Shkaqet shkarkesë nga dalë


Në mënyrë tipike, shkarkimi nga nipples është një shenjë shqetësuese, duke treguar se problemet shëndetësore të grave, duke përfshirë edhe kancerin e gjirit. Duke treguar në këtë fenomen, shumë janë duke u përgatitur për më të keqen. Por mos u frikësoni paradhënie - shkarkesë nga dalë nuk është e pazakontë, pasi trupi i femrës përbëhet kështu nga natyra. Por shikoni kaluara ky problem është - shkakton shkarkimin nga nipples ndryshme nga fiziologjike deri më serioze.
Të lëngshme mund të lirohet me një gji dhe dy në të njëjtën kohë. Bold kenë të njejtat kanale në të cilat vjen qumësht. Përveç kësaj, ata mund të jenë të ngjyrave të ndryshme. Për shembull, përzgjedhja e të cilat e gjejnë veten në gratë që kanë arritur moshën e riprodhimit mund të jetë ngjyrë kafe apo të gjelbër. Ngjyra të guximshme gjelbër zakonisht tregojnë mastitë.Alokimi transparente apo përzgjedhja, kujton colostrum janë më shpesh gjendet në gratë shtatzëna dhe lactating, dhe pas të ushqyerit. Kjo është normale dhe tregon nipples ndjeshme. Por në qoftë se, pas përfundimit të ushqyerit ka qenë më shumë se pesë muaj, duhet t'i referohet mammologist që do t'ju ndihmojë të identifikoni shkakun.
Por kurrë nëse një grua në kohën e shkarkimit nuk është shtatzënë, shtatzënë dhe ishte arsyeja mund të jetë pesha. Në disa raste, shkarkesë nga dalë është intervale normale dhe të ndryshme. Atëherë është e nevojshme për të mbrojtur nipples nga shumë stimulim, mënyrë që të mos provokojnë një përzgjedhje të tyre.


Alokimi i zi tregojnë patologji. Nuk mund të jetë për shkak se:
Kanceri i gjirit
Në shkarkimit mund të jenë simptomat e mëposhtme: të jetë e mundur gjirit diktim, ndryshim në formën e zonës dalë dhe halos errësuar, gjoks intensive kruarje. Por mos u bëni merak, edhe në qoftë se mjeku ka konfirmuar diagnozën - kanceri mund të tejkalohen.
Mastopatia
Sëmundja, e cila ndodh për shkak të ndryshimeve hormonale. Në shkarkimit, vërehet shërimin e disa pjesë të gjirit - Një komponentë cistike se formuar si rezultat i çekuilibër në gji.

Mastitë
Qelb që formon në indet e gjirit, dhe kthen kanalet e qumështit.
Gjirit lëndimit
Ndonjëherë ajo është shkaku shkarkimi nga gjiri.
Lyth intraductal
Një tumor i vogël dashamirës në ngushticën e qumështit, trajtohen lehtë, shpesh pa kirurgji. Formuar në gratë 35-55 vjeç.
Эktazyya
Inflamacion i qumështit të gjirit që ndodh në gratë që kanë kaluar dyzet kopje. Fasha trajtohen dhe antibiotikët. Kirurgjisë në të cilën kanal përflakur është hequr, ju rrallë.

Lungë
Zahnoenye në gji, shpesh ndodh në nënat lactating. Çarje formuar në gji mund të infektohen nga bakteret e ndryshme. Nëse ka ndodhur infeksioni, me përjashtim të shkarkimit purulent, mund të shfaqen skuqje dhe shtim të gjirit. Ajo trajtohet me kirurgji dhe antibiotik të mëvonshëm.

Ju gjithashtu mund të kryejë prekje gjirit në shtëpi, e cila do të ndihmojë të identifikojnë vulën. Gjithashtu, shikoni me kujdes në zemrat tuaja dhe nipples për deformimin e tyre, skuqje dhe ndryshime të tjera. Dhe, sigurisht, të jetë i sigurt që të konsultoheni me një mjek, çfarëdo sëmundje, sipas supozimeve tuaja, ajo është. Mjeku do të shqyrtojë zemrat tuaja, emërojë kërkime të nevojshme dhe një diagnozë të saktë.

Ndoshta ju do të dërgohet për një ultratinguj për të konfirmuar diagnozën, ose ju do të kërkohet për të ardhur më vonë pas shqyrtimit. Gjithashtu, ju mund të caktojë teste të ndryshme dhe mammograms. Analiza themelore është gjaku. Gjithashtu, ju mund të kontrollohen dhe të testohen për sasinë e hormoneve në gjak. Pas studimeve në qoftë se është e nevojshme që ju të caktojë barna hormonale. Dhe që problemi mund të shkaktohet nga sëmundjet dhe organet e tjera të brendshme, ju mund të dërgoni studim të mjekëve të tjerë.

Në asnjë rast nuk do të mosrespektimi problemin e ndodhjes së shkarkimit nga nipples. Në më të mirë, ju shkoni te mjeku një herë, dhe të sigurt se asgjë e tmerrshme atje. Përndryshe ju koha për të zbuluar dhe të diagnostikuar sëmundjen tuaj dhe ju do të shërohen. Gjëja kryesore - për të shmangur të keqen dhe nuk fillojnë sëmundjen.