vajzë e re trupi i të cilit ende nuk është rritur plotësisht të rritur për të hyrë, jetën seksuale. Në disa raste, ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë mund të ndikojnë në shfaqjen e erozionit.