Zhvillimi i Fybroadenomatoza në gji


Inflamacioni i gjirit, ose, më shkencërisht të sakta, fibroadenomatoz (FAM), emri i të njëjtit proces. Kjo sëmundje është një shumëllojshmëri e ndërlikuar të ndryshimeve beninje të gjirit.
Për të treguar një formë e mastitit është përdorur rreth pesëdhjetë kushtet e tjera që pasqyrojnë faza të ndryshme historike në studimin e këtij problemi, si dhe tiparet e këtyre shteteve zemrat. Ky artikull do të diskutojë fybroadenomatoza zhvillimin temë në gji!

U vendosur që të zhvillimit të çrregullimeve të shkaktuara nga aktiviteti FAM rregullator të sistemit nervor qëndror dhe zona hipofizës-hypothalamic e trurit, dhe ovarian, veshkave, tiroides dhe mëlçisë. Ekspertët besojnë se format e ndryshme të sëmundjes prekur 60% e grave në ngritje në fuqi fund dhe moshës riprodhuese (25-55). Në adoleshencë dhe moshën e rritur e hershme, ky kusht ndodh në 35-45% e vajzave.Sipas disa ekspertëve, Fam ndodh në të gjitha gratë. Kjo është për shkak të vzayeyazytsidnosyn hormoneve në trup, në periudha të ndryshme të jetës së grave. Në këtë drejtim Fam fillon të zhvillohet në periudhën e ardhjes së muajit të parë, arrin një shfaqje maksimale pas 30 vjet dhe vdes në moshën ngritje në fuqi. Duhet të theksohet se rëndësia dhe manifestime fam çdo grua është e ndryshme. Në e madhe në shumicën e rasteve, e cila është në lidhje me 75-80% e pacientëve fibroadenomatoz është brenda vlerave të lejuara brenda një lloj normale. Ndryshimet në kancerin e gjirit në gratë në këtë rast i parëndësishëm, ajo nuk ndjehen siklet, sidomos para fillimit të periudhës së ardhshme.


Ekzistojnë tri lloje të mastitë:
- fijor,
- cistike,
- Fibrocystic.

Dhimbja është e fortë; ndonjëherë e dhimbshme në të prekur të vogël në gjoks, lëvizjen e duarve. Me qëndron përgjakshme dalë dhe të lëngshme transparente. Mastopatia shpesh ka një karakter të ndryshëm dhe kufijtë derdhur turbullime, duke lëvizur në indet përreth të shëndetshme. Karakteristike për Inflamacioni i gjirit ndryshimet ciklike zonat kompakt - periudhën premenstrual janë në rritje, dhe në fazat e hershme të ciklit menstrual të zbutur dhimbjen dobësimin.


Shkaku mastitë është prodhimi i tepruar i estrogjenit hormonit, i cili stimulon zhvillimin e indeve gjëndrave dhe në këtë mënyrë kontribon ne formimin e tumoreve beninje. Mastopatia lidhur me faktorët gjenetik, me faktorë të mjedisit si dhe mënyrën e jetesës të grave. Faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në shfaqjen e sëmundjes është cilësitë psiko-emocionale dhe personale të grave.

Faktorët që e bëjnë një efekt mbrojtës kundër fybroadenomatoza sëmundjes përfshijnë: shpërndarjen e hershme në periudhën reproduktive optimale (20-25 vjet), ushqyerjen me gji, numri i lindjeve në dy laktacionit plotë.

Në gratë ka ndryshime ciklike mujore. Gjendra mamare është e përfshirë në këtë cikël, i cili manifestuar në bllokimi i qumështit saj para menstruacioneve. Nëse bilanci hormonal është i shqetësuar, përhapja premenstrual e kanalet dhe indet e gjirit vazhdon pas menstruacioneve.

Arsyeja për këtë është përhapja një rritje e estrogjenit hormonit, i cili stimulon zhvillimin e gjirit. Breshëri rastit e sekrecioneve të hormoneve shpesh shkaktojnë ënjtje të gjirit, butësi, dhimbje koke, ënjtje të ekstremiteteve, dhimbje barku, të përfshira në konceptin e sindromi premenstrual tension.


Shkaqet kryesore të këtyre çrregullimeve në fybroadenomatoze janë si më poshtë:
- Organet gjenitale femër - veçanërisht inflamacion të mitrës,
- shkelje e pjellorisë - sepse aborti apo mungesa e dorëzimit,
- Zhvillimi i vonuar dhe pubertetit fillim, virilization - duke përfshirë moszhvillimin e organe gjenitale të jashtme,
- Shkaqet e trashëgueshme - ku familja menjëhershëm nga ana e nënës ishin sëmundje tumor.

Më e zakonshme në mesin e shumë shkaqe të mastitë është një shkelje e pjellorisë. Këto çrregullime mund të manifestohen në mënyra të ndryshme. Por fertilitetit është i lidhur ngushtë me proceset e ndërlikuara ritmike në sistemin nervor dhe endokrine, punën e kombinuar e hypothalamus. Dhe ndryshimet fiziologjike në gji janë të varur nga këto procese. Shkelja e pjellorisë duke reduktuar rezistencë të përgjithshme të trupit mund të çojë në procesin e zhvillimit në gjëndrrat e qumështit e përhapjes së tepruar celular. Ky rrezik rritet me mungesën e një numri të madh të lindjeve dhe aborteve.