Shkaqet e menopauzës të hershme në gratë


Kur fertilitetit vyshket në femra dhe zhdukjen e menstruacioneve, menopauza mund të flasim për. Menopauza - një proces tërësisht normal fiziologjik në trupin e femrës dhe nuk ka qenë një rast i vetëm në botë që një menstruyrovala grua në moshën e vjetër. Fillimin e menopauzës në normë është kur një grua ndalesa me menstruacione në moshën 45-50 vjeç. Në këtë kohë ajo arrin të lindë fëmijë, dhe disa tashmë kanë nipër e mbesa. Por ka edhe koncepti i menopauzës të hershme, kur të rinj, lindje fëmije moshën, pjellori e një gruaje është venitje dhe ajo nuk ka pasur kohë që të ketë një fëmijë. Kjo është një patologji. Shkaqet e menopauzës të hershme në gratë në thelb të ndryshme dhe mund të jetë një e gjysmë më të drejtë të njerëzimit plotësisht të shëndetshëm. Në shkaqet e menopauzës të hershme të femrave, ne përshkruajmë më në detaje në këtë artikull.


Çfarë është menopauza e hershme? Kjo mungesë e menstruacioneve gjatë vitit në gratë nën moshën 45 vjeç. Mjekët besojnë këtë patologji fenomen dhe sugjerojnë se trupi i gruas ka një problem. Ky grup nuk përfshinë vetëm ato gra menstruacioneve të cilëve u ndal pas një predispozitë gjenetike për ndërprerjen e hershme të menstruacioneve. Prandaj, mjekët të mbledhë një histori të plotë të një gruaje dhe të gjetur se cila i dha fund moshën e hënës në nënën dhe gjyshen e saj. Në qoftë se kjo rezulton se gjysma e të afërm femër erdhi menopauza e hershme, është normale dhe nuk është konsideruar si një sëmundje. Nëse jo, atëherë ju keni nevojë për të identifikuar shkaqet e menopauzës të hershme.


Si mund ta di afër menopauzës apo jo? Para se të vijnë menopauzë vërtetë, një grua disa vjet perimenopause ndodh. Kjo periudhë është shoqëruar me probleme me hënë. Menstruacioneve bëhet parregullt ndodh për mungesë të saj për disa muaj. Në këtë kohë funksionit ovarian përgjegjës për ovulacionit, gradualisht po vyshket larg. Periudha Perymenopauzы zgjat nga një vit deri në 5-6 vjet. Duke parë në shenjat e para të një gruaje të tillë ka nevojë urgjente për të parë një specialist. Gjinekolog caktojnë një grua me simptoma ekzaminim të tillë të detyrueshëm. Në këtë rast, ne rekomandojmë të marrë me qera një analizë të përgjithshme të gjakut dhe të urinës të ultrazërit, analizat e gjakut për hormonet. Më parë një grua është shqyrtuar, aq më shpejt do të diagnostikuar. Në këtë kohë, ka çdo mundësi për të parandaluar fillimin e hershëm të menopauzës.


Menopauza normale që ndodh në gratë pas moshës 45 vjeç, thotë se rezervat e vezëve në trupin e një gruaje përfundoi për shkak menstruacioneve dhe u ndal. Në menopauzë të hershme, shumica e grave ovulate mbajtur dhe vazhdon, një e katërta e tyre mund të krijoj dhe të mbajnë një fëmijë të shëndetshëm. Me diagnozën e duhur dhe të përcaktuar shkakun e menopauzës të hershme, shumica e grave kanë një shans për të nxitur menopauzë në një moshë të vonë. Gruaja është në gjendje të dhurojë vetë fëmijën e lindjes.

Shkaqet e menopauzës të hershme në gratë

Siç u përmend më lart, se menopauza e hershme mund të jetë i trashëguar dhe të ketë një predispozitë gjenetike. Shkaku menopauza e hershme mund të jetë largimi i hershëm i vezoreve, të tilla si kur një shtatzëni ektopike. Menopauza mund të ndodhë, pasi duke marrë medikamente të caktuara, duke përfshirë edhe hormonal. Kimioterapia dhe rrezatimi terapia gjithashtu mund të jenë shkaqet e menopauzës të hershme të femrave, të mbajtura dhe jetike të domosdoshme në sëmundje të caktuara malinje. Mungesa e plotë e menstruacioneve mund të ndodhë në disa sëmundje të sistemit endokrin. Sëmundje tiroide, diabeti apo sëmundja ovarian - të gjitha të cilat mund të çojë në menopauzë të hershme. Kusht autoimune e trupit, në të cilën antitrupa për indet e vezore.


Shkencëtarët në vitet e fundit kanë thonë gjithnjë. Çfarë shkaku menopauza e hershme në gratë mund të jetë mjedisi i varfër, dietë e varfër dhe të paekuilibruar, peshë shumë apo, anasjelltas, thinness tepruar. Kontraceptivëve hormonal shpeshta dhe pirja e duhanit, ulur sistemin imunitar. Të gjitha këto karakteristika në një mënyrë ose në një tjetër mund të zoom në menopauzë të hershme.

Çfarë duhet të bëni gruan e parë, të dyshuar në menopauzë tij të hershme? Sigurisht, përgjigja për këtë pyetje sugjeron vetëm një: në zbulimin e hershëm të shkaqeve dhe diagnoza e saktë. Zëvendësimin terapi hormon, i cili është caktuar një gjinekolog, sjell rezultate pozitive. Estrogjenit, arsyeja kryesore pse në gratë dhe ndodh menopauza e hershme, të dhënë në formën e tabletave, injeksione dhe supozitorëve vaginale. Duke filluar trajtim menopauza e hershme, një grua duhet së pari të shqyrtojë rutinë tuaj dhe dietë. Refuzimi i shprehive të këqija, gjumë të mirë, të ushqyerit e mirë, refuzimin e alkoolit, stërvitje, ajri i freskët mund të bëjnë punën e tyre, edhe pa terapi të hormoneve.