Parandalimi i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme njeriut


Sëmundjet seksualisht të transmetueshme apo sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë një grup i sëmundjeve, për të cilën shumë njerëz nuk janë të gatshëm të flasin me zë të lartë, jo vetëm nga të huajt, por edhe me miqtë dhe familjen. Për më tepër, turp false kohët e fundit të bëhet një pengesë serioze për sëmundjet veneriane mjekun, dhe madje edhe duke e ditur se kjo nuk është e gjitha e drejtë në këtë fushë, duke vizituar njerëzit specialist Addictive, rritjen dispozitat transferimit të sëmundjes për forma më serioze. Shpesh ndodh që njeriu preferon të vetë-mjekoj, të marrë drogë të dyshimta, duke shkaktuar dëm të pariparueshëm për shëndetin e tyre dhe, natyrisht, jo duke u shpëtoj të sëmundjes.


Në një shoqëri ende jeton stereotipin që sëmundjet "të ndjeshme" njerëzit vuajnë vetëm, duke mos jetë mjaft e mirë, abuzimit të alkoolit dhe të ketë marrëdhënie seksuale të përzier, por kjo nuk është kështu. Tani, ata janë në gjendje të marr çdo person, nganjëherë ajo vetëm një lidhje kalimtare, dhe në disa raste sëmundje veneriane mund të transmetohen edhe pa intimitet. Parandalimi i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme njeriut, tema është shumë e rëndësishme dhe serioze për njerëzit modernë duhet të dini në lidhje me çdo i rritur, dhe mund të kenë nevojë të dini se si të mbrojë dhe të rinjtë të cilët janë vetëm fillimi për të mësuar të gjitha bukuri e një jetë aktive seksuale. Ditur se çfarë një parandalimin sëmundje seksualisht të transmetueshme dhe masat mbrojtëse duhet të bëjmë për t'u infektuar mund të jetë për çdo person shumë të dobishme.


Nga sëmundjet e transmetueshme seksualisht, askush nuk është imun, duke përfshirë edhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme mund të diagnostikuar në fëmijët moshuar dhe madje edhe të rinj, të cilat në jetën e gjatë ende nuk i takon e di se një marrëdhënie seksuale. Rastet kur sëmundja veneriane është një arsye serioze që shkatërrohen familjet, skandalet e familjes ndodhin, por nganjëherë kjo sëmundje mund të infektohen dhe besnik për secilin bashkëshortit tjetër. Infeksionet seksuale mund të arrijnë një person, pa marrë parasysh gjendjen e tij financiare apo sociale. Parandalimi i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe shërben si dëshmi e faktit se incidenca në mbarë botën e infeksionit sëmundjeve të tilla është në rritje të vazhdueshme - ajo duhet të bindë çdo person, edhe skeptik më i pandreqshëm. Shumë ekspertë identifikon një numër arsyesh kryesore pse prej sëmundjeve ngjitëse seksuale vazhdojnë marshimin e tyre triumfues në të gjithë botën e qytetëruar.


1. Ndryshimet në sjellje seksuale të njerëzve modernë në mënyrë të pashmangshme të sjellë ndryshime në rregullat dhe marrëdhëniet seksuale të higjienës. I ashtuquajturi revolucion seksual, që çon në emancipimin, kjo lloj marrëdhënie mendjelehtësi, e cila përfshin ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë dhe, rrjedhimisht, një rritje e konsiderueshme yyazytsirnosti Përhapja e sëmundjeve të transmetueshme seksualisht.

2. Kërkesa e rritur dhe një larmi të madhe të mjeteve të ndryshme për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar, redukton frikën dhe provokon kontakt të pambrojtur. Ndryshe spirale intrauterine, kontraceptive oral mund të ndihmojë parandalimin e shtatzënisë, por nuk mbrojnë nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme, por shumë njerëz harrojnë për të.


3. Besimi i tepruar i njeriut modern, që mjekësia e tanishme mund të kuruar, nëse jo të gjitha, pothuajse çdo gjë. Keqkuptim se prej sëmundjeve ngjitëse seksuale janë të shërueshëm dhe nuk janë të rrezikshme dhe redukton frikën e sëmundjes, por askush nuk mendon në lidhje me komplikimet e mundshme të sëmundjeve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, por ato janë të mundshme.

4. turp False, pacientët turp në bisedë private me mjekun mund të jetë arsyeja që sëmundja nuk është zbuluar në kohën e duhur, rrit rrezikun e epidemive.


Rreziku sëmundje e ngjashme ekziston në të gjitha dhe gjithmonë, dhe vetëm parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme mund të zvogëlojë rrezikun për çdo person. Cilat janë masat parandaluese për të parandaluar sëmundjet, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme?
1. Ajo duhet të përmbahen nga marrëdhëniet rastësor, sepse askush nuk e madje edhe jashtë mirë dhe të shëndetshme, nuk mund të jetë i imunizuar nga fakti se ajo nuk ka sifilizin, gonorrenë, AIDS, përfundimisht. Shumë infeksione gjenitale janë në gjendje të jetë asimptomatike, gjurmët e pranisë njerëzore në pjesën e jashtme nuk do të ndodhë. Asgjë nuk mund të garantohet se personi "i pastër", në të vërtetë, edhe partneri mund të jetë njëqind për qind i sigurt se ai është i shëndetshëm, por në fakt kjo nuk është e vërtetë.


2. Të rinjtë do të donte për të miturit rekomandojmë të paktën të presë për një kohë, nuk do të bëjë një hap të tillë serioz si nga fillimi i marrëdhënieve seksuale pa menduar. Është e qartë se nuk abstenojnë nga seksi kërkoni një djalë e një vajzë vetëm budalla, por ajo mund të jetë me vlerë edhe më të përgjegjshëm qasje në zgjedhjen e partnerit të parë seksual? Përvojës, turp, overexcited, spontaniteti - fakti se adoleshentët të kenë kontakt të tyre të parë, pa mbrojtjen e duhur.

3. Prezervativi. Nuk ka mjete kontraceptive nuk është në gjendje të jap 100% garanci se personi nuk është infeksion infektuar seksual apo vajzë merr shtatzënë. Por, në mesin e të gjitha kontraceptivëve prezervativi është në gjendje të japë mbrojtje maksimale.


4. Mos harroni se seksi oral mund të shkaktojnë infeksionin e sëmundjeve veneriane, por më i rrezikshëm në këtë kuptim është seksi vaginal dhe anal.
Në mënyrë që të më të mirë të mbrojtur veten dhe të dashurit e tyre nga problemet e tilla, të inkurajojë të gjithë që të jenë besnik ndaj një partner seksual kurrë, provoni droga dhe gjithmonë përdorin kondom - vetëm masa të tilla në mënyrë të sigurtë do të kënaq në kënaqësitë sensuale.