Shkaqet ciklit dysmenorrhea


Dysmenorrhea - çrregullim të ciklit menstrual, i shoqëruar nga dhimbje në bark dhe mbrapa, migrenë, të vjella, skuqje të lëkurës, dhe gjumë trazirat karrige. Afrohet ditën e parë të menstruacioneve pritet para tmerrit dhe vuajtjeve, dhe para menstruacioneve vetë. Cilat janë shkaqet kryesore të dysmenorrhea ciklit sëmundje?
Vajzat e reja nga cikli nuk ka vendosur për të dysmenorrhea është një barrë e madhe emocionale, për shembull në provimet apo marrëdhënie romantike. Nëse stresi shkon siklet në bark, dhimbja bëhet një kujtesë se gruaja nuk është aq i fortë sa një njeri, dhe për këtë arsye nuk mund të përballen me sfida të mëdha. Simptomat shprehur frikën e përgjegjësisë dhe të rritur. Sëmundja është e lidhur shpesh me pakënaqësinë dysmenorrhea në jetën seksuale - martesa seksi apo marrëdhënie atij si diçka e turpshme. Disa gra vuajnë për shkak nezhelannы, i dyti - nga fakti se ata mendonin nevojat e qortueshme. Duke luajtur rolin dhe qëndrimin ndaj shtatzënisë. Për disa gra dhimbje shpreh frikë reproduktyvnostyu, dhe dhimbje të tjera të ndëshkuar veten për atë që shtatzënia e dëshiruar ndodhi përsëri.Nëse shkaku i vërtetë i sëmundjes është - duke marrë jetë më të mirë dashuri, aty vjen shtatzënisë, lindjes duke i dhënë fund pasur - dysmenorrhea zhduket. Megjithatë, nuk është e ashtuquajtura dysmenorrhea përhershëm, i cili është shoqëruar nga një grua në menopauzë. Ajo prekur, sipas ekspertëve, individët neurotike me seksualitetin e shtypur, adaptimit të dobët social dhe një frikë të përbashkët të marrëdhënieve seksuale nëpërmjet edukimit ose përvojës dështuar intime. Në dukuri e dysmenorrhea mund të ndikojë traumave seksuale që kanë ndodhur në të dy fëmijët dhe të rriturit, dhe kjo është vetëm një nga arsyet që na bëjnë të relive të keqen e kohës çdo muaj të jetës së tij. Dysmenorrhea si ciklin e sëmundjes është gjithashtu e kombinuar ndonjëherë me kapsllëk dhe Vaginismus në të cilën mur vaginale ngjeshur convulsively, dhe ne ndjehemi dhimbjen e çdo përpjekjet e depërtimit, marrëdhënieve, ekzaminim gjinekologjik dhe madje edhe mbylljen. Probleme psikologjike në këtë situatë është e lidhur me frikën e ndarjes, humbjes, ngurrimit për të dhënë diçka dhe për këtë arsye të çojë në mbylljen e dhimbshme në vetvete si një psikologjike dhe një ndjenjë trupore.


Ndodhin probleme zorrë gjatë menstruacioneve shpesh. Në ditët e mëparshme atje kapsllëk, dhe gjatë gjakderdhje - diarre. Në përgjithësi një gjendje të pakëndshme para menstruacioneve (PMS, sindromi premenstrual) të njohur për shumë nga seksi i bukur. Disa prej kësaj kohe është ngrënë disa herë më shumë se zakonisht, të tjerët të ndaluar të hahet krejt, dikush gjithmonë duan për të pirë alkool. Vuajtje të veçantë sjell sfond emocional të këtyre ditëve: frikë dhe depresioni, zemërim dhe tërbim.

Gratë mund të sillen keq, vuajnë mundosh veten dhe të tjerët - pastaj fillimin e menstruacioneve duket shkarkimin. Kjo vakt gjithashtu mund të jetë i lidhur me një ndjenjë të shëmtisë së tij, e padëshiruar dhe të parealizuara gjinisë së kundërt si nëna, vetëm për të ndëshkuar veten për këto ndjenja kemi filluar më herët, kur menstruacionet nuk ka filluar edhe. Ekspertët ashpër vuri në dukje se shumica e zonjat për një periudhë të gjatë të jetës së tij është i dënuar të paaftësisë menstrual. Vetëm një pacient nuk ka gjasa për të ndihmuar. Duhet ngadalë, me kujdes të merret me botën e tij të brendshme, për të mësuar respekt dhe qëndrim të kujdesshëm.