Shkaqet fibroids mitrës


Fibroids mitrës, sëmundja më e zakonshme hormonozavysymoe mirë në gratë. Shkaqet fibroids mitrës është një çrregullim të hormoneve në gratë. Pamja e saj të kontribuojë gjithashtu në sëmundje inflamatore e aparatit gjenital femëror, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (gonorrea, trichomoniasis, Klamidia, etj), lindjeve të komplikuara dhe aborteve, ndërhyrjet intrauterine të ndryshme (curettage diagnostike, spirale intrauterine).
Frekuenca e shfaqjes së saj sipas studimeve të ndryshme është 18-20%, që fibroids gjetur pothuajse një në pesë gra, kryesisht pas 40 vjetësh.Nuk është një ekzaminim gjinekologjik në rritjen e madhësisë së mitrës, sipërfaqen e saj bëhet me gunga ose kompakt. Kur me ultratinguj zbuloi nyjet miomes, të cilat janë të vendosura në muskujve të mitrës (njësitë intersticiale), më afër mukozës (nyje submucosal) ose i lëngshëm shell (të jashtëm) (njësi podseroznыe). Në 3-4% të rasteve të nyjeve miomes vendosura në qafën e mitrës - quhet fibroids qafës së mitrës kështu. Tumoret Njësitë mund të ketë një këmbë.

Veçanta nyje formën podslyzystыh - të ashtuquajturit "lindur" nyjet që rriten në mitër, dhe ndonjëherë shkojnë jashtë, në vaginë ("i lindur").

Manifestimet e fibroids mitrës janë të ndryshme dhe varen kryesisht nga kohëzgjatja e sëmundjes, në moshën e grave, vendndodhjen e tumorit, sëmundjeve që lidhen dhe madhësia e tumorit. Rritja e kancerit të mitrës është vlerësuar në bazë të kushteve të shtatzënisë në javë.

Simptomet kryesore të fibroids mitrës janë:
- menstruacioneve rëndë, nganjëherë me mpiksjen, gjakderdhje mezhmenstrualnye;
- kur sasi të mëdha të tumorit lind presion mbi organet fqinje, ka dhimbje, mund të ketë urinim i shpeshtë, kapsllëk;

- Dhimbja mund të ndodhë kur tumori perekrute rrjedhin ose kur zamershoyu faqe myomatoznoho.

Në menopauzë në ndalimin e menstruacioneve është shpesh një regres i tumorit deri në zhdukjen e saj. Fibroids mitrës janë diagnostikuar duke përdorur metoda të ndryshme. Ekzaminime gjinekologjike e organeve të legenit të femrave. Përcaktimi me ultratinguj e statusit, madhësia e mitrës dhe vezoret, prania e strukturave të brendshme në organet gjenitale, vendndodhjen dhe madhësinë e tyre. Prodhuar në ditët e njëjta të dinamikës ciklit (disa herë). Kjo metodë e diagnostikimit të tumoreve të organeve gjenitale femërore më të zakonshme, të besueshme, të sigurta, në dispozicion, nuk shkakton ekspozimi rrezatimi.


Për studimin e kërkuar fshikëz të plotë, e cila shërben si një medium për kalimin e ultrazërit. Para grua ultrazërit duhet të pini 1-15 litra. Për të siguruar miqve sensor tejzanor me lëkurën e saj të lyhet me një xhel të veçantë. Në studimin e dhënës vaginale përgatitje të veçantë është kryer.

Hysteroscopy - shqyrtimi i mitrës duke përdorur një hysteroscope pajisje optike me një rritje prej 20 herë. Ky studim është ekuivalente me kirurgji, e cila është kryer nën anestezi të përgjithshme dhe kërkon përgatitje para operacionit, e cila është për të pastruar zorrët, zbrazjes fshikëzës, trajtimi i organeve gjenitale të jashtme.


Metodat radiografike (metrosalpingography, tomography llogaritur, pnevmopelvyohrafyya). Për diagnozën e fibroids mitrës është më shpesh përdoret pnevmopelvyohrafyya. Disa Radiografitë pas administrimit të mëparshëm të gazit zgavrën e barkut të pacientit (oksigjenit) për një pamje më të mirë. Për fotot përcaktuar pozitën, madhësinë dhe formën e mitrës.

Metoda CT ofron një seri e imazheve shtresa (trashësi prej 2 deri 10 cm) dhe një diagnozë më të detajuar. Disavantazhi është se teknikat e larta të ekspozimit X-rrezatimi. Komplikimet dhe shkakton fibroids mitrës mund të jetë gjakderdhje dhe, rrjedhimisht varfëri, anemi (anemi), vërejtur shpesh ose shtatzënisë. Kjo është komplikimet tmerrshme - degjenerimi malinj e fibroids. Sot trajtimet më të zakonshme janë medikamente dhe kirurgji mitrës, dhe kombinimet e tyre. Trajtimi i fibroids mitrës rreptësisht të individual dhe varet rritjen dhe formën e tumorit, praninë e disfunksionit të organeve ngjitur dhe sëmundjeve të lidhura.


Përdoret për arsye të trajtimit mjekësor sëmundje pas diagnozës me sëmundje asimptomatike dhe qëllimet për të ndaluar rritjen e tumorit dhe të eliminojnë çrregullime hormonale. A për zhdukjen e plotë të tumorit ose para menopauza, në të cilën regresionit i fibroids për shkak të niveleve të ulëta të hormoneve të seksit femra (estrogjene). Trajtimi i drogës përfshin terapi dietë, terapi hormon, fizioterapi dhe të tjerët.


Ushqimi me kufizimin e marrjes yndyrë dhe karbohidrate shkakton sëmundje ndihmon për të normalizuar çrregullime metabolike. Vitaminat A, C dhe E të rritur mbrojtjen e trupit. Cakto trajtim hormonal paraprak curettage veçantë diagnostike e mitrës dhe të kanalit të qafës së mitrës me ekzaminim të mëvonshëm histologjike.

Scraping mbajtur më 3-5 ditë-të të ciklit menstrual (cikli i parë ditë është konsideruar të jetë dita 1 e menstruacioneve). Terapi hormonale me gestagens (progesterone, Duphaston, norkolutom, hidroksi-progesterone kapronat etj) do të emërohen nga ciklit menstrual 5 deri 25-ditore, trajtimi është 3 muaj. Doza zgjedhur individualisht. Pas kësaj vlerësuar efektivitetin e trajtimit.