Arsyet infertilitetit qëndrueshëm në gratë


Çdo grua është i lindur për të vazhduar, dhe në qoftë se ajo nuk mund të ketë një fëmijë, ajo bëhet e vërtetë për telashe e saj, ajo është jeta.
Shumë gra kanë vështirësi në konceptues një fëmijë kur ajo arriti në periudhën e lindjes së fëmijëve, por nuk mund të merrni shtatzënë dhe 35 vjeç, madje edhe me jetë të rregullt seksuale pa kontraceptivë për poluhola, kjo është arsyeja e infertilitetit të qëndrueshëm në femra.
Megjithatë, për të vënë diagnozën përfundimtare të gruas infertilitetit duhet të kontrolloni burrin e saj, ai mund të sëmurë në shytave fëmijërisë apo për ndonjë arsye tjetër, ajo ka spermës cilësi të dobët, duke çuar në varfëri.


Pas një kontroll të plotë për burrat sterilitetin nevojë për të inspektuar organet riprodhuese të grave dhe për këtë ekzistojnë qendra të veçanta, ku një grua është testuar.
Gjithashtu shkakton infertilitetit tek gratë mund të jenë në çrregullime hormonale, infertilitetit është më shpesh për shkak të patologji endometrial ose të trupit të mitrës, si në papajtueshmëri imunologjike midis partnerëve seksualë, por ndonjëherë varfëri për arsye të panjohura.
Përveç shkaqeve të infertilitetit tek gratë të qëndrueshme mund të jetë pas sëmundjes, të tilla si klamidia, e cila çon në mbështjelljes së tubat fallopiane dhe pastaj në zhvillim pengesat e tyre.


Shumë gra nuk mund ta humbin shpresën për lindjen e një fëmije, si ka sëmundje që mund të shërohet shpejt.
Gratë marrin në konsideratë faktorët që shkaktojnë shterpësi në të qëndrueshme 30-40% të grave, dhe kjo mund të jetë 3 Arsyet kryesore.
E para është një problem me të ovulacionit, i dyti - një ndryshim në tubat fallopiane ose pengim dhe e treta është Endometrioza, një sëmundje në të cilën pjesë të endometrium, kjo indeve që linjat mitra, është e ndarë dhe më pas rritet në pjesën e poshtme të barkut.
Problemet me ovulacionit mund të shoqërohet me lirimin e tepërt e estrogjenit hormonit, dhe ajo fillon të grumbullohen në indin yndyror që vazhdimisht shkel prodhimin e progesterone, dhe kjo rrit ndjeshëm ovulacionit dhe përgatit mitrës për shtatzëninë. Ne rastin ku veze nuk është pllenohet, progesterone promovon refuzimi i endometrium ose të procesit të menstruacioneve.


Estrogjenit Bold tepërt në gratë që ndodh në rastin kur mendon se është mbipeshë, dhe ajo vepron në qendrën e kontrollit të trurit dhe ndalon ose ul testosterone.
Gratë mbipeshë nuk mund të jetë shkaku i vetëm i varfëri të vazhdueshme, por kur tepruar estrogjenit, testosterone nuk do të ndahen, duke çuar në ndarjen jo të plotë endometrium, duke rezultuar në ciklin menstrual ndërprerë. Përveç kësaj, përhapja e hyperplasia endometriale mund të zhvillojnë dhe sëmundje parakanceroze që zhvillohet pa ndërhyrje terapeutike në kancer.

Për çdo grua që dëshiron të marrë barrë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm duhet të sjellë peshën e tyre të kthehet në normale, apo sterilitet është e garantuar.
Megjithatë, shkaku i infertilitetit mund të jetë i trashëguar, por ka arsye të paparashikuara.
Ajo infertilitetit gjithashtu relative kur gruaja mund të merrni shtatzënë dhe do të lindë një njeri të caktuar, në të cilin rast ju mund të përdorni mbarësimit artificial apo partner të ndryshojë.

Kur ajo ndjeu se nuk mund të merrni shtatzënë, panik fillon dhe gruaja nuk mund të mendoj për ndonjë gjë pa lidhje, të gjitha problemet tjera të zbehet në sfond, ajo është e shqetësuar, përvojat dhe për këtë arsye ajo të fillojë ndërprerje në ciklin menstrual , e cila përkeqëson edhe më tej problemin.

Prandaj, një grua duhet të qetësohen dhe të fillojnë nga studimi thjeshtë trajtuar kur mjeku rekomandon një kohë të caktuar, për të rritur shkallën e konceptimit, për korrigjimin e mangësive kirurgjikale.
Në këtë drejtim, infertilitetit mund të hiqet duke eliminuar pengimin e tubave, trajtimin dhe heqjen e fibroids Endometrioza nëse ata janë.
Kur problemet në lidhje me ovulacionit, ju mund të caktojë barna që stimulojnë ovulacionit, ajo mund të jetë Clomid ose Klomifentsitrat ose hormonet më të fuqishëm - pergonal.

Përveç kësaj, terapi hormon mund të përdoret në Endometrioza dhe në disa raste me infertilitetit mashkullor.
Në rast se gruaja nuk mund të merrni shtatzënë, atëherë përdorni mbarësimit artificial nga spermatozoidi, në qoftë se ai është i përshtatshëm për fekondim, përndryshe marrin spermës nga një donator.

Kjo kohë mund të kryhet në fertilizimi in vitro, ku veza është hequr kirurgjike nga vezoret e gruas dhe pastaj të transferuar në një pjatë Petri, ku është fekonduar nga spermatozoidi.
Pastaj veza e fekonduar futet në mitër, dhe kjo është rritja e mëtejshme dhe zhvillimin e fetusit.

Ju gjithashtu mund të kryejnë transplantim të gamete në tub, dhe kjo është kur veza është nxjerrë kirurgjike gratë përzier me spermë dhe pastaj vendoset në tubat fallopiane dhe tashmë ka fertilizimit.
Siç mund ta shikoni, shkenca ka bërë përparime të mëdha në rritje të mundësive për të krijoj dhe të mbajnë një fëmijë, kështu që mos u frikësoni nëse konceptimi nuk do të ndodhë në një periudhë të caktuar kohe.

Më parë, ka pasur një mënyrë për të mbetur shtatzënë është një bashkëshort të drejtpërdrejtë fertilizimit një grua, dhe tani, si ne mund të shohim, ka një numër të mënyra që do të bëjë të mundur për të mbetur me barrë dhe të lindë.

Prandaj, çdo grua duhet të dinë se pjelloria nuk është një dënim, dhe kjo mund të bëhet një nënë, edhe në qoftë se ajo është, sfera seksuale, disa dallime, tani ose trajtohet ose të kryejë manipulimin e duhur dhe grua mban një fëmijë.
Çdo shkaku i infertilitetit duhet të konsiderohet në lidhje e faktorëve meshkuj dhe femra, dhe studimi duhet të jetë burri dhe gruaja.