Shkaqet e gjakderdhje abnormale nga vaginë


Në moshën rreth 13-50 viteve të vajzave të shëndetshme dhe grave gjakderdhje nuk shkakton ankth. Por dyshimi i shkaktuar gjakderdhje vaginale se ose e bollshme ose shumë e vogël, ose kur cikli është prishur. Ata mund të sjellë probleme të mëdha. Shkaqet e gjakderdhje abnormale nga vaginës mund të jenë të ndryshme: mosha e gruas (koha, para ose pas menopauzës), kontraceptive oral, aktiviteti fizik dhe shëndetësor. Ndoshta jonormal gjakderdhje nga vagina për shkak të sëmundjeve të sistemit riprodhues. Kjo mund të jetë një infeksion, çrregullime hormonale, nganjëherë kancerin. Me moshën e rrit rrezikun e kancerit. Infeksionet Yyazytsirnist varet kryesisht nga seksi. Niveli i hormoneve ndryshon për shkak të, vezoret, gjëndra veshkave gjëndër tiroide. Duhet gjithashtu të sigurohemi që gjaku është me të vërtetë nga vagina dhe jo në urinë ose feçe.


Shkaqet e mundshme të gjakderdhje abnormale vaginale
1. Labia që janë në hyrje të vaginës, dëmtuar ndonjëherë gjatë seksit përafërt. Gjithashtu, një ekzaminim i kujdesshëm nganjëherë mund të shihet polyps vogla, ulcerat, lythat, dhe venat me variçe edhe - të gjitha të cilat mund të shkaktojnë gjakderdhje.
2. Call gjakderdhje patologjike vetë vaginës në gjendje, në qoftë se ajo është e përflakur, e infektuar ose të ndjeshëm ndaj rritje malinje. Gjithashtu, objektet që janë futur në vaginë (shpesh gjatë masturbim) mund të shkaktojë gjakderdhje. Shkaku i gjakderdhje dhe dhimbje mund të bëhet mur të thatë vaginale. Kjo zakonisht ndodh pas menopauzës, kur nivelet e estrogjenit ulur në mënyrë dramatike dhe mur pak vaginale e mbuluar me dhjamë.

3. Mbi vaginës është qafën e mitrës. Ajo mund të rrjedh gjak gjatë infeksionit pas futjes së kontraceptive intrauterine, ose në qoftë se marrëdhënia thellë lënduar. Të shkaktojë gjakderdhje polyps dhe kancerit të qafës së mitrës.
4. shumë e njëjta Mitra bleeds gjatë shtatzënisë patologjik, kanceri, fibroids ose polyps, me abort (indukuar ose myyazytsilnyh). Pilula e lindjes kontrollit, luhatjet e nivelit të hormoneve, fillimi ose ndërprerja e estrogjenit - të gjitha prej të cilave mund të shkaktojë gjakderdhje.

5. Në gratë e moshës riprodhuese (menopauzës) çdo muaj të vezoreve të liruar një vezë, i cili lëviz në tubat fallopiane dhe i plotëson të spermës. Pastaj veza e fekonduar zbret në mitër dhe futur në të. Në qoftë se ajo mbetet në tub pa shkuar poshtë në mitër, ajo çon në shtatzënisë ektopike. Që nga kjo vezë nuk mund të zhvillohet, ajo shkakton thyej tubat fallopiane, të shoqëruara me dhimbje të mprehta dhe gjakderdhje. Shtatzëni ektopike duhet të hiqet menjëherë. Por shumica gjakderdhje ndodh kur tubat fallopiane bëhet i përflakur dhe i infektuar me sëmundje seksualisht të transmetueshme,.

6. Këto shkaqet e abnormale vaginale gjakderdhje, infeksion, ose mund të jetë e cysts ovarian. Ato përfshijnë gjithashtu funksion i reduktuar i gjëndrës tiroide, gjëndër hipofizë nuk është duke punuar, përçarje e gjëndrave endokrine.
7. Është e nevojshme të kujtojmë se gjakderdhje abnormale vaginale mund të shkaktohet nga faktorë të cilat nuk janë të lidhura me gjinekologji. Ky mjekim merret, holluesit e gjakut, çrregullime të koagulimit. Kur këto shkaqe gjakderdhje mund të jetë jo vetëm vaginë, por edhe nga ndonjë organ tjetër.

8. Në gratë që janë në menopauzë, gjakderdhje abnormale vaginale të ketë shumë shkaqe. Shumica kanceri i mitrës në femra në menopauzë. Yyazytsirnist tumoreve më shumë në qoftë se ajo dobët krovyt ose kurrë lindjes. Një tumor mund të jetë polyps beninje, por për të dini me siguri, të bëjë biopsi.
9. Nëse ka gjakderdhje së bashku me dhimbje në bark, nuk mund vetëm kancer, por fibroids. Ky mëdha tumoret beninje në murin e mitrës, e cila është një shkak i zakonshëm i gjakderdhjes, dhe janë një tregues për amputim të mitrës.


Kur gjakderdhje në mes të periudhave të menstruacioneve është e vështirë për të gjetur shkakun. Karakteristikat kryesore të gjakderdhjes patologjike nga vaginë:
- Nëse keni lëkurë të thatë dhe të ashpër, lodhje dhe përgjumje janë shenja të funksionit të reduktuar tiroide. Pasojë e këtij problemi mund të bëhet gjakderdhje abnormale nga vagina.
- Nëse ju keni filluar duke marrë pilula kontraceptive, gjakderdhje të paparashikueshme janë disa ciklet e para.
- Nëse ju ndjeni dhimbje në bark, i shoqëruar nga gjakderdhje yyazytsirno, ju keni një infeksion në zgavrën e komblikut.

- Nëse ju gjeni njollat ​​e gjakut në lavanderi në mes të cikleve menstruale, ajo sinjalizon një kancer të mundshëm qafës së mitrës, kancerin e mitrës vetë ose polyps.